Τι τρέχει με τις προμήθειες των rapid test;

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 10η Δεκεμβρίου…

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco η εικόνα της πρόθεσης ψήφου (στα έγκυρα) είναι ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, ΚΙΝΑΛ 6,9%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,2% και ΜέΡΑ25 3%.

Σχετικά με τη διαχείριση της κορονο-κρίσης, πάνω από τους μισούς Έλληνες (54%) είναι δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, και το 46% θεωρεί ότι στη Μακεδόνια ελήφθησαν καθυστερημένα τα μέτρα.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των Ελλήνων που εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στο εμβόλιο, καθώς το 42% θα περιμένει (προφανώς να δει αν υπάρχουν παρενέργειες στους άλλους), και το 19% δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί.

Θετικό απέναντι στο εμβόλιο είναι το 32% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα εμβολιαστεί αμέσως.

»»» Τα αρνητικά στοιχεία της εργασίας από το σπίτι αναδεικνύουν επιστήμονες, θεωρώντας ότι μακροπρόθεσμα η τηλεργασία έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον εργαζόμενο.

Ο Κλάους Ντόρε, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιένα, εντοπίζει τρεις αρνητικούς παράγοντες: αυξημένη ανασφάλεια στον εργαζόμενο, έλλειψη των όποιων κοινωνικών σχέσεων μπορούν να αναπτυχθούν στο περιβάλλον της δουλειάς και επιτεινόμενο εργασιακό άγχος.

Απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο το 48% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η δουλειά από το σπίτι δεν διευκολύνει ή «μάλλον δεν διευκολύνει» τη συμφιλίωση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής, ενώ ένα ποσοστό 60% βλέπει να συγχέονται επικίνδυνα τα όρια ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση για τις γυναίκες, οι οποίες ακόμη παραμένουν υπεύθυνες, σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες, για το νοικοκυριό και τη φροντίδα των παιδιών, παράλληλα, με την όποια επαγγελματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Eurostat ο χαμηλόμισθος Έλληνας το 2020 έχασε το 12% του εισοδήματός του μέσα στην πανδημία, σε σχέση με το 2019, την ώρα που στα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα η απώλεια ήταν μόλις 6,5%.

Το χτύπημα στους φτωχότερους πολίτες της Ελλάδας ήταν το πλέον σκληρό σε όλη την Ευρωζώνη και το δεύτερο χειρότερο σε όλη την ΕΕ, μετά την Κροατία (χειρότερο του -13%).

Η πιο αρνητική σε όλη την Ευρωζώνη είναι η εικόνα και ως προς την στάση που κράτησε η κυβέρνηση για την θωράκιση των εργαζόμενων με κάθε τύπου αποζημιώσεις και επιδόματα.

Μετά τον συνυπολογισμό των μέτρων στήριξης Κύπρος και Ελλάδα είναι οι μόνες χώρες της Ευρωζώνης με συνολική απώλεια εισοδήματος (για όλα τα επίπεδα αμοιβών) άνω του 4%.

Στο σύνολο της ΕΕ, μόνο στην Κροατία (και οριακά στην Κύπρο) οι εργαζόμενοι είχαν, μετά τον συνυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων, μεγαλύτερες απώλειες από αυτές στην Ελλάδα.

»»» Αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου και της στάθμης της θάλασσας κατά 15 εκ. στο εγγύς μέλλον, προβλέπει για την Κρήτη ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Κάποια άλλα από τα βασικά συμπεράσματα που φαίνεται να επικρατούν κατά τις πρώτες εκτιμήσεις τους, είναι ότι η ετήσια βροχόπτωση θα παρουσιάζει μικρές αυξομειώσεις στο εγγύς μέλλον και θα μειωθεί έως 40% στο μακρινό μέλλον.

Η ηλιακή ακτινοβολία θα αυξηθεί από 2 Watt/m2 στο εγγύς μέλλον έως 8 Watt/m2 μακρινό μέλλον στα ορεινά, ενώ στα πεδινά έχει μικρές μεταβολές

Η μέση ετήσια ταχύτητα του ανέμου θα παρουσιάζει μεταβολές ±5%, ενώ η μέση στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί από 15 cm στο εγγύς μέλλον και έως 75 cm στο μακρινό μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 1 στους 5 Έλληνες αγοράζει κάτι μεταχειρισμένο κάθε μήνα, ενώ το 65% των ερωτηθέντων αγοράζουν μεταχειρισμένα προϊόντα τουλάχιστον ετησίως.

Η εξοικονόμηση χρημάτων εξακολουθεί να είναι ο κύριος λόγος που επιλέγουμε να αγοράσουμε μεταχειρισμένα προϊόντα, καθώς η ποικιλία και η μοναδικότητα των μεταχειρισμένων αντικειμένων καταλαμβάνει την 2η θέση.

9 στους 10 Έλληνες ισχυρίζονται πως σκοπεύουν να αγοράσουν κάτι μεταχειρισμένο τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι μισοί από αυτούς, οι οποίοι δεν είχαν κάνει ποτέ κάποια αγορά μεταχειρισμένου λένε ότι μπορεί να δοκιμάσουν σύντομα.

»»» Απόκοσμες εικόνες είδαν οι κάτοικοι της Αθήνας νωρίς το πρωί, καθώς ο ουρανός «βάφτηκε» κόκκινος, λίγο πριν ξεσπάσει καταιγίδα.

Στις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει στο Twitter αρκετοί χρήστες, ο ουρανός έχει ένα κόκκινο και κίτρινο χρώμα, λες και πήρε φωτιά, διαμορφώνοντας ένα σπάνιο σκηνικό για τα δεδομένα της πρωτεύουσας.


Εικόνα Twitter

Η καταιγίδα που ακολούθησε, συνοδεύτηκε από χαλάζι σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ έντονο ήταν το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους για αρκετή ώρα μετά τη νεροποντή.

Σύμφωνα με Αστεροσκοπείο Αθηνών, το φαινόμενο οφείλεται στους νοτιοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι ευνόησαν την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο.

Επισήμανε ότι ακόμα κι αν ανοίξουν αύριο το πρωί οι επιχειρήσεις, που είναι κλειστές, θα πάνε αναγκαστικά σε μειώσεις προσωπικού, καθώς έχουν μηδενικούς τζίρους το προηγούμενο διάστημα και συσσωρευμένα χρέη.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, περίπου ενάμισι εκατομμύριο εργαζόμενοι έχουν μπει, τμηματικά, σε αναστολή από τον Μάιο μέχρι σήμερα.

»»» Καταγγελίες για φωτογραφική διάταξη στην προμήθεια των rapid test του κορονοϊού, καθώς αφορά μόνο δύο πολυεθνικές εταιρείες, αποκλείοντας όλες τις άλλες, οι οποίες δεν θα έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά.

Τις καταγγελίες έκανε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό.

Η επιστολή αναφέρεται στην υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 5198) με την οποία καθορίστηκαν τα ελάχιστα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των rapid test, για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από Covid-19 στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως επισημαίνεται, στην απόφαση αυτή ορίζεται ότι στην ελληνική αγορά επιτρέπεται να διατίθενται μόνον rapid test, τα οποία πέραν των ιατροτεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτουν, είναι καταχωρημένα στη λίστα έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Emergency Use Listing Procedure, EUL).

Αποκλείονται, αυτομάτως, όλα τα άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, πέραν εκείνων των δύο -γνωστών εκ των προτέρων – φαρμακευτικών εταιρειών.

Οι δύο ευνοούμενες πολυεθνικές θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις προμήθειες rapid test που πρόκειται να πραγματοποιήσουν το υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για να προμηθευτεί 1 εκατομμύριο test, με περιθώριο κέρδους που φθάνει στο 70% της τιμής διάθεσης!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: