«Θα βγάλουμε τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown»

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώνεται η 7η Νοεμβρίου και πρώτη ημέρα του νέου lockdown…

»»» Τελικά η «στρατηγική» του Τραμπ δεν θα διδαχτεί στα πανεπιστήμια, όπως είχε πει περιχαρής απεσταλμένος της ΕΡΤ, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, καθώς ο δισεκατομμυριούχος που έκανε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα επιστρέψει στις άλλες επιχειρήσεις του.

Ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το CNN, το AP και το BBC, εκτιμούν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κερδίζει την Πενσιλβάνια και επομένως είναι ο νικητής των εκλογών και αναδεικνύεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Πάντα σύμφωνα με τις προβλέψεις των δικτύων, ο Μπάιντεν με τους 20 εκλέκτορες της Πολιτείας όπου γεννήθηκε, φτάνει στο τέρμα και συγκεντρώνει συνολικά 273 εκλέκτορες. Σημειώνεται ότι για να εκλεγεί, ο κάθε υποψήφιος έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες.

Ο Τζο Μπάιντεν ως 46ος πρόεδρος, κερδίζει μια σαφή νίκη: μια λαϊκή ψήφο με διαφορά περίπου 4.000.000 από τον αντίπαλό τους και, όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στις Πολιτείες που ακόμα είναι δεν έχουν δώσει τελικό αποτέλεσμα, πιθανότατα θα συγκεντρώσει 300 ή και παραπάνω εκλέκτορες

Βίντεο Up Stories

Χιλιάδες αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα στον Κηφισό και σε δρόμους της Αθήνας, που οδηγούσαν στην έξοδο, καθώς πέρασαν από τα διόδια περισσότερα από 73.000 αυτοκίνητα, από το πρωί της Παρασκευής μέχρι την έναρξη των απαγορευτικών μέτρων στις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

»»» «Ατιμωρησία», είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την αστυνομική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, ένα χρόνο μετά την δημιουργία της.

Η Επιτροπή σημειώνει πως συνεδρίασε μόλις 3 φορές, ενώ διαπιστώνει «ατιμωρησία των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων», απροθυμία της ΕΛΑΣ να συνεργαστεί με τον Συνήγορο του Πολίτη, και «μεροληψία των ανακριτικών αστυνομικών οργάνων, η οποία εκδηλώνεται με την αποδοχή εντυπωσιακά όμοιων καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς».

Στο γενικό της συμπέρασμα σημειώνεται πως αν και η αστυνομική βία στη χώρα μας δε συνιστά ελληνική ιδιομορφία, εντούτοις «ελληνική ιδιαιτερότητα συνιστά η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων, όπως προκύπτει από τις επανειλημμένες καταδίκες της χώρας μας από διεθνείς οργανισμούς».

Επιπλέον, εντοπίστηκε μη λήψη καταθέσεων από κρίσιμους μάρτυρες, μη υποβολή καίριων ερωτήσεων, παράληψη εξέτασης ιατρών που επελήφθησαν των υποθέσεων.

Στο πόρισμα γίνεται λόγος για «μεροληψία των ανακριτικών αστυνομικών οργάνων, η οποία εκδηλώνεται με την αποδοχή εντυπωσιακά όμοιων καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αλλά και με απόδοση πολύ μεγαλύτερης βαρύτητας στις μαρτυρικές τους καταθέσεις σε σύγκριση με εκείνες των πολιτών.

Τέλος εντοπίστηκε πλημμελής αιτιολογία των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων της ΕΛΑΣ, ιδίως στο πεδίο της έρευνας του ρατσιστικού κινήτρου.

«Αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορονοϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό» ανέφερε και διευκρίνισε:

«Καθημερινά λαμβάνουμε δείγματα και αναλύουμε το ιικό φορτίο κορονοϊού. Τα αποτελέσματα τα παραδίδουμε στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας ενώ σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο και ότι βρισκόμαστε στην άνοδο του 2ου μεγάλου κύματος.

Παράλληλα υπογράμμισε πως έχει γίνει από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας η αντιστοίχιση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα στο πληθυσμό και έχει διαπιστωθεί συσχέτιση.

«Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε, περίπου, από τον πληθυσμό, ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

»»» Έκρηξη «φόβου» για την ελληνική οικονομία, καθώς η αβεβαιότητα κυριαρχεί τους  τελευταίους μήνες, χωρίς να υπολογίζονται, βέβαια, οι επιπτώσεις από το νέο lockdown.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται σημαντική αύξηση στον μηνιαίο δείκτη «φόβου» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), γεγονός το οποίο αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο δείκτης τεκμαρτής μεταβλητότητας «KEPE GRIV» ή αλλιώς δείκτης «φόβου» σημείωσε αύξηση τον Οκτώβριο, σκαρφαλώνοντας στο 34,33% έναντι 27,42% τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, η παραπάνω επίδοση κινείται άνω του μέσου όρου των τελευταίων 16 ετών, ο οποίος διαμορφώνεται στο 33,15%.

Την ίδια ώρα, η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη «φόβου» ανήλθε στο 28,24% τον Οκτώβριο από 26,66% τον προηγούμενο μήνα.

Ο «KEPE GRIV» αποτυπώνει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς και υπολογίζεται στη βάση των τιμών των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη FTSE/X.A. Large Cap.

Με αυτή την απίστευτη δήλωση θέλησε, πιθανόν, να δείξει την τραγική θέση που μπορεί να βρεθούν γιατροί και να κάνουν επιλογή για τον ποιον θα σώσουν και ποιον θα αφήσουν να πεθάνει, όταν οι ΜΕΘ θα έχουν γεμίσει από ασθενείς με κορονοϊό.

Ωστόσο η αναφορά στην «ποιοτική μετάβαση προς το θάνατο» είναι το λιγότερο άστοχη και αν ο σκοπός του ήταν να τρομάξει τον κόσμο, το πέτυχε. Αν, όμως, ήθελε να δείξει τις συνθήκες που επικρατούν στις ΜΕΘ, τότε θα έπρεπε να κοιτάξει δίπλα του, προς τον μασκοφόρο πρωθυπουργό.

»»» Τη βεβαιότητα ότι θα βγάλουμε ολόκληρο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά των πολιτών τον Δεκέμβριο θα κρίνει πότε θα επιβληθεί ξανά απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το να πει μια κυβέρνηση ότι πάω με το μάξιμουμ των μέτρων καταστρέφοντας την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία των πολιτών, είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Μπορεί να βγάλουμε όλο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το lockdown λόγω του κορονοϊού ήταν μεν επιβεβλημένο, γιατί και το σύστημα υγείας έχει πιεστεί και πρέπει να αναχαιτιστεί η πανδημία, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.

«Επειδή κάποτε το lockdown πρέπει να τελειώσει, θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει άλλους επιστήμονες για να περάσουν σωστά το μήνυμα στον κόσμο, γιατί μόλις σταματήσει το lockdown, θα ξαναμιλάμε για περιορισμούς», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό, ο καθηγητής ανέφερε ότι έχει μεταλλαχθεί και δείχνει ότι έχει αυξημένη μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα, ενώ όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο πιο μεταδοτικός θα γίνεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: