Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 13η Δεκεμβρίου…

Μια δήλωση που δείχνει ότι ο Χάρης Θεοχάρης δεν αντιλαμβάνεται το βάρος των λόγων του ή δεν αντιλαμβάνεται, γενικώς, τι συμβαίνει γύρω του, καθώς η χώρα μετρά 3.626 νεκρούς και πάνω από 1.800 μόλις σε ένα μήνα…

Ο υπουργός Τουρισμού με πανηγυρικό τρόπο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 30ή θέση στους θανάτους στην Ευρώπη, «σε μια ζηλευτή θέση», απορρίπτοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ότι το άνοιγμα του τουρισμού, το καλοκαίρι ήταν η αιτία του δευτέρου κύματος.

«Αν ο τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα, θα είχαμε περισσότερα κρούσματα τον Αύγουστο κι αν τα κλειστά σύνορα βοηθούσαν, το Ισραήλ γιατί παρουσιάζει έξαρση κρουσμάτων;», διερωτήθηκε… αφοπλιστικά!!!

»»» Το πώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έδειρε τον Τσίπρα, περιγράφει ο ίδιος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Απόπειρα δολοφονίας», το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση Novartis.

Όπως γράφει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ζητούσε εκδίκηση για τις «πανάθλιες και πανάσχετες συκοφαντίες των ψευδομαρτύρων λανσάρονταν ως επιχειρήματα».

Τότε, σκέφτηκε ότι πίσω από όλα αυτά κρυβόταν ο τότε πρωθυπουργός. «Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω».

Όμως, έκανε πίσω όταν τον απέτρεψαν οι συνεργάτες του, στους οποίους αποκάλυψε ότι θα «έσπαγε τη μύτη του Τσίπρα» στο διάδρομο της Βουλής, πέφτοντας δήθεν τυχαία επάνω του, αλλά και ο γιός του…

Το πρώτο σύστημα καταγραφής είναι του ΕΟΔΥ, λειτουργεί από τις 3 Απριλίου και προϋποθέτει την αποστολή τυποποιημένου excel καθημερινά στο labcovid@eody.gov.gr από τα εργαστήρια που εξετάζουν δείγματα κορονοϊού.

To δεύτερο σύστημα είναι το ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 της ΗΔΙΚΑ που νομοθετήθηκε στις 14 Απριλίου και ορίζει την υποχρέωση των εργαστηρίων να δηλώνουν ηλεκτρονικά σε σχετική πλατφόρμα τους ελέγχους για ανίχνευση του SARS-CoV-2 και τα αποτελέσματά τους.

Το τρίτο σύστημα καταγραφής είναι της γενικής γραμματείας Δημόσιας Υγείας που ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και απαιτεί την αποστολή άλλου ενός τυποποιημένου excel στο labreport_dy@moh.gov.gr καθημερινά μέχρι τις 10 το πρωί.

Οι τρεις πόλοι λειτουργούν συμπληρωματικά και αναδεικνύουν το επιτελικό μπάχαλο στην παρακολούθηση της πανδημίας. Μέχρι πρόσφατα, όμως, η λειτουργία του ήταν προβληματική. Το σύστημα καθυστερούσε, έπεφτε, εμποδίζοντας τα εργαστήρια να ανεβάσουν στοιχεία στην πλατφόρμα.

Το αλαλούμ επιβεβαιώνει και πρόσφατο έγγραφο του προέδρου του ΕΟΔΥ προς τα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους κορονοϊού, ζητώντας «το συντομότερο δυνατό» στοιχεία για τους ελέγχους που έγιναν από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου!

»»» Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την διαγραφή χρεών, τονίζει η ΕΣΕΕ, θεωρώντας ότι μόνο έτσι θα μπορεί να διασωθεί η πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σε ψήφισμα της εκφράζει την πεποίθηση ότι ούτε το click away θα βοηθήσει να μην χαθεί ο εορταστικός τζίρος για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, διαμαρτύρεται για «την επινόηση και καθιέρωση αδοκίμαστων και αμφιλεγόμενων πρακτικών τύπου click away, που πρακτικά ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και για τη μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου».

Ο κ. Χλωρός τονίζει ότι «οι Κινέζοι, οι Κορεάτες, οι Ιάπωνες τιθάσευσαν την επιδημία σε λίγους μήνες. Τους βλέπαμε στις τηλεοπτικές οθόνες σαν εξωτικά όντα με τις μάσκες, την έγκαιρη απαγόρευση κυκλοφορίας, τα νοσοκομεία στα απλόχωρα κλειστά γήπεδα, τα άφθονα τεστ στους δρόμους, την αυστηρότητα και τη συμμόρφωση του πληθυσμού στις κρατικές συστάσεις. Εμείς μαζί με πολλές δυτικές χώρες αποτύχαμε».

Και προσθέτει: «Η ηγεσία δεν έδωσε το παράδειγμα, ιεράρχες και πολιτικοί “δίδασκαν και λόγο δεν εκράτουν”, τα μηνύματα ήταν αντιφατικά, “μια βάλτε, μια δεν είναι απαραίτητη η μάσκα“, “πλένετε τα χέρια σας πολύ σχολαστικά και απολυμαίνετε τις επιφάνειες”.

»Το κύριο μέτρο προστασίας είναι η μάσκα και η αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς κυρίως χώρους, άνοιγμα των σχολείων, ενώ είναι γνωστό ότι τα παιδιά μολύνονται, είναι ασυμπτωματικά και η μετάδοση συμβαίνει μέσα στην οικογένεια.

»Ματαιώθηκαν οι παρελάσεις της επετείου του ΟΧΙ αλλά ο λαός παρήλασε στις ταβέρνες και τις καφετέριες χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, το γενικό απαγορευτικό, το μάντρωμα αποφασιζόταν με καθυστέρηση όταν το κακό είχε ήδη γίνει και με ανύπαρκτους ελέγχους των κάθε λογής μετακινουμένων κ.λπ.».

Όσο για τον σχεδιασμό ο κ. Χλωρός είναι κάθετος: «Ποιος σχεδιασμός; Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο! Αν υπήρχε θα το γνωρίζαμε κι εμείς, τουλάχιστον οι υπεύθυνοι»…

»»» Αστρονομικά είναι τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών μετά την ανακάλυψη του εμβολίου. Οι αναλυτές της Wall Street προβλέπουν ότι η Pfizer και η Moderna αναμένεται να έχουν κέρδη 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα εμβόλια, μόνο το επόμενο έτος!

Σε αυτό το ποσό πάντως δεν υπολογίζονται πιθανές φοροελαφρύνσεις ή άλλες κρατικές διευκολύνσεις που μπορεί να υπάρξουν προς τις εταιρείες ως «επιβράβευση» στον αγώνα τους κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με το CNN, τα έσοδα της Pfizer αναμένεται να κυμαίνονται περί τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως εκτιμά η Morgan Stanley. Ποσό που είναι κατά πολύ πάνω από τα εκτιμώμενα έσοδα 975 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020 για τα εμβόλια.

Η Pfizer αναμένεται να λάβει περισσότερα από 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια ως έσοδα από το εμβόλιο του κορονοϊού για το 2022 και το 2023, καθώς ο κόσμος θα συνεχίσει να εμβολιάζεται.

Την ίδια στιγμή, το εμβόλιο της Moderna έχει μετατρέψει μια σχεδόν άγνωστη εταιρεία σε… κολοσσό, με τις μετοχές να έχουν φτάσει στα ύψη, καθώς αναμένεται να κερδίσει 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια από το εμβόλιο του Covid-19 το επόμενο έτος.

Μία απάντηση στο “Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: