Κύμα προσφυγών στη Γερμανία κατά των νέων περιοριστικών μέτρων

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 4η Νοεμβρίου…

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) κάνει λόγο, για πιέσεις σε υπαλλήλους της τράπεζας, προκειμένου να μετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή (30/10).

Στην Εθνική Τράπεζα το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έχει στόχο την αποχώρηση 800-1.000 εργαζομένων και θα απευθύνεται σε υπαλλήλους με πολυετή εργασιακή θητεία στην τράπεζα.

Θα περιλαμβάνει εναλλακτικά, αποζημίωση έως 150.000 ευρώ, ως κίνητρο οικειοθελούς αποχώρησης και αναγκαστική άδεια μετ’ αποδοχών, διετούς έως πενταετούς διάρκειας.

»»» «Χαστούκι» στον Μητσοτάκη από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία απέρριψε τη δημιουργία σωμάτων ασφαλείας των Ανωτάτων Σχολών, με οποιαδήποτε σχέση άμεση ή έμμεση με την Ελληνική Αστυνομία.

Το «όχι» αφορά όλο το πακέτο των σκληρών μέτρων που έσπευσε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σχετικά με την «προστασία» των Πανεπιστημίων όχι μόνο από ακραία περιστατικά παραβατικότητας, αλλά και από το «παρακράτος» και τον «φασισμό της Αριστεράς», όπως ο ίδιος προσδιόρισε και ονόμασε τον «εχθρό».

Η σύνοδος των πρυτάνεων απέρριψε και την επιβολή ελέγχου πρόσβασης (π.χ. είσοδος με χρήση καρτών), παρά μόνο σε ευαίσθητες υποδομές, όπως συγκεκριμένα εργαστήρια, με την αιτιολόγηση ότι τα Πανεπιστήμια είναι ανοιχτές κοινότητες.

Παράλληλα απορρίφθηκε και η πρόταση να ληφθούν επιπλέον θεσμικά μέτρα, καθώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ κρίνεται αρκετό για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ετοιμάζεται να κάνει προσλήψεις 2.000 αστυνομικών για 26 Πανεπιστήμια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις προσλήψεις όταν αυτές αποφασιστούν, θα τις κάνει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα αναλάβει και την εκπαίδευσή τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, 700.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μέσο μηναίο μισθό 402 ευρώ, το 12% αμείβεται με κάτω από 200 ευρώ και το 72% των εργαζομένων παίρνει μηνιάτικο κάτω από 1,000 ευρώ. Παρόλα αυτά, «η πιο αντικοινωνική κυβέρνηση όλων των εποχών, καταργεί το 8ωρο, μετά από 100 χρόνια»!

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δυνατότητες που παρέχονται στους εργοδότες για μονομερείς αποφάσεις σχετικά με το ωράριο, τις απολύσεις, την τηλεργασία και την ανασφάλιστη εργασία.

»»» Το νέο, μερικό lockdown δεν θεωρείται αυτονόητο για ορισμένους λαούς και επαγγελματίες. Αυτό αποδεικνύεται στη Γερμανία, όπου αυτοαπασχολούμενοι, ξενοδόχοι και άλλοι, προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας ανάκληση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Μόνο στο διοικητικό πρωτοδικείο του Βερολίνου έχουν ήδη κατατεθεί περίπου 40 προσφυγές εναντίον των νέων περιοριστικών μέτρων. Άλλες 15 είχαν καταφθάσει στο πρωτοδικείο του Μονάχου μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Κύριο επιχείρημά τους είναι ότι «η εκτελεστική εξουσία δεν σέβεται την αρχή της αναλογικότητας κατά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων και παραβλέπει ότι οι θιγόμενοι είχαν ήδη υλοποιήσει μία σειρά μέτρων για να προστατεύσουν την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των πελατών τους, διατηρώντας όμως σε πλήρη λειτουργία την επιχείρησή τους».

Οι ενάγοντες προέρχονται από διαφόρους επαγγελματικούς χώρους, Είναι, κυρίως, εστιάτορες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και διοργανωτές εκδηλώσεων, αλλά προστέθηκαν σε αυτούς ένας ιδιοκτήτης tattoo studio, ένα γραφείο στοιχημάτων, ιδιοκτήτες οίκων ανοχής και μια εταιρεία πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: