«Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς»!!!

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 24η Νοεμβρίου…

Το καλό παράδειγμα έδωσε πρώτος ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης και ακολούθησαν οι συνάδελφοι του, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι γιατροί που προσφέρονται είναι Όλγα Γεροβασίλη, Νικόλαος Ηγουμενίδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Ιωάννης Μουζάλας, Ανδρέας Ξανθός, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, Παύλος Πολάκης και Μερόπη Τζούφη.

Από τη Νέα Δημοκρατία οι Χρήστος Κέλλας, Κωνσταντίνος Μπλούχος, Βασίλης Γιόγιακας, Νεοκλής Κρητικός, από το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Πουλάς και από την Ελληνική Λύση η Μαρία Αθανασίου.

»»» «Σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα» μετατρέπεται το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Στις καταγγελίες τους αναφέρουν ότι διοίκηση «προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δυνατότητες που έχει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα».

Όπως επισημαίνουν σε ανάρτηση τους στο fb, παρότι ασθενείς είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, δεν τέθηκαν σε καραντίνα, βάζοντας σε κίνδυνο γιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα,  τονίζουν ότι οι συνθήκες εργασίας, ελλείψει μέσων και προσωπικού είναι τραγικές, λόγω και της μετατροπής παθολογικής κλινικής σε μονάδα Covid-19.

«Φαίνεται για άλλη μια φορά πως η Κυβέρνηση για εκεί που θέλει, μια χαρά βρίσκει και μάλιστα με γενναίες ενισχύσεις, μη επιστρεπτέες και με σκανδαλώδεις όρους. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η χρηματοδότηση της αεροπορικής εταιρείας με 120 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν το δημόσιο να λάβει μετοχές, παρά μόνο δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση μετοχών», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: «Τόσο σκανδαλώδης είναι ο τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, από την μία για την παρασιτική ολιγαρχία δίχως σύνορα, η οποία αντιμετωπίζεται με ευνοϊκούς και εξαιρετικά γενναιόδωρους όρους, και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι, οι μικρομεσαίοι και οι πιο αδύναμοι, που κάθε άλλο παρά αντίστοιχης στήριξης έχουν δει».

»»» Γιατί παραγγέλθηκαν εκατομμύρια rapid test και που πήγαν αυτά, ρωτά τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, καθώς και σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται, πως δεν υπάρχει διαφάνεια.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του, οι δύο διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν έγιναν σε διάστημα δύο μηνών ο ένας από τον άλλον, και «κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων και χωρίς την υποχρέωση δημοσίευσης της πρόσκλησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

ο κ. Πουλάς ρωτά, μεταξύ άλλων, «πόσα rapid tests διενεργήθηκαν κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα από 28.09.2020 έως 4.11.2020;

»Ποια ήταν η νόμιμη και εύλογη αιτία για την οποία προβλέφθηκε η προμήθεια 2 εκατομμυρίων τεστ στις 4.11.2020, και σε ποιους φορείς διατέθηκαν τα rapid tests που προμηθεύτηκε ο ΙΦΕΤ ΑΕ και σε ποιες ποσότητες;».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έπειτα από δέκα ώρες απομόνωσης ο εγκέφαλος των ανθρώπων που βλέπουν εικόνες με παρέες, εμφανίζει αντιδράσεις ανάλογες με εκείνες του εγκεφάλου των πεινασμένων.

Μια άλλη πρόσφατη έρευνα από την Αργεντινή, βρήκε ότι το lockdown λόγω κορονοϊού σχετίζεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης, με βάση τις εισαγωγές ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων κατά το πρώτο επιδημικό κύμα της άνοιξης.

Η αυξημένη πιθανότητα υπέρτασης αποδόθηκε στο αυξημένο στρες λόγω της πανδημίας, στις περιορισμένες κοινωνικές επαφές και στα αυξημένα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, που από κοινού οδηγούν σε μεγαλύτερη ψυχική ένταση.

»»» Φτάνει πια το διαδικτυακό μάθημα λένε Ιταλοί μαθητές, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ όλο και περισσότεροι είναι δυσαρεστημένοι από την τηλεκπαίδευση.

Λόγω της πανδημίας η ιταλική κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία το Μάρτιο, τα ξανάνοιξε το Σεπτέμβριο και τα έκλεισε για μια ακόμα φορά τον Οκτώβριο, όταν εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα σε πολλές περιοχές της Ιταλίας.

Από το περασμένο μήνα η χώρα των 60 εκατομμυρίων έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας. Οι μεγαλύτερες σχολικές τάξεις και οι φοιτητές των ΑΕΙ παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, ενώ ανάλογα με τη περιφέρεια μόνο οι μαθητές 10 μέχρι 13 ετών πηγαίνουν ακόμα καθημερινά στο σχολείο.

Αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για διαδικτυακά μαθήματα, κάποιοι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους καθισμένοι στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σχολείο τους, οκλαδόν και με τα λάπτοπ στα πόδια τους.

Εκτός από τις ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό ο ψυχίατρος Μάσιμο ντε Τζιαναντόνιο επισημαίνει ότι το διαρκές διαδικτυακό μάθημα και η πολύωρη παραμονή στο σπίτι, έχει επιπτώσεις στη ψυχική υγεία και την ανάπτυξη προσωπικότητας των μαθητών, ενώ παράλληλα καθυστερεί την διαδικασία ανεξαρτητοποίησης και τη καλλιέργεια αισθήματος ευθύνης, όσο οι νέοι δεν κάνουν δια ζώσης μάθημα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 36% του συνόλου των δανείων.

Επίσης, δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ έχουν τεθεί από τις τράπεζες σε καθεστώς αναστολής πληρωμών. Πρόκειται για δάνεια που αντιπροσωπεύουν το 12,5% του συνόλου των δανείων.

»»» Στις ΜΕΘ πεθαίνουν οι μισοί, άρα αν έχουμε πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα έχουμε περισσότερους νεκρούς, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εκφράζοντας με αυτό το άλμα λογικής, την ικανοποίηση του ίδιου και, προφανώς, της κυβέρνησης, για την εξέλιξη των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Αν με ρωτάτε, προφανώς, θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψιν, και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ.

Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%.

Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, αφήνοντας σίξιλο το πόπολο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: