Σωτηρία με «δανεικά» που θα αποπληρώσουν οι πολίτες με φόρους

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίσσεται η 30η Νοεμβρίου…

»»» Για κενά που υπάρχουν στην επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά και τη «διαρχία», η οποία παρατηρείται ανάμεσα στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής Άλκης Βατόπουλος.

Όπως σημείωσε, η επιτροπή «κυρίως, μετά το καλοκαίρι ενημερώνεται μια φορά την εβδομάδα με αρκετά δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, την προϊσταμένη της επιδημιολογικής επιτήρησης, κ. Κοντοπίδου. Και ο κ. Τσιόδρας μας δίνει δεδομένα».

Ακόμα, σημείωσε πως το παράλληλο που υπάρχει συνίσταται το ότι της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ προΐστανται διαφορετικά υπουργεία. Και το να συνεργαστούν τα δύο υπουργεία δεν είναι εύκολο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βασικό μου πρόβλημα είναι η επικοινωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες. Έχουμε υποστελέχωση και είναι προβληματική η επικοινωνία των υπηρεσιών» επισήμανε ο Άλκης Βατόπουλος.

Συμπλήρωσε πως «έχουμε έναν επιδημιολογικό χάρτη που στηρίζεται στην «παθητική» καταγραφή των κρουσμάτων» και σημείωσε ότι έχει υπάρξει αίτημα της επιτροπής περί αυτού «εδώ και καιρό», καθώς και πως είναι «σημαντικό να γίνει αυτό».

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως «υπάρχουν δεδομένα από την ιχνηλάτηση που κάνει η Πολιτική Προστασία. Το πώς όλα αυτά συνδέονται και αναλύονται, εγώ προσωπικά δεν έχω γνώση πώς γίνεται».

Συμπλήρωσε, δε, πως η επιτροπή των επιστημόνων έχει «ελάχιστη επαφή με την Πολιτική Προστασία». Κανονικά όλα τα δεδομένα πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πάντες, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

«Η διατίμηση των τεστ, μετά από 8 μήνες πανδημίας, φανερώνει το όργιο κερδοσκοπίας που συντελέστηκε απ’ τις ιδιωτικές εταιρίες πάνω στην υγεία του λαού. Φανερώνει, όμως, και την ανάγκη να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών -απολύτως δωρεάν- τεστ, μέσα απ’ την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας» υπογραμμίζει  σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Παράλληλα, ζητά διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τα δημοσιεύματα για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων.

«Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να σταματήσει η αμφισβήτηση για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κι αυτός είναι η κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση και με πλήρη διαφάνεια, να ενημερώσει για τα αναλυτικά στοιχεία και για τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με την ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19.

Επίσης, να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με βάση την οποία θα έπρεπε να λαμβάνονται και οι πολιτικές αποφάσεις», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

»»» Με μία σιβυλλική δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέει, ουσιαστικά, να ξεχάσουμε τις ημερομηνίες για τη λήξη του lockdown, και μας αφήνει κλεισμένους στα σπίτια μας μέχρι να… νικηθεί ο κορονοϊός!

Συγκεκριμένα, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μίλησε και αυτός για «δύσκολες μέρες που βρίσκονται μπροστά μας» (πριν από αυτόν είχε πει τα ίδια και ο Σκυλακάκης) και πρόσθεσε «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα»!!!

«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν κληθεί τις τελευταίες ημέρες να πληρώσουν στα ταμεία του δήμου πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κυρίως για παράνομη στάθμευση, που έχουν διαπιστωθεί από την Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία ακόμα και μεταξύ 2015-2016.

Οι περισσότεροι αδυνατούν να θυμηθούν αν όντως έκαναν κάποια παράβαση, άλλοι κατηγορηματικά λένε ότι την ημερομηνία που εμφανίζονται να έχουν παρκάρει παράνομα δεν πέρασαν από το κέντρο ή ακόμη ήταν εκτός Αθηνών!

Το θέμα έχει κυριαρχήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανά περιπτώσεις θίγεται και με «φόντο» την προκλητική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Ν. Μακρόπουλου, για τη νοσταλγία του για την αστραφτερή του Aston Martin και το σπίτι του στο Baden Baden, με αποτέλεσμα να σχολιάζεται η απόσταση που χωρίζει δημοτική αρχή και δημότες, ως προς την αντίληψη των καθημερινών προβλημάτων.

Η πρακτική της ετεροχρονισμένης είσπραξης κλήσεων -καταχρηστική, σύμφωνα με νομικούς- δεν εφαρμόζεται πρώτη φορά: η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται «κατ’ επανάληψη».

Όμως, η αντιπολίτευση θυμίζει ότι μια αντίστοιχη πρακτική «σκούπας» εφαρμόστηκε στη δεκαετία του 2000 επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, όταν αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Σήμερα, στον Δήμο Αθηναίων τις αρμοδιότητες των Οικονομικών έχει συγκεντρώσει ο ίδιος ο δήμαρχος, Κ. Μπακογιάννης.

»»» Έκκληση προς την κυβέρνηση να μην ανοίξει τα σχολεία κάνει η ΟΛΜΕ, αποκαλύπτοντας ότι έχουν σημειωθεί πολλοί θάνατοι καθηγητών και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν διασωληνωθεί.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν θάνατοι συναδέλφων τους και κυρίως σε Πέλλα, Θήβα και Θεσσαλονίκη και ζητούν να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τώρα, αλλά τον Ιανουάριο, με περισσότερα μέτρα ασφάλειας και καλή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την ημέρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ πάνω από 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της Χώρας «να μη συναινέσουν στην τοποθέτηση των παραπάνω πυλών αυτόματης απολύμανσης, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει επίσημη επιστημονική ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους».

Επίσης, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι πύλες αυτές περιλαμβάνουν σύστημα θερμομέτρησης, αποστείρωσης με λάμπες ακτινοβολίας UV και εκνέφωσης διαλύματος αλκοόλης, ενώ ζητήθηκαν από όλους τους φορείς διευκρινίσεις και πληροφορίες ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας των συστημάτων αυτών.

Όπως είπε: «Στα τεστ κορωνοϊού προστέθηκε μία ανισότητα. Μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. Το ίδιο συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή. Επίσης, υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα. Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα.

Δεν με πείθει αν είχαν ή όχι προβλήματα στα ένα από τα δύο αρχεία. Σημασία έχει ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω. Δεν έχουμε δύο δείγματα την εβδομάδα για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα.

Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι».

»»» Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αντιμετωπίζει με κυνικό τρόπο την κρίση στην οποία  έχει μπει η χώρα, ομολογώντας ότι όσα δίνει η κυβέρνηση τώρα, για τη στήριξη των πολιτών, θα τα πάρει πίσω με φόρους!

Ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος κατά πολλούς θεωρείται ο ιθύνον νους της Οικονομίας, μίλησε «απειλητικά» για την κοινωνία, λέγοντας ότι οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι από πολλές πλευρές».

Δηλαδή, τι μας επιφυλάσσει; Δεν του αρκεί το παρατεταμένο lockdown, οι θάνατοι των συμπολιτών μας και η αγωνία για το αύριο, μέσα σε μια Οικονομία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη «καταστολή»;

Για τον υπουργό, μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, καθώς φαίνεται από τις δηλώσεις του, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, έστω και αν η χώρα καταστρέφεται γύρω του.

Σε τηλεοπτική εκπομπή, ήταν σαφής για τις προθέσεις του: «Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα, είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε. Φόροι, οι οποίοι δεν θέλουμε να προέρχονται από αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά από ένα μέρισμα ανάπτυξης.

Αυτά τα χρήματα σε μάκρος του χρόνου θα τα πληρώσουμε πίσω, πρέπει να τα ξοδεύουμε με τη συνειδητοποίηση ότι το κράτος δεν βρήκε κάποια πετρελαιοπηγή. Δανείζεται από το εξωτερικό».

Συνεπώς, κατά τον Θ. Σκυλακάκη, το κράτος κλείνει μαγαζιά και βάζει σε καραντίνα επ’ αόριστον τους πολίτες, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να τους σώσει, αλλά τα χρήματα για τη σωτηρία τους, θα επιστραφούν στους σωτήρες με φόρους, άσχετα αν ο κόσμος πεινάει, δεν έχει δουλειά και πολύ περισσότερο δεν έχει χρήματα!!!

Μία απάντηση στο “Σωτηρία με «δανεικά» που θα αποπληρώσουν οι πολίτες με φόρους”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: