Πού το βρήκαν αυτό το 9;

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 15η Δεκεμβρίου…

Το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου φέτος, ο δείκτης των διαθέσιμων κενών θέσεων εργασίας τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στο σύνολο της Ευρωζώνης βρισκόταν στο 1,7%, ενισχυμένος ελαφρά σε σχέση με το 1,6% του προηγούμενου, δεύτερου τριμήνου του 2020.

Στην ελληνική αγορά εργασίας ωστόσο αυτές οι διαθεσιμότητες θέσεων εργασίας μοιάζουν «όνειρο θερινής νυκτός». Το τρίτο τρίμηνο φέτος ο αντίστοιχος δείκτης ήταν μόλις στο 0,5% παρότι είχε ανακάμψει ελαφρά από το 0,3% του προηγούμενου, δεύτερου τριμήνου.

Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ενδεικτική της στασιμότητας στην ελληνική αγορά εργασίας. Η καλύτερη επίδοση των τελευταίων ετών ήταν το 0,7%, το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και του 2019.

»»» Ακόμα και από …φορο-ανάκριση θα περνούν όσοι θέλουν να ενταχθούν ξανά στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, που έχασαν, ενώ θα είναι με το «πιστόλι στον κρόταφο», για να παραμείνουν σε αυτές.

Η εγκύκλιος του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, αποδεικνύει πως η επανένταξη στις 120 δόσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και η διατήρηση των ρυθμίσεων.

Όσοι επανενταχθούν σε αυτές, θα πρέπει να πληρώνουν τακτικά όχι μόνο τις δόσεις που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις των 100 ή των 120 δόσεων, αλλά προηγουμένως, να έχουν ρυθμίσει όλα τα αρρύθμιστα χρέη τους και μετά να αποπληρώνουν εμπρόθεσμα όλα τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Πρόκειται για όρους, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δύσκολο, να τηρηθούν εν μέσω πανδημίας, με κλειστή την αγορά, αναστολές συμβάσεων και την απόλυτη αβεβαιότητα που επικρατεί.

Αποτέλεσμα ήταν, όπως υποστηρίζουν να σταματήσουν να λειτουργούν οι αναπνευστήρες στις ΜΕΘ και κάνανε τεχνητή αναπνοή με τα χέρια για να μην πεθάνουν οι ασθενείς!!!

Όπως καταγγέλλει η ΕΝΙΘ, 12 από τους 17 αναπνευστήρες είναι τόσο παλιοί ή τόσο ακατάλληλοι για ΜΕΘ που δεν διαθέτουν καν μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία – ή είναι τόσο κακοσυντηρημένοι που η μπαταρία τους δεν είναι λειτουργική!

»»» Ώδινεν όρος και έτεκε μυν, που έλεγαν και οι αρχαίοι, για το διαβόητο click away, το οποίο δεν έφερε καμία άνθηση στο εμπόριο, αντίθετα προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε καταστηματάρχες και πολίτες.

Λιγοστά καταστήματα άνοιξαν για να δοκιμάσουν τον νέο τρόπο πώλησης και λιγότεροι ήταν οι πελάτες που ψώνισαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τα 200 περίπου καταστήματα άνοιξαν μόνο τα 10 για click away, με τις πωλήσεις τους να είναι ελάχιστες.

Ακόμα και μεγάλες αλυσίδες, όπως τα Jumbo δεν συμμετέχουν στο…πείραμα, ενώ δεν έλειψαν τα ευτράπελα, με πελάτες να δοκιμάζουν στον δρόμο παπούτσια, όπως έγινε στην Ερμού.

Πηγή agriniopress

Όμως, στο Αγρίνιο το click away «απογειώθηκε». Έξω από ένα μαγαζί, ο νεαρός πελάτης δοκίμαζε μπλούζες και παντελόνια. Βέβαια, η πληρωμή γίνεται με POS, που βγάζει στο πεζοδρόμιο ο υπάλληλος. Πάνω απ’ όλα η ανέπαφη αγορά!!

Μάλιστα, λέγεται ότι το σχέδιο πήρε το πράσινο φως από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και οι πόρτες των ναών για να υποδεχτούν τους πιστούς θα ανοίξουν κατά πάσα πιθανότητα στις 21 Δεκεμβρίου.

Με βάση αυτό το σχέδιο θα γίνουν 3-4 λειτουργίες τα Χριστούγεννα και 2 τα Θεοφάνια, ανάλογα με τη χωρητικότητα του ναού, με έως και 25 πιστούς ανά λειτουργία στους ενοριακούς ναούς και έως και 50 στους μητροπολιτικούς.

Το ασφαλές όριο για κάθε λειτουργία έχει οριστεί στα 15 τ.μ. ανά άτομο…

»»» «Θαμμένη» επί 9 μήνες έμεινε μια επιστολή που είχαν στείλει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Βασίλη Κικίλια, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Αρκουμανέα, και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στις 16 Μαρτίου εννέα επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι επιστήμονες ζητούσαν από την κυβέρνηση την κατάρτιση σχεδίου «για επιθετικό και εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο για Sars-Cov-2 στην Ελλάδα», ενώ επικαλούνταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων σε χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη.

Οι καθηγητές πρότειναν την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων διαγνωστικών υποδομών της χώρας, τόσο σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, όσο και με νοσοκομειακά εργαστήρια, ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες για τεστ, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα χιλιάδων τεστ καθημερινά, ώστε «να αντιμετωπιστεί καλύτερα η επιδημία και να λαμβάνονται πιο αποτελεσματικά μέτρα στο σωστό χρόνο».

Τι έγινε από αυτά; Όλοι στην ίδια χώρα ζούμε και, δυστυχώς, γνωρίζουμε…

Ο καθηγητής εξηγεί ότι, «μπορεί να εφαρμοσθεί το lockdown στις διάφορες μορφές του, όπως για παράδειγμα να πάνε τα παιδιά στα σχολεία, να ανοίξει προοδευτικά το λιανεμπόριο, κλπ. Ο κίνδυνος είναι να μην ανοίξουν όλα μαζί».

Όπως επισημαίνει, με ένα τρίμηνο lockdown «οδηγείσαι σε πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως άλλωστε έγινε και στην Αυστραλία η οποία μηδένισε τα κρούσματα. Οπότε και εκτιμώ ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι πάρα πολύ χαμηλός. Ακόμη κι αν ανοίξει την οικονομία με προοδευτικό τρόπο. Η νυχτερινή διασκέδαση πάντως δεν βλέπω να ανοίγει»…

»»» Εμείς το γράψαμε χθες, ότι το 9 είναι πολύ μυστήριο νούμερο και κανείς δεν γνωρίζει πώς ο Μητσοτάκης το βρήκε σαν όριο για τις συναθροίσεις των γιορτών. Όμως, έκπληξη και απορία, εκτός από εμάς,  εκφράζουν για τον αριθμό 9 και οι ειδικοί επιστήμονες.

«Ο αριθμός 9 κανείς δεν γνωρίζει πως προέκυψε,  για τις αναμονές έξω από τα καταστήματα,  για τις εκκλησίες, για τα σπίτια στο ρεβεγιόν. Είναι ένας αυθαίρετος αριθμός ο οποίος δεν προτάθηκε από την επιτροπή» δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, εννοώντας πώς πρόκειται για μια καθαρά κυβερνητική απόφαση.

Με τη σειρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

Ο κ. Γώγος είπε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας τόνισε ο καθηγητής» και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: