«Κράσαρε» η τηλεκπαίδευση με το καλημέρα!

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 9η Νοεμβρίου…

»»» Αυξημένη κατά 35% η πρωινή κίνηση στους δρόμους της Αττικής, πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας μετά την επιβολή του νέου lockdown, συγκριτικά με την αρχή την πρώτη καραντίνα την Άνοιξη, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση εντοπίστηκε στην άνοδο των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στην Κηφισίας.

Ωστόσο, η απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται αναμενόμενη και μπορεί να εξηγηθεί με την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν κανονικά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων φέρεται να μην χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στο μεταξύ, ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα sms, τα οποία εστάλησαν για άθληση μετά τις 21.00 της Κυριακής, γεγονός που σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, θεωρώντας ότι έγινε καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Αυτό σημαίνει ότι στην μελέτη με την συμμετοχή εθελοντών, το εμβόλιο έχει αποτρέψει περισσότερο από το 90% των μολύνσεων, όπως αναφέρει το Bloomberg χαρακτηρίζοντας την είδηση ως την πιο ενθαρρυντική επιστημονική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Tα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο για τις εταιρείες, ώστε να ζητήσουν έγκριση έκτακτης χρήσης από τις αρμόδιες αρχές, αναφέρει το πρακτορείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η περαιτέρω έρευνα δείξει πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

»»» Χαριστική βολή στη μάχη της ανακύκλωσης δίνει ο κορονοϊός, καθώς η υπερκατανάλωση σε μάσκες, γάντια, συσκευασίες φαγητού από delivery και στα περιτυλίγματα από online αγορές αύξησε τα πλαστικά απόβλητα, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Υλικά που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

Ειδικοί ανησυχούν πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε συνδυασμό με το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα απογειώσουν το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης.

Η πανδημία έδωσε χώρο στην παραγωγή νέου πλαστικού και έβαλε φρένο στην ανακύκλωση παγκοσμίως, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με τις προσλήψεις 300 μόνιμων γιατρών, «αποδεικνύεται περίτρανα ότι ούτε οι αναγκαίες προσλήψεις έγιναν όλους αυτούς τους μήνες, ούτε λειτουργεί το σύνολο των κλινών ΜΕΘ που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως ήδη λειτουργεί».

Παράλληλα, αποκαλύπτει πώς ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που προσλαμβάνονται δεν προστίθενται στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό γιατί εργάζονται ήδη στο δημόσιο σύστημα υγείας (επικουρικοί, ειδικευόμενοι επιμελητές στην Εντατικολογία).

Άρα δεν πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση αλλά ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα τμήματα, οι κλινικές στα νοσοκομεία που ήδη υπηρετούν»

»»» Καθηγητές και δάσκαλοι στη Γαλλία απεργούν για τη μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα σχολεία, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη και ότι τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, δεν είναι επαρκή.

«Δεν αρκεί η επιβολή ενός πρωτοκόλλου εάν δεν έχουν εξασφαλισθεί οι συνθήκες υλοποίησής του», φωνάζουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το απεργιακό κύμα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες πόλεις, όπως στην Τουλούζη. Σύσσωμα τα συνδικάτα που υποστηρίζουν τις διαμαρτυρίες, όρισαν τελικά την Τρίτη ως ημέρα «υγειονομικής απεργίας των εκπαιδευτικών».

Καλούνται σε απεργία ή σε άσκηση του δικαιώματος αποχής όσοι θεωρούν ότι στα σχολεία τους δεν υπάρχουν οι δυνατότητες εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

Εξηγούν ότι είναι αδύνατο να διατηρηθούν οι αποστάσεις στις τάξεις, στους διαδρόμους και στις αυλές και η βασική τους διεκδίκηση είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών με διπλασιασμό των τάξεων.

Ζητούν επίσης την αναπλήρωση στα σχολικά ιατρεία (υπάρχουν και αυτά σε άλλες χώρες) των νοσοκόμων, οι οποίοι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια καθώς και την αύξηση των βοηθών εκπαίδευσης για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά θα έχουμε ευθεία γραμμή και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι’ αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το σύστημα δέχεται πίεση. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε.

»»» Το αφήγημα της κυβέρνησης για τη στήριξη στην εστίαση που δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα αποδόμησε ο γνωστός σεφ, Άκης Πετρετζίκης ο οποίος μίλησε για ελλιπή μέτρα στήριξης.

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», επεσήμανε ο Α. Πετρετζίκης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε, η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο, «είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει, αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι»…

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι καινούριες επιχειρήσεις, όσες άνοιξαν το 2020, είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι «εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο έχουν καταστραφεί όλοι»…

Σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων είπε ότι, «θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» σημείωσε ο ίδιος και επανέλαβε ότι το δώρο θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος.

Όπως υπογραμμίζουν, «κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, όμως εμείς βλέπουμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται πλήρως. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βόρειου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ουσιαστικά μέτρα στήριξης που έχουν λάβει ευρωπαϊκές χώρες για να στηρίξουν τους ανθρώπους του πολιτισμού τους, δηλώνοντας έμπρακτα ότι τους σέβονται, τους υπολογίζουν και τους στηρίζουν.

Εμείς ακόμα περιμένουμε την κυβερνητική απάντηση στην επιστολή που έστειλε σύσσωμο το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί) προς την πολιτεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει σχεδόν το σύνολο των καλλιτεχνών του κλάδου.

»»» «Φτάσανε να μας ζητούν πίσω τα λεφτά από τα μετάλλια» υποστηρίζει η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία αποκάλυψε ένα μελανό παρασκήνιο στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού.

Όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη της στο «Insidethegames», η Πολιτεία της ζήτησε πίσω τα χρήματα από το πριμ για το μετάλλιο που πήρε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2016.

«Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019.

» Προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες. Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο Υπουργός δεν απαντά καν στα mail που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016.

»Έστειλαν ένα mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοικτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλοι αισθανόμαστε ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν με αυτή την ερώτηση και ανεξάρτητα από την απάντηση θα βρουν μία δικαιολογία».

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του στην ΕΦ.ΣΥΝ. ο κ. Ζακυνθινός, ο οποίος είναι διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού, «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. μάς οδήγησε στο δεύτερο lockdown.

Από τον φόβο μήπως τυχόν ντροπιαστούν το υπουργείο Υγείας και ο πρωθυπουργός, που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το φαίνεσθαι, θέλουν να ηρωοποιηθούν. Είναι η επικοινωνία, όχι η ουσία. Την ώρα που η κοινωνία πεινάει, φοβάται, την κλείνει όλη μέσα, τη θάβει προληπτικά. Πολιτικό λάθος και αμοραλισμός».

Και προσθέτει: «Η πολιτική του υπουργείου Υγείας είναι ελλιπής. Δείχνει αμέλεια και άγνοια, καθώς είναι τρομαγμένοι και μπερδεμένοι. Δεν μπορεί ολόκληρη Θεσσαλονίκη να μην έχει απλά κρεβάτια νοσηλείας Covid. Δεν μπορεί μεγάλα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας να μην έχουν κρεβάτια Covid. Δεν μπορεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλία να δέχεται περιστατικά Covid μόνο η Λάρισα. Είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας αυτό που συμβαίνει.

Στην Αττική, μετά την προτροπή μας, άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία σε νοσηλείες Covid και δεν μπουκώνει το σύστημα, έχουμε πολλά περιθώρια, έχουμε και πολλά νοσοκομεία. Δεν βρισκόμαστε στο πρώτο κύμα, οπότε δεν γνωρίζαμε. Τώρα γνωρίζουμε. Είναι μία πνευμονία υπερμεταδοτική. Γι’ αυτό κολλάει τόσος κόσμος.

Αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί από γιατρούς, παθολόγους, πνευμονολόγους κοκ. Δεν χρειάζεται κάποια εξειδίκευση τρομερή, χρειάζεται να προσέχεις. Τους το είπαμε. Η κατάσταση οφείλεται αποκλειστικά στο υπουργείο Υγείας»…

»»» «Τι του λείπει του ψωριάρη φούντα με μαργαριτάρι», λέει εύστοχα ο λαός και αποδεικνύεται στη ψηφιακή διακυβέρνηση. Την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρότι το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε ότι «όλα είναι έτοιμα», η πλατφόρμα έπεσε.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη των μαθημάτων ο ψηφιακός θρίαμβος της κυβέρνησης κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες και τους τεχνικούς περιορισμούς που έχει το σύστημα.

Στους πολίτες έριξε την ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς δήλωσε ότι το σύστημα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί λόγω του «τεράστιου αριθμού των χρηστών»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ενώ εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος είπε χαρακτηριστικά «Είναι πλέον φανερό ότι και στο ζήτημα των σχολείων, Κεραμέως – Μητσοτάκης για 8 μήνες πέταγαν χαρταετό»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: