«Διπλά βιβλία» στην καταμέτρηση των κρουσμάτων;

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 29η Νοεμβρίου…

»»» Επιστημονικό πείραμα στην Ανταρκτική ανακάλυψε ένα παράλληλο σύμπαν, το οποίο κινείται αντίθετα από το δικό μας και διαθέτει ισχυρά ενεργειακά πεδία από άγνωστες πηγές.

Το πείραμα που διενεργείται από ομάδα επιστημόνων της NASA ξεκίνησε με την παρατήρηση ανωμαλιών, οι οποίες δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη σωματιδιακή φυσική. Έτσι, μίλησαν για το παράλληλο σύμπαν, έναν τόπο που οι νόμοι της φυσικής είναι τελείως διαφορετικοί από τους δικούς μας.

Τα παράξενα σωματίδια που παρατηρήθηκαν στο πείραμα ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων στην παγωμένη ήπειρο, ίσως υποδεικνύουν μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου όλα δουλεύουν αλλιώς.

Η ιδέα εξάλλου για ένα παράλληλο σύμπαν φλερτάρει με την επιστήμη ήδη από τη δεκαετία του 1960 και δεν είναι μόνο φαντασιώσεις των γόνιμων μυαλών της επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό που εντόπισαν οι ερευνητές ήταν σήματα από σωματίδια υψηλής ενέργειας, τα οποία αντί να έρχονται από το Διάστημα, έμοιαζε να εκπέμπονται από το έδαφος.

Τα παράξενα αυτά ευρήματα εντοπίστηκαν το 2016, αλλά οι όποιες εξηγήσεις απορρίφθηκαν, καθώς δεν μπορούσαν να ερμηνευτούν με την υπάρχουσα φυσική επιστήμη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το εναλλακτικό σύμπαν δημιουργήθηκε από το ίδιο Βig Βang που απέδωσε και το δικό μας και υπάρχει παράλληλα με το δικό μας. Σε αυτόν τον κόσμο-καθρέφτη, το θετικό είναι αρνητικό, το δεξί είναι αριστερό και ο χρόνος μετρά αντίστροφα…

Οι 1.002 ερωτηθέντες από όλη την Ελλάδα, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τους χειρισμούς στο άνοιγμα του τουρισμού, την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, την τηλεκπαίδευση, έως το ότι δεν θωρακίστηκε και δεν προετοιμάστηκε το ΕΣΥ.

Ως σημαντικότεροι λόγοι για την έκρηξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας είναι, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το άνοιγμα του τουρισμού (45%) και ο συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς (32%), ενώ τρίτος παράγοντας θεωρείται, με μικρότερο αλλά όχι ασήμαντο ποσοστό, η συμπεριφορά και ο συγχρωτισμός των νέων (27%).

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας (62%), ενώ μόλις το 31% υποστηρίζει ότι ελήφθησαν μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην ίδια ερώτηση αρνητικά απαντάει το 50% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., ενώ συντριπτικά είναι τα ποσοστά στους νέους 17-34, που αγγίζουν το 68%.

Βατερλώ για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η άρνησή της να ενισχύσει το ΕΣΥ. Το 69% των ερωτηθέντων απαντάει ότι το ΕΣΥ δεν προετοιμάστηκε όπως θα έπρεπε το διάστημα από το πρώτο κύμα στο δεύτερο, ενώ 27% πιστεύει το αντίθετο. Η κυβέρνηση δεν προετοίμασε το ΕΣΥ απαντά το 47% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και το 76% των νέων 17-34 ετών.

Ευθύνες στη Νίκη Κεραμέως καταλογίζει το 64% των ερωτηθέντων για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, 71% οι νέοι 17-34 ετών.

»»» Να μην ανοίξουν καθόλου τα καταστήματα τους, προσανατολίζονται οι επιχειρηματίες της εστίασης, καθώς τα έξοδα είναι πολλά και τα έσοδα θα είναι δυσανάλογα.

Την ίδια ώρα, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν την κρίση, παρά την οικονομική βοήθεια που δίνεται σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου. Όπως δήλωσε ότι «περισσότερες από 50.000 επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο».

Παράλληλα, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης έχουν απευθύνει μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να μην λειτουργήσουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή να μην μπει ο κλάδος στο σενάριο του «ακορντεόν», γιατί ήδη η ζημιά που ήδη έχουν υποστεί είναι βαρύτατη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτό, που κάποιοι αποκαλούν «μαξιλάρι ΣΥΡΙΖΑ» δεν υπάρχει πλέον καθώς από τα διαθέσιμα τα μισά είναι δεσμευμένα και τα άλλα μισά έχουν αντληθεί στην περίοδο της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν τον προβληματίζει τόσο η αναμενόμενη ονομαστική αύξηση του χρέους, καθώς, όπως σημείωσε, μετά την πανδημία θα υπάρξει απότομη αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, προσθέτοντας πως σε όλες τις χώρες, οι οποίες δοκιμάζονται από τον κορονοϊό, παρατηρείται αύξηση του εθνικού χρέους.

»»» Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρχε διπλός τρόπος καταγραφής των ημερήσιων κρουσμάτων, από το καλοκαίρι, οδηγώντας σε λάθος εκτιμήσεις για τις «κόκκινες» περιοχές.

Το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα, τα οποία αποτελούνται από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά από τη μια, και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα από την άλλη.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρξαν φήμες ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω κορονοϊού, βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία. Ή σε στοιχεία που απείχαν αρκετές ημέρες από τη λήψη των όποιων αποφάσεων.

Οι επιστήμονες και ο Χαρδαλιάς χρεώνουν στον ΕΟΔΥ προχειρότητες ως προς την καταγραφή των κρουσμάτων και την ενημέρωση που είχαν, ώστε να παίρνουν τις αποφάσεις που έπρεπε.

Σύμφωνα με τα «Βήμα», υπήρξε ουσιαστικά στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων. Ουσιαστικά το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στο χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο.

Έτσι, είχε δημιουργηθεί η εξής τραγική κατάσταση. Ένα κρούσμα που εμφανιζόταν σε νοσοκομείο να δηλώνεται απευθείας στο Μητρώο Ασθενών, αλλά ένα κρούσμα σε μια γειτονιά ή σε κινητή μονάδα να δηλώνεται πρώτα στον ΕΟΔΥ.

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» χαρακτηρίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας πως «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Μία απάντηση στο “«Διπλά βιβλία» στην καταμέτρηση των κρουσμάτων;”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: