Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 18η Δεκεμβρίου…
»»» Στο twitter δημοσίευσε τις τιμές των εμβολίων η υφυπουργός προϋπολογισμού του Βελγίου Eva De Bleeker, η οποία μίλησε για «ένα λάθος εκ μέρους της ομάδας επικοινωνίας της», που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις συμφωνίες με τις εταιρείες.
Εξαιτίας αυτής τη «γκάφας», μάθαμε ότι η ΕΕ δαπανά από 1,78 έως και 14,69 ευρώ για κάθε εμβόλιο κορονοϊού. Η τιμή ανά δόση που αναφέρεται για καθένα από τα έξι εμβόλια είναι η εξής:
Οξφόρδη / AstraZeneca: 1,78 ευρώ, Johnson & Johnson: 6,94 ευρώ, Sanofi / GSK: 7,56 ευρώ, BioNTech / Pfizer: 12 ευρώ, CureVac: 10 ευρώ, Moderna: 14,69 ευρώ.
Σε έκθεση του εκτιμά ότι τα ελλείμματα μπορεί να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 20% περίπου του ΑΕΠ την περίοδο 2020-2021 στις χώρες όπου ήταν ήδη υψηλότερο πριν από την κορονο-κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.
Τα αυξανόμενα δημόσια χρέη και οι ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητά τους, ενδέχεται στη συνέχεια να περιορίσουν τη δημοσιονομική ικανότητα παρέμβασης για την αντιμετώπιση άλλων κρίσεων και τη χρηματοδότηση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.
«Θα ήθελα να μη δουλεύω δέκα και δώδεκα ώρες τη μέρα για να μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς την οικογένειά μου. Θα ήθελα για τις αργίες και τις Κυριακές που δουλεύω, να πληρώνομαι παραπάνω, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αν χρειαστεί να δουλέψω παραπάνω, να πληρώνομαι κανονικά την υπερωρία μου.
Θέλω αν μου τύχει κάτι στον δρόμο και χρειαστεί να κάτσω σπίτι ή αν αρρωστήσω, επειδή οι συνθήκες στη δουλειά μου είναι δύσκολες, να πληρωθώ. Θέλω να είμαι ασφαλισμένος για τις ώρες που δουλεύω!
Να μην πληρώνω το αφεντικό μου για να με ασφαλίζει και να μην πληρώνω από την τσέπη μου τις βενζίνες και τα έξοδα του μηχανακιού μου! Θέλω να οδηγώ ασφαλές μηχανάκι. Όταν ο καιρός είναι υπερβολικά άσχημος να μη διακινδυνεύω τη ζωή μου για τη δουλειά».
Λίγες μόνο ώρες μετά την επιβολή έκτακτου αυστηρού lockdown σε τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής ο κ. Κοσμόπουλος αποκάλυψε ότι είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε σχολεία τα οποία έκλειναν, αλλά και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Επίσης, συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες όπως η αυξημένη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αυτή την αφορμή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, κλήθηκε εγγράφως ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έστειλε για μία ημέρα συνεργείο, έκανε ελέγχους, αλλά δεν θεώρησε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Παρότι δεν είναι σαφές πότε και από ποιόν μολύνθηκε ο Μακρόν, η είδηση είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους διοργανωτές των Συνόδων Κορυφής στις Βρυξέλλες. Διότι, όπως ανακοινώθηκε, είναι πολύ πιθανό ο Γάλλος ηγέτης να κόλλησε τον ιό κατά τον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων της περασμένης εβδομάδας.
Η μόλυνση του Εμ. Μακρόν πυροδότησε πάντως έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με ορισμένους ηγέτες να μπαίνουν σε καραντίνα, όπως οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε αρνητικός μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, ενώ υπενθυμίζουμε ότι αρνητικός ήταν και μετά τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είχε προσβληθεί από την κορονοϊό.