Χάθηκε η μπάλα με δηλώσεις-σοκ και κυβερνητική αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 20η Νοεμβρίου…

»»» Διάχυτος είναι ο φόβος για «κορονο-μνημόνιο», καθώς η Οικονομία βουλιάζει σε υπέρ-ελλείμματα, βαθιά ύφεση πάνω από 10%, αύξηση της ανεργίας και αβεβαιότητα, ενώ το χρέος εκτοξεύτηκε στο 228% του ΑΕΠ!

Όλα τα στοιχεία περιλαμβάνει ο διαμορφωμένος προϋπολογισμός και καταδεικνύουν ότι η οικονομία βυθίζεται σε τέλμα, από το οποίο είναι άγνωστο πότε θα εξέλθει. Το κυριότερο είναι οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν, προκειμένου να επανέλθουν τα πλεονάσματα, οδηγούν στον εφιάλτη ενός «κορονο-μνημονίου».

Ειδικότερα ο προϋπολογισμός προβλέπει βαθύτερη ύφεση για φέτος, η οποία θα φτάσει στο 10,5%, από 8,2% που εκτιμούσε αρχικά το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για το 2021, εκτιμά ότι η Οικονομία θα καταγράψει ανάπτυξη 4,8%. Προκειμένου να ανακοπεί η ύφεση, ο προϋπολογισμός προβλέπει νέο πακέτο μέτρων ύψους 7,6 δις. ευρώ, το 2021, από 23,9 δις. ευρώ, φέτος.

Αναφορικά με τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, η κατάσταση είναι εφιαλτική. Ειδικότερα, αντί των πρωτογενών υπερ-πλεονασμάτων που κατέγραφε ο προϋπολογισμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος, θα καταγράψει υπερ-έλλειμμα ύψους 11,76 δις. ευρώ, ή 7,2% του ΑΕΠ, ενώ για το 2021 προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα ύψους 6,67 δισ. ευρώ, ή 3,9% του ΑΕΠ.

Για την ανεργία, ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση φέτος στο 18,9%, από 17,3% το 2019 και μείωση το 2021 στο 17,9%.

Έτσι, η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη χώρα παγκοσμίως, μετά την Ιαπωνία που θα έχει δημόσιο χρέος αισθητά πάνω από το 200% του ΑΕΠ και μάλιστα με το ακαθάριστο χρέος να προσεγγίζει το 230% του ΑΕΠ.

Ο στόχος του «μερικού lockdown» δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και η καγκελάριος πρόκειται να ακολουθήσει σκληρή τακτική για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς σημειώθηκαν 23.648 νέα κρούσματα και 260 θάνατοι.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή μια σταθερή κατάσταση, αλλά οι αριθμοί είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Η σταθεροποίηση θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, αλλά απέφυγε να δώσει πληροφορίες για τα σχέδια της Καγκελαρίας ενόψει της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται η BILD, η Καγκελάριος έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δώσει στους πολίτες «μια κάποια ελευθερία» για τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι «δεν θα τα καταστρέψουμε όλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς».

Επιπλέον, στις 25 Νοεμβρίου θα ήθελε να αποφασιστεί παράταση του «μερικού lockdown», το οποίο εφαρμόζεται από τις 2 Νοεμβρίου, έως το τέλος Δεκεμβρίου ή και τις αρχές Ιανουαρίου. Στην τελευταία διαβούλευση, οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων απέρριψαν τις προτάσεις της Καγκελαρίας και ανέβαλαν οποιαδήποτε απόφαση.

»»» Έπεσαν οι υπογραφές για τη διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την ταυτόχρονη δημιουργία πάρκου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού υλοποίησης 163,5 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ενός μείγματος χρηματοδοτικών εργαλείων, αξιοποιώντας εθνικούς, ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους.

Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των έργων και εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.9.2021. Η έκδοση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.11.2021.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί που σήμερα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού, δημιουργείται ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων, αθλητικό μουσείο του ΠΑΟ, εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης και υπόγειο πάρκινγκ έως 700 θέσεων στάθμευσης.

Με το νέο πάρκο- τοπόσημο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα δοθεί η ευκαιρία της ανάπλασης των Προσφυγικών και της σύνδεσής του μέσα από ελεύθερους υφιστάμενους χώρους, με τον Λυκαβηττό και με το Πάρκο Ελευθερίας

Στον Βοτανικό, όπως προβλέπει το εν ισχύ Προεδρικό Διάταγμα, δημιουργείται μεταξύ άλλων, γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, διεθνών προδιαγραφών FIFA UEFA 4 αστέρων, αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού σωματείου ΠΑΟ 7.500 τ.μ., ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων 4.800 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το σύνολο του χρέους που έχει ήδη προκαλέσει και εξακολουθεί να τροφοδοτεί η πανδημία, καθώς κυβερνήσεις και επιχειρήσεις κατέφυγαν στον δανεισμό τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Η κρούση προέρχεται αυτή τη φορά από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) που προβλέπει πως μέχρι το τέλος του έτους το παγκόσμιο χρέος θα εκτιναχθεί στο 365% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σύγκριση με το περασμένο έτος, καθώς στα τέλη του 2019 το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν στο 320% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Όπως τονίζει το IIF, το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί συνολικά κατά 15 τρισ. δολάρια στη διάρκεια του έτους και αναμένεται να κλείσει τη χρονιά στα 277 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το IIF, η υπερχρέωση είναι ιδιαίτερα επισφαλής στις αναδυόμενες αγορές όπου έχει αυξηθεί φέτος κατά 26 εκατοστιαίες μονάδες και αγγίζει το 250% του ΑΕΠ. Εχει, άλλωστε, εκτιναχθεί στα ύψη φέτος το τμήμα των εσόδων τους που αναγκάζονται να διαθέσουν οι κυβερνήσεις των αναδυόμενων αγορών για την αποπληρωμή του χρέους τους.

»»» 870.000 ευρώ θα κοστίσει το Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο για τη στελέχωσή του, πριν ακόμα εγκριθούν και φτάσουν στην Ελλάδα τα κονδύλια των 32 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το παράρτημα του Ταμείου στη χώρα μας, θα περιλαμβάνει καλά αμειβόμενα μέλη, με επικεφαλής έναν διοικητή – μάνατζερ, ο οποίος θα παίρνει 56.000 ευρώ τον χρόνο και θα διαθέτει 40 υπαλλήλους.

Εκτός από τον διευθυντή, 50.000 ευρώ θα είναι το επίδομα θέσης ευθύνης για τους προϊσταμένους των νέων οργανικών μονάδων και 148.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των οργανικών μονάδων.

Ακόμα, 216.000 ευρώ προβλέπονται για τη σύσταση 8 θέσεων συνεργατών, που θα συνεπικουρούν το έργο του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας και 400.000 ευρώ για την κάλυψη κατά 50% των θέσεων της Ειδικής Υπηρεσίας με προσλήψεις προσωπικού.

Τα ρεπορτάζ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην αφετηρία της διασποράς του κορωνοϊού στην ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, που θεωρείται η τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το τριήμερο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου – Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στην οποία μετείχε μητροπολίτης, ο οποίος βρέθηκε στη συνέχεια θετικός στον κορωνοϊό.

Από εκεί ενεργοποιήθηκε η καραντίνα για τους υπόλοιπους που οδήγησε στον γρήγορο εντοπισμό του κορονοϊού και στον Αρχιεπίσκοπο.

Κυρίως όμως, βάρος δίνεται στο γεύμα που ακολούθησε, και το οποίο ιεράρχης παρέθεσε σε άλλους, με την χρήση μάλιστα υπηρεσίας catering που διέθεσε προσωπικό, εκθέτοντας τα μέλη της ιεραρχίας, άλλους ιερείς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής, και φυσικά και τους εργαζόμενους του catering σε μία στενή επαφή με σημαντικό αριθμό ατόμων.

Ήδη, εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έχουν εντοπιστεί θετικά στον κορωνοϊό άλλα τρία μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής.

Ακόμη περισσότερο, στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι εμπόδιο στην παρακολούθηση των επαφών όσων βρέθηκαν θετικοί αποτελεί η στάση ιεραρχών που δεν αποκαλύπτουν ότι έχουν ασθενήσει, με τρεις εξ αυτών (από τη βόρεια Ελλάδα) να επικαλούνται «προσωπικά δεδομένα», εμποδίζοντας την ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

»»» Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έστω και αν ο άνθρωπος που στοχοποιεί ανήκει στην ΝΔ!!!

Συνέβη με το θέμα της «τηλεκπαίδευσης», μαθητών σε καφενείου χωριού στον Πύργο, μετά από φιλοξενία του ιδιοκτήτη. Επειδή ο Τσίπρας έκανε ανάρτηση στα social media για κατάντια και φιάσκο, η κυβέρνηση βάφτισε «συριζαίο», τον καταστηματάρχη και πρόεδρο της κοινότητας Πεύκης.

Ο πρόεδρος, Γρηγόρης Ξουλεής μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε έκπληκτος καθώς άκουσε να λέγεται πώς είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε πως είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι ανήκει στη ΝΔ.

«Δεν υπήρχε καμία πολιτική σκοπιμότητα για το θέμα ούτε επιδίωξα να λάβει τέτοια δημοσιότητα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι στημένο. Εγώ απλά ανταποκρίθηκα στο αίτημα των παιδιών όταν μου ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ και το χώρο του καφενείου», είπε.

Όσο για την ουσία, μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε αποφασίστηκε να δοθούν στα παιδιά πέντε λάπτοπ για τα μαθήματα, ενώ η Αστυνομία επέτρεψε στους μαθητές να μπουν στο εσωτερικό του καφενείου για να μην κρυώνουν, χωρίς να κόψει πρόστιμο στον κοινοτάρχη.

Απίθανη Ελλάδα…

Όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτά, τον περασμένο Μάρτιο η χώρα μας βρέθηκε στην 23η θέση της κατάταξης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σε αριθμό θανάτων, ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με την έγκαιρη επιβολή του ολοκληρωτικού lockdown τον Απρίλιο και τον Μάιο, καταφέρνοντας να βρεθεί στην 41η και στην 42η θέση αντίστοιχα, σε σύνολο 54 χωρών.

Η κατάταξη παρέμεινε σχεδόν σταθερή και τον Ιούνιο, όταν άρχισε σταδιακά και το άνοιγμα των συνόρων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 38η θέση σε νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ωστόσο, ήδη τον Ιούλιο ανεβαίνει στην 35η θέση, τον Αύγουστο στην 25η θέση και κλείνει τον Σεπτέμβριο (προφανώς με θανάτους που σε μεγάλο βαθμό αφορούν κρούσματα του Αυγούστου) έχοντας περάσει στην 21η θέση, ήτοι σε μια θέση που τη βάζει πλέον πάνω από τη μέση της κατάταξης.

Τον Αύγουστο ο αριθμός αυτός πενταπλασιάζεται στους 59 και τον Σεπτέμβριο υπερδιπλασιάζεται στους 126. Αξιοσημείωτο δε ότι μέσα στον Οκτώβριο έχουμε ακόμη ένα -σχεδόν- διπλασιασμό, στους 232 θανάτους, πριν δηλαδή μπούμε στον τραγικό Νοέμβριο.

Συγκρίνοντας τους ελάχιστους θανάτους του Ιουνίου (όταν και κηρύξαμε τη νίκη μας απέναντι στο πρώτο κύμα της πανδημίας) με αυτούς του Σεπτεμβρίου προκύπτει αύξηση κατά… 688%, κατατάσσοντας την Ελλάδα τρίτη σε ποσοστό αύξησης για το θερινό διάστημα, σε όλη την Ευρώπη, πίσω από την Κροατία και το Μαυροβούνιο.

»»» Τους λόγους, για τους οποίους θεωρεί, ότι δεν μειώνονται τα κρούσματα του κορονοϊού, προσεγγίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη γιατρών της ΟΕΝΓΕ, «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή».

Το ΕΚΑ κάνει λόγο για «υποκρισία η οποία μάλιστα για άλλη μια φορά ενδύεται μανδύα δήθεν επιστημονικοφάνειας», και τονίζει ότι προφανής λόγος μη μείωσης των κρουσμάτων είναι «η μεγαλοεργοδοτική υγειονομική ασυδοσία στους χώρους εργασίας».

Επίσης, αμφισβητεί σφοδρά το επιδημιολογικό μοντέλο που ακολουθεί η χώρα μας από την Άνοιξη, «το οποίο δεν βασίζεται στην σχεδιασμένη καθολική ιχνηλάτηση διαρκείας, με πολλά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και στα εντοπισμένα στοχοποιημένα εντός κοινότητας περιοριστικά μέτρα, με βάση κάθε φορά τα συγκεκριμένα δεδομένα της σχεδιασμένης καθολικής ιχνηλάτηση».

Σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε ότι, «η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο γιατί υπήρξε υποεκτίμηση του κινδύνου» και έκανε έκκληση σε όσους αναπαράγουν συζητήσεις για άρση του lockdown να μην αναπτερώνουν τις ελπίδες ειδικά όσων απασχολούνται στην εστίαση, καθώς, θεωρεί ότι, «είναι απαγορευτικό το άνοιγμά της για τα Χριστούγεννα».

«Σε όλες τις μελέτες αναφέρεται πως είχαμε τεράστια διασπορά του ιού στους κλειστούς χώρους. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν ανοίξουν τα εστιατόρια και τα μπαρ για τα Χριστούγεννα», επισήμανε.

Τέλος, σημείωσε πως δεν έγινε καμία επιδημιολογική μελέτη στη χώρα για να δούμε πού θα ξεσπάσει η πανδημία, όπως δεν έχει γίνει και καμία μελέτη για το ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι θα αρνηθούν το εμβόλιο, πού βρίσκονται και πώς θα πειστούν να το κάνουν τελικά.

«Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο σε έναν – δύο μήνες, αλλά μπορεί να μην έχουμε ανθρώπους που να θέλουν να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού

»»» Παρά τις αντιδράσεις, υπογράφηκε η ΚΥΑ για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, λόγω των έκτακτων συνθηκών, με πρωτοφανείς και σκανδαλώδεις ευνοϊκούς όρους.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (που συνυπογράφουν οι Σκυλακάκης, Κικίλιας, Κοντοζαμάνης), η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών ανέρχεται στο καθαρό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η αποζημίωση αυτή, όπως διευκρινίζεται, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά.

Παράλληλα, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τίποτε άλλο;

Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη (πάντα η ατομική ευθύνη μπροστά) για τον περιορισμό των κρουσμάτων, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κ. Πέτσας προσπάθησε να μας τρελάνει, αναιρώντας όσα κατά καιρούς έλεγε, όταν δήλωσε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου»!!!

»»» Τα σούπερ μάρκετ και τα παιδιά, αποτελούν «βόμβες» για τη μετάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, αλλά και όπως διαπιστώθηκε στη χώρα μας.

Η πλειονότητα των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στη Θεσσαλονίκη, μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενή τους, δήλωσε ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης.

Παράλληλα, λοιμωξιολόγοι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκαν σε νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η διασπορά του κορονοϊού οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε για το παράδειγμα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, όπου παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων, μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Για να δικαιολογήσει την ελληνική τακτική για τα ανοιχτά σχολεία, έσπευσε να προσθέσει ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν έως τώρα γνωστή…

Την ίδια ώρα, έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) αναφέρει ότι τα σούπερ μάρκετ αποτελούν τη νούμερο 1 εστία μετάδοσης της Covid-19 (18,3%) και ακολουθούν τα γυμνάσια (12,7%) και τα δημοτικά σχολεία (10,1%).

Με μεγάλη απόσταση, βρίσκονται στην ίδια λίστα Νοσοκομεία (3,6%), ξενοδοχεία (1,5%), πανεπιστήμια (1,4%), γυμναστήρια (1,1%) και εστιατόρια ή καφέ (1,0%).

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός, απαντώντας σε ερώτηση, γιατί δεν κινήθηκε νωρίτερα αυτή η διαδικασία απάντησε: «Δεν το περίμενε κανείς, ούτε η πολιτική ηγεσία, ούτε εμείς ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Είχαμε εφησυχάσει όλοι μας. Δεν περίμενε κανείς και δεν υπήρχε σχεδιασμός».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαραφιανός ανέφερε ότι μέχρι το περασμένο Σάββατο και με τη συμφωνία που είχε γίνει και τον Μάρτιο και το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ο σχεδιασμός ήταν να νοσηλεύουν οι ιδιωτικές κλινικές περιστατικά non Covid, και τα νοσοκομεία ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να μην υπάρχει μπέρδεμα των ασθενών και μετάδοση του κορονοϊού.

«Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν υπάρχει προετοιμασία διότι δεν είναι μία απλή νοσηλεία οποιουδήποτε περιστατικού, το οποίο έχουμε μάθει τόσες δεκαετίες. Είναι μια ασθένεια, η οποία μεταδίδεται με ύπουλο τρόπο.

Βρισκόμαστε σε καιρό υγειονομικού πολέμου, άρα θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού, που στα κρατικά νοσοκομεία υπήρχε, λόγω του ότι αντιμετώπισαν στην πρώτη φάση της πανδημίας ξανά παρόμοιες ασθένειες» ανέφερε ο κ. Σαραφιανός.

»»» Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό, αλλά εδώ ο τρόμος που ξεπηδά από τις οθόνες, δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από ειδικούς και μη, χωρίς κανένα σχέδιο, τη στιγμή που ο κορονοϊός καλπάζει,. Μάλιστα, έπεσε και πρόταση να κλείσουν όλα για ένα 15νθήμερο και να βγαίνουμε από τα σπίτια μας κάθε τέσσερις ή πέντε ημέρες!!!

Η πρόταση έγινε από τον καθηγητή μικροβιολογίας, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, για επιβολή lockdown τύπου Κίνας, καθώς δεν βλέπει να γίνεται τίποτα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Η δήλωση, που ίσως αποτελεί προπομπό τέτοιων σκληρών μέτρων, έγινε την ώρα που η κυβέρνηση με σημαντική καθυστέρηση, αποφάσισε να επιτάξει δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν», είπε ο κ. Βατόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει όπως στην Κίνα. Στη Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Βατόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: