Παγιδευμένοι στις παρατάσεις

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 4η Δεκεμβρίου…

«Για τρομοκρατία, θράσος και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τη διοικήτρια του νοσοκομείου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας» Κώστας Καταραχιάς.

Όπως υποστηρίζει, η διοίκηση με τις επιλογές της κάνει διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά.

Το θράσος της διοίκησης ξεπέρασε κάθε όριο, τονίζει, αφού προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία, καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους.

»»» Αιχμές για «έξωθεν παρεμβάσεις», αλλά και για λάθη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας άφησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Σπύρος Ζακυνθινός μετά την παραίτησή του από την επιτροπή ειδικών επιστημόνων για τον κορονοϊό.

«Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή και έδωσε και σχετικό παράδειγμα:

«Όταν η επιτροπή λέει για παράδειγμα ότι χρειάζεται να γίνουν τεστ σε 1.000.000 πληθυσμό και η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας λένε ότι “έχουμε μόνο 1.000 τεστ να κάνουμε”, τότε η επιτροπή αναγκάζεται να πάρει αποφάσεις με 1.000 τεστ».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι η φράση που λένε τα κυβερνητικά στελέχη ότι «εμείς ακούμε και πηγαίνουμε με βάση τους λοιμωξιολόγους» δεν ισχύει, παρά μόνο το αντίθετο, ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος:

«Σαφώς. Η επιτροπή είναι συμβουλευτικό μεν όργανο προς την κυβέρνηση, αλλά προσαρμόζει τις αποφάσεις και τις συμβουλές της βάσει των μέσων που η κυβέρνηση προσφέρει. Σαν συνέπεια, γίνεται συνένοχη στην όλη διαδικασία».

Οι επιστήμονες του ΙΝΕ προσδιορίζουν τη βελτίωση τις οικονομίας από το γ’ τρίμηνο του 2021 κι έπειτα, επισημαίνουν ότι σημαντικό ρόλο στη θετική ή αρνητική πορεία των μεγεθών θα διαδραματίσει το πότε η Ελλάδα θα ξεκινήσει να απορροφά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω εγγυημένων προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στο δημόσιο και στους δήμους, με στόχο την απορρόφηση 300.000 ατόμων.

»»» Συνεχίζονται οι βολές από δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ιστοσελίδα antinews.gr να δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο: «Δίχως τέλος η κατρακύλα».

Σε αυτό αναφέρεται ότι «το γαλάζιο μαγαζί οδεύει ολοταχώς προς λουκέτο» και υπογραμμίζει: «Είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα… ή αλλιώς η όμορφη προπαγάνδα όμορφα καίγεται.

Από την πλευρά μας ωστόσο έχουμε αρχίσει να λυπόμαστε τον Κυριάκο. Ο οποίος από φέρελπις… νέος Μωυσής κινδυνεύει να καταντήσει… νέος Δελαπατρίδης. Καθώς μονάχα ο καθεστωτικός Τύπος πλέον τον υμνεί, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να καλύψει τη γύμνια του βασιλιά του.

Οι υπόλοιποι αρχίζουν σιγά σιγά να βλέπουν πίσω από το… fake προσωπείο του τάχα ικανού, ισχυρού και άτεγκτου ηγέτη και να αντιλαμβάνονται απογοητευμένοι ότι έπεσαν θύματα μιας ακόμη καλοστημένης πολιτικής απάτης. H οποία καταρρέει πια σαν χάρτινος πύργος».

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της διεθνούς πολιτικής αναφέρει ότι «ήρθε η ώρα να μιλήσω», αναφερόμενος σε ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο θα παρουσιαστεί συνολικά η προσωπική του ζωή και η πολιτική του ιστορία στη γαλλική και διεθνή σκηνή, που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2021.

Ο Στρος Καν, υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον σημάδεψαν και τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την πολιτική. Το έκαναν όλοι οι άλλοι, σημειώνει, παρουσιάζοντας πραγματικά και υποτιθέμενα γεγονότα. Όμως, «ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσω εγώ», επισημαίνει.

»»» «Κάνατε την πανδημία ευκαιρία για τα αρπακτικά» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, αντιδρώντας στην άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει, σχετικά με την ακρίβεια των στοιχείων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της πανδημίας.

«Η κλίκα που εκπροσωπείτε, και η οποία σάς στηρίζει, μετέτρεψε την κοινωνική καταστροφή από το 2010 σε ευκαιρία. Σε ευκαιρία πρώτα να βάλει χέρι στη δημόσια περιουσία και, σήμερα, εν μέσω πανδημίας, να λεηλατεί ό,τι έμεινε στους μικρομεσαίους μέσω της πώλησης των κόκκινων δανείων τους στους αρπακτικούς κύκλους σας», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Μπορείτε να κρύβεστε κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή σήμερα, όπως κρύβεστε μήνες τώρα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που αρνείστε να συναντήσετε. Όμως δεν θα καταφέρετε να κρυφτείτε από την κοινή γνώμη που σας κατάλαβε πια. Από τους πολίτες που παρακολουθούν, κουνώντας το κεφάλι, μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ένα επιτελικό παρακράτος, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι να ενισχύει τους ψηφιακούς μαυραγορίτες».

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η κάθετη πτώση των εισπράξεων από τον τουρισμό, τα οποία μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήταν μόλις 3,5 δισ. ευρώ, από 16,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν πέρυσι στην ίδια περίοδο, καταγράφοντας πτώση κατά 12,6 δισ. ευρώ.

Πλέον εκτιμάται ότι και στο δ’ τρίμηνο η οικονομία θα βυθιστεί σε βαθιά ύφεση και συνολικά στο έτος, το ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί περισσότερο από 10,5% που είναι η επίσημη πρόβλεψη της Κυβέρνησης και αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό.

»»» Από παράταση σε παράταση των περιοριστικών μέτρων πηγαίνει η κυβέρνηση, ωστόσο τα θλιβερά ρεκόρ στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων, δείχνουν ότι το lockdown δεν αποδίδει.

Όμως, ερωτήματα προκαλεί η εμμονική και αδιέξοδη τακτική της κυβέρνησης, που λειτουργεί σαν να βλέπει αποτελέσματα. Εκτός και αν το λουκέτο της χώρας βολεύει για άλλους σκοπούς, όπως για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση του πρώτου κύματος και τώρα θεωρεί ότι αν συνεχίσει χωρίς συγκεκριμένο ορίζοντα την καραντίνα, θα διασωθεί, έστω και αν οδηγεί σε βαθιά ύφεση την Οικονομία και στον εφιάλτη της φτώχειας και της ανεργίας τους πολίτες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στέλνει λάθος μηνύματα με την ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, καθώς με το πλατύ χαμόγελο χωρίς μάσκα, σαν όλα να πηγαίνουν καλά, δείχνει ότι δεν εφαρμόζει τα μέτρα που επιβάλλει στο λαό, καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, και άλλους να κάνουν τα ίδια με αυτόν…

Την ίδια ώρα, το κλείσιμο το καταστημάτων φέρνει σε αδιέξοδο επιχειρηματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να δανεισθούν μέσω της πολυδιαφημισμένης επιστρεπτέας προκαταβολής, προσθέτοντας και άλλα χρέη στην επιχείρηση τους .

Δημιουργεί μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων, φέρνει κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και τεράστια χρέη σε νοικοκυριά με τα συνεχή προγράμματα αναστολών, τα οποία δεν δίνουν λύσεις, αλλά παγιδεύουν τους περισσότερους πολίτες σε ατέλειωτο κύκλο πανωτοκίων, ενώ διευκολύνουν κάποιους κακοπληρωτές να καθυστερούν ακόμα περισσότερο τις οφειλές τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός, και οι περί αυτόν, διαμηνύουν σε στιλ «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ότι τίποτε δεν θα ανοίξει αν δεν είμαστε ασφαλείς, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει πότε θα είμαστε ασφαλείς…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ίσως και μέχρι τα Χριστούγεννα, η χώρα θα πορευτεί με λουκέτα παντού, εκτός από τα παιχνιδάδικα και κομμωτήρια, με απόγνωση και αγωνία για όσα ακολουθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: