«Κανένας έλεγχος σε τουρίστες! Πάλι τεχνάσματα;»

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 13η Νοεμβρίου…

Η νέα, δραστική συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας (ποσοστιαία είναι πάνω από το 8% του συνόλου) εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται στην παρούσα φάση και ως μοχλός πίεσης για την αύξηση της συμμετοχής στην εθελούσια έξοδο, που ειδικά για τους εργαζόμενους των καταστημάτων τα οποία κλείνουν, τείνει να καταστεί υποχρεωτική.

Οι συγκεκριμένοι τραπεζοϋπάλληλοι, χάνοντας την οργανική θέση τους, τίθενται στη διάθεση της διεύθυνσης προσωπικού, διατρέχοντας τον κίνδυνο μετακίνησης ακόμα και εκτός της περιοχής κατοικίας τους, με τις επακόλουθες δυσχέρειες στη καθημερινότητά τους.

Η πλειονότητα των καταστημάτων της Πειραιώς που κλείνουν βρίσκονται στην περιφέρεια, με την απόφαση να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αυτοδιοίκηση και τις θιγόμενες τοπικές κοινωνίες.

Οι επιστολές διαμαρτυρίας για τα επικείμενα λουκέτα στα τραπεζικά καταστήματα, πέφτουν «βροχή» στη διοίκηση από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως (Πάτρα, Άνδρος, Ορεστιάδα).

»»» Ούτε ποσοστά να έπαιρναν τα αστυνομικά όργανα ανά την Ελλάδα, τα οποία κόβουν πρόστιμα σε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, επιδεικνύοντας πυγμή στην εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε άπορο στα Χανιά, ο οποίος ζει σε κτίριο χωρίς ρεύμα και νερό, την ώρα που πήγαινε να πάρει συσσίτιο!!!

Επίσης, πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε σε άστεγο στα Γιαννιτσά με την αιτιολογία της «μετακίνησης πεζού στερούμενου βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή»!!!

H εξασφάλιση ρευστότητας (68%) και η συγκράτηση δαπανών (56%) αποτελούν τις σημαντικότερες ενέργειες των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Οι περισσότερες εταιρείες (55,6%) ανέστειλαν πλήρως το επενδυτικό τους πλάνο, ενώ σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, η πλειονότητα των εταιρειών (54,6%) θεωρεί ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική σε σχέση με την εργασία στο γραφείο.

Από την ανάλυση των ευρημάτων της έρευνας, προκύπτει σχεδόν καθολική παραδοχή ότι στην πλειονότητά τους οι φετινοί τζίροι της αγοράς θα καταγράψουν σημαντικές απώλειες, με 17 από τους 22 κλάδους να παρουσιάζουν διψήφια εκτίμηση πτώσης εσόδων.

Παράλληλα, οι μικροί παίκτες με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ δύσκολα θα καταφέρουν να «αναρρώσουν» από την κορονο-κρίση.

»»» Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η «αποκάλυψη» του Μητροπολίτη Κύπρου Νεόφυτος, ότι «ο Αστερίξ είχε προβλέψει από το 2017 την πανδημία», αναφερόμενος στο 37ο τεύχος με τίτλο «ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός» στο οποίο συναντάμε τον χαρακτήρα του «Κορονοϊού».

«Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι» τόνισε ο Μητροπολίτης Κύπρου και πρόσθεσε «για να δείτε πώς προετοιμάζουν τις μάζες, για αυτά που ζούμε σήμερα. Το 2017, γράφει για μία αρρώστια, η οποία θα έρθει εις τους κατοίκους της Ρώμης, που δοκιμάστηκε περισσότερο απ’ όλους και τώρα πάλι επέστρεψε, αφού τον γράφει με μία μάσκα να είναι πάνω σε ένα άρμα.

Η επιγραφή αναφέρει: Ιδού ο μεγάλος πρωταθλητής, ο αποκαλούμενος μασκοφόρος Ηνίοχος, ο μεγάλος Κορονοϊός, και ο πιστός του ο Βακχύλους. Τα ακούτε; Το ’17 παρακαλώ. Μιλά για τον κορωνοϊό, ο οποίος έρχεται και θα βάλει σε όλους τις μάσκες.

Και φωνάζει ο κόσμος όλος, αφού νικά ο κορονοϊός: “Κορονοϊούς! Κορονοϊούς!”. Πρέπει να έχουμε και λίγη υποψία, ότι κάποιοι εργάζονται για εμάς, χωρίς εμάς. Πριν από εμάς, για εμάς» δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο τέλος Οκτωβρίου.

Η κυρία Μίνα Γκάγκα τα είπε όλα από την επιστημονική και επαγγελματική της θέση: Είπε ότι από το 2015 έως το 2019 η δύναμη των ιατρών στο Σωτηρία συνεχώς μειωνόταν, ενώ τώρα έχει αυξηθεί αρκετά. Απάντησε στον Παύλο Πολάκη για τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Μας είπε ότι τα παιδιά στα σχολεία δεν κολλάνε και ότι γενικά τα παιδιά δεν είναι εύκολο να κολλήσουν κορονοϊό, μας είπε ακόμη ότι ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς κολλάει γιατί δεν έχει σημασία που οι επιβάτες είναι σαν σαρδέλες, αφού φορούν μάσκες όλα καλά.

Επίσης, δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο κορονοϊός κολλάει στα μπαρ και τα εστιατόρια όταν καθόμαστε με τους φίλους μας χωρίς μάσκα και ανταλλάσσουμε σταγονίδια. Α! Κολλάει και όταν παίζουμε μπάλα όπου επίσης ανταλλάσσουμε σταγονίδια.

Τέλος η κ. Γκάγκα έψεξε την αντιπολίτευση δηλώνοντας ότι οι γιατροί εξοργίζονται όταν χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς. Η κ. Γκάγκα ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές.

»»» Άγριος καυγάς στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, με την τακτική του Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει κάτι και μετά να προσπαθεί να το πάρει πίσω, λέγοντας ότι «δεν κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι» και άλλα συναφή, έστω και και αν οι δηλώσεις έγιναν σε τηλεόραση.

Αυτή τη φορά «οι δημοσιογράφοι» δεν κατάλαβαν, μετά την ομολογία του ότι το άνοιγμα του τουρισμού εκτόξευσε τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, και επιτέθηκε στη Ράνια Τζίμα.

Έπειτα από ερώτηση αν ξέφυγε η κατάσταση στην κυβέρνηση και αν έκανε λάθος υπολογισμούς, ο Γεωργιάδης απάντησε «ότι ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα για τον τουρισμό. Όλο αυτό προέκυψε από ένα λάθος τίτλο».

Η τοποθέτηση Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που απάντησε πως «προσβάλλετε και εμένα και το δελτίο και τους συνεργάτες μου και αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω. Μπορούμε να το λύσουμε με έναν απλό τρόπο, να δούμε τι είπατε» απάντησε η Ράνια Τζίμα και αμέσως μετά προβλήθηκε το απόσπασμα με την επίμαχη ομολογία του υπουργού.»

Απτόητος ο Ά. Γεωργιάδης επέμεινε και σημείωσε: «Δέχτηκα επίθεση από εσάς κατά έναν απαράδεκτο τρόπο. Όχι άλλο λάσπη. Δεν την δέχομαι» ανέφερε, με τη δημοσιογράφο να απαντά ότι οι τηλεθεατές έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «είχαν μάλιστα το «θράσος» να την αποκαλέσουν ψεύτρα, όταν η συνάδελφος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Και προσθέτει: «Δεν ξέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που εφημερεύουν μέρα, παρά μέρα, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα χωρίς τα αναγκαία μέσα και τις κατάλληλες υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης και ξέρουν τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια που κάνουν υπερωρίες στα αποστειρωμένα γυάλινα κλουβιά τους και εξαπολύουν σταγονίδια λάσπης και ύβρεων σε βάρος όποιου αποκαλύπτει την αλήθεια και διεκδικεί».

»»» Τελικά τα παιδιά είναι «βόμβες κορονοϊού», όπως είχε πει ο Σ. Τσιόδρας και μετά αναίρεσε,  καθώς έρευνα που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Λέβεν και το ινστιτούτο Σιενσάνο, διαπιστώθηκε ότι μολύνονται συχνότερα και είναι φορείς του ιού.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές Άλκεν και Πελτ, στο Βέλγιο, στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, με τη λήψη δειγμάτων αίματος και σάλιου από αυτά.

Το Άλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο Άλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ.

«Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν», ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες λοιμώξεις εμφανίστηκαν μέσω στενής επαφής με έναν μολυσμένο ενήλικα. Τα σχολεία δεν φαίνεται να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του πρώτου κύματος, σημειώνει. Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μολύνσεων στο σχολείο.

Το 65% τονίζει ότι η κυβέρνηση πήρε καθυστερημένα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σε αντίθεση με το μόλις 30% που θεωρεί πως λήφθηκαν έγκαιρα.

Παράλληλα, το 52% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κατά τα άλλα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί αναγκαία την επιβολή lockdown, ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός.

Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,7%, το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7,3% το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

»»» Με ένα σκληρό δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Bild αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού του και διερωτάται χαρακτηριστικά: «Μήπως οι Έλληνες κατέφυγαν και πάλι σε τεχνάσματα;».

«Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια; Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η Ελλάδα ήταν μια από τις λίγες χώρες της ΕΕ στις οποίες θα μπορούσε κανείς να κάνει διακοπές χωρίς προβλήματα. Ταξιδιωτική προειδοποίηση; Ταξινόμηση ως περιοχή κινδύνου; Σε καμία περίπτωση!» επισημαίνει σχετικά και προσθέτει:

»Ο λόγος; Ο αριθμός των προσβεβλημένων από κορονοϊό ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Τώρα, στα μέσα Νοεμβρίου, τα πάντα είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα ξαφνικά υπάρχει σκληρό Lockdown… Με το τέλος της περιόδου των διακοπών, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε.

»Και πιο πριν; Κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι παραθεριστές στην Ελλάδα ανέφεραν επανειλημμένα ότι παρά τις πληροφορίες περί το αντιθέτου δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος για κορονοϊό στα αεροδρόμια.

»Επομένως, είναι πιθανόν να υπήρχαν σημαντικά περισσότερα κρούσματα από αυτά που ανακοινώνονταν επισήμως. Το σύστημα Υγείας απειλείται με υπερφόρτωση, προειδοποιεί τώρα η ελληνική κυβέρνηση.  Ταυτόχρονα, λαμβάνει άφθονη βοήθεια από τις Βρυξέλλες», επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: