Σαν hangover είναι οι παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer

Γεια σας, ας δούμε πώς «κύλησε» η 11η Νοεμβρίου…

»»» Οι κάτοικοι της Αθήνας αγανάκτησαν με τον «Μεγάλο Περίπατο», το ράβε-ξήλωνε και τα ατέλειωτα μποτιλιαρισματα, όμως ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, δεν το βάζει κάτω.

Παρομοίωσε το αποτυχημένο έργο του με τις δοκιμές που γίνονται σε καινούργια αυτοκίνητα ή αεροσκάφη, αλλά και με τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων κατά του COVID-19, θέλοντας να δείξει ότι πριν την τελική του μορφή, έπρεπε να τεσταριστεί!!!

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις κατηγορίες ότι πέταξε δύο εκατομμύρια, είπε ότι «όταν έχεις ένα αυτοκίνητο ή ένα αεροπλάνο το δοκιμάζεις. Έτσι κι εμείς, πριν κάνουμε το μόνιμο έργο, οφείλουμε, όπως κάνουν όλες οι πόλεις του κόσμου, να έχουμε κάνει μια δοκιμή για να διασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα πιάσουν τόπο τα χρήματά μας, αλλά και ότι δεν θα έχουμε τα γνωστά ελληνικά μετά που κάνεις ένα έργο και είναι γεμάτο λάθη και γεμάτο αστοχίες».

Επίσης, από τις διαδοχικές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκαλείται πολύ μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τη βάση υπολογισμού της κρατικής συμμετοχής στο δώρο Χριστουγέννων. Αν, δηλαδή, θα είναι  τα 534 της πρώτης καραντίνας ή τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που ανακοινώθηκε μαζί με το lockdown του Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «το κράτος θα καταβάλει το ποσό που αναλογεί ως δώρο με βάση την αποζημίωση των 800 ευρώ», ενώ η γγ του υπουργείου τόνισε ότι «το κράτος θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί ως δώρο πάνω στα 534 ευρώ και όχι στον ονομαστικό μισθό, όπως έγινε με το δώρο Πάσχα».

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας καλεί, σε περίπου 40 ημέρες, όλους τους εργοδότες -και των κλειστών επιχειρήσεων- να καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων. Ωστόσο, το δώρο θα είναι μειωμένο πάνω από 50%. Και αυτό γιατί θα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

»»» Επέκταση του lockdown στις χώρες της Ευρωζώνης, παρά τα θετικά νέα για το εμβόλιο, βλέπει η οικονομική εταιρεία Capital Economics, διαπιστώνοντας ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Εάν αυτή η τάση δεν αντιστραφεί σύντομα, είναι πολύ πιθανό να παραταθούν για πολύ ακόμη τα lockdown που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις όπως αυτές της Γαλλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Ολλανδίας και έχουν διάρκεια έως έναν μήνα.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρωζώνη κυμαίνεται, περίπου, στις 160.000 την ημέρα, σε κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών – πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο των 87.000 του περασμένου μήνα.

Επίσης, είναι πάνω από την κορυφή των 27.000 του πρώτου κύματος, αν και η πραγματική εικόνα την Άνοιξη δεν ήταν η συγκεκριμένη, δεδομένου του χαμηλότερου επιπέδου των τεστ εκείνη τη στιγμή.

Η αύξηση των τεστ που διενεργούνται εξηγεί μόνο ένα κλάσμα της αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως τονίζει η Capital Economics.

Στις μεγαλύτερες οικονομίες της Eυρωζώνης, ο αριθμός των ημερήσιων τεστ αυξήθηκε κατά περίπου πέντε φορές σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου, ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε περίπου είκοσι φορές.

Σύμφωνα με έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ, αλλά και σε παραγγελίες έτοιμου φαγητού εμφανίζονται διατεθειμένοι να δώσουν στο δεύτερο Lockdown του 2020 οι καταναλωτές στη χώρα μας.

Βασικές αιτίες για τις διαφοροποιήσεις που καταγράφει η έρευνα, είναι η κόπωση, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και σε κάποιες περιπτώσεις και η μεγάλη αποθεματοποίηση που έγινε την άνοιξη.

Παράλληλα, οι καταναλωτές φαίνεται ότι επιστρέφουν σε κάποιες από τις συνήθειες του πρώτου lockdown, όπως για παράδειγμα η μαγειρική στο σπίτι, η ενασχόληση με τη ζαχαροπλαστική και την κηπουρική, αλλά και η διάθεση περισσότερου χρόνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αντίθεση όμως με την άνοιξη, φαίνεται ότι οι αγοραστικές και καταναλωτικές συνήθειες δεν συνοδεύονται από αντίστοιχη αύξηση της δαπάνης για τα νοικοκυριά, είτε γιατί σε κάποια είδη η δαπάνη είναι ήδη επαρκώς υψηλή, είτε λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

»»» Έως 1 εκατομμύριο Έλληνες έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Τζον Ιωαννίδη, ο οποίος χαρακτήρισε «τυφλή λύση» το lockdown.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το lockdown είναι τυφλή λύση και έχεις πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες. Όχι μόνο στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά και στην Υγεία. Έχει πολλές αρνητικές συνέπειες σε όλα τα άλλα νοσήματα, πέρα από τον κορωνοϊό. Το lockdown δεν πετυχαίνει κάτι περισσότερο από όσα μπορούμε να πετύχουμε με άλλα στοχευμένα μέτρα, και πιθανόν χειροτερεύει τα πράγματα».

Και πρόσθεσε ότι, «όταν κάνουμε lockdown, ποτέ δεν είναι πλήρες. Ένα 50% του πληθυσμού εργάζεται σε απαραίτητες εργασίες, δουλεύει, κινείται, θα γυρίσει σπίτι του και ενδεχομένως να μολύνει και ευάλωτες ομάδες. Όταν μπαίνει κάποιος στον φαύλο κύκλο του lockdown δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι σε 15-20 μέρες θα ξανά ανοίξει».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι στη διάρκεια του πρώτου lockdown το 50% του πληθυσμού ανέπτυξε άγχος ή κατάθλιψη, ενώ ένα 25% των ανθρώπων 18-24 χρονών είχαν αυτοκτονικές διαθέσεις. «Ακόμα και αν δεν αυτοκτονήσουν, θα βρίσκονται σε μια κατάσταση μόνιμης δυσλειτουργίας ψυχικής και κοινωνικής».

Μάλιστα, μιλώντας για την Ελλάδα, έκανε λόγο ότι «δεν θα μου προκαλούσε περιέργεια εάν αυτή τη στιγμή περίπου 400.000 με 1.000.000 Έλληνες έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό. Με σαφώς υψηλότερα ποσοστά σε βόρεια Ελλάδα και αρκετά υψηλά ποσοστά στην Αττική».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι το πρώτο επιδημικό κύμα που έπληξε την Ελλάδα από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο ήταν 100.000 κρούσματα.

Μάλιστα, σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown, ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

»»» Για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ κατηγορεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην πρόταση του υπουργού Υγείας για τη σύναψη σύμβασης ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς όλης της χώρας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στο ΕΣΥ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ, θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά με εστίαση στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες, μηνιαίες αμοιβές 2.000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Ακόμα, πλήρη ή μερική απασχόληση, αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι «ο κ. Κικίλιας στην παρθενική του εμφάνιση μετά 8 μήνες, δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης».

Και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι δεν είπε τίποτα «για τη μείωση αντί για αύξηση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 6.000 ανθρώπους σε σχέση με το 2019 που δεν υπήρχε πανδημία. Για την ασφυξία των νοσοκομείων και των ΜΕΘ».

Το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «Κικίλιας statistics», και για συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση από τον υπουργό Υγείας. «Η Θεσσαλονίκη σήμερα βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο. Οι κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 είναι σχεδόν όλες κατειλημμένες, με τους όμορους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν φτάσει εξίσου στα όριά τους.

Έναντι της κρισιμότητας των στιγμών, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν στη δράση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξωραΐζοντας την πραγματική εικόνα και διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά δεδομένα».

»»» Από τις μαρτυρίες των εθελοντών, οι οποίοι δέχτηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του covid-19 της εταιρείας Pfizer, προκύπτει ότι οι παρενέργειες είναι παρόμοιες με αυτές του εμβολίου της γρίπης.

Παρομοίασαν τα συμπτώματα που είχαν ως ένα βαρύ hangover, καθώς αισθάνθηκαν έντονο πονοκέφαλο, πυρετό και πόνους στους μύες.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκεύεται στους -70 βαθμού Κελσίου, κάτι το οποίο καθιστά απαγορευτική την ύπαρξή του σε φαρμακεία.

Η μεταφορά του θα γίνεται με ειδικά φορτηγά ψυγεία και σε ειδικά βαλιτσάκια τα οποία θα είναι γεμάτα με ξηρό πάγο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Την ίδια ώρα ξέσπασαν κόντρες ανάμεσα σε εταιρείες που κάνουν έρευνες για εμβόλια. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η αποτελεσματικότητα το εμβολίου της, Sputnik V, το οποίο δημιουργήθηκε στην περίοδο του πρώτου lockdown, φτάνει στο 92%, ενώ της Pfizer στο 90%.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: