«Προφανώς με μια απώλεια περιουσίας»!!!

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 26η Οκτωβρίου…

Η ανακάλυψη αναμένεται να έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για τις μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι. Η NASA έχει ως στόχο την επιστροφή των αστροναυτών της στη Σελήνη το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «’Αρτεμις», διαδόχου του ιστορικού προγράμματος «Απόλλων» των δεκαετιών 1960 και 1970.

Προηγούμενη έρευνα είχε ανιχνεύσει πιθανή παρουσία νερού στη σεληνιακή επιφάνεια, ιδίως πέριξ του νότιου πόλου. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές, είναι απολύτως σίγουροι ότι βρήκαν νερό.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το νερό είναι πιθανώς αποθηκευμένο μέσα σε υάλους ή στα κενά ανάμεσα στους κόκκους της σεληνιακής επιφάνειας, που το προστατεύουν από το αφιλόξενο περιβάλλον του φεγγαριού και του επιτρέπουν να παραμένει στη σεληνιακή επιφάνεια.

»»» Περιττούς θεωρούν τους ηλικιωμένους την εποχή του κορονοϊού, καθώς πολλές επιχειρήσεις βρίσκουν την ευκαιρία για «ξεσκαρτάρισμα» του εργατικού τους δυναμικού, που κοστίζει ακριβά και έχει διαφορετική νοοτροπία από τους γιάπηδες.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του New School University, που έγινε στις ΗΠΑ αλλά στέλνει μηνύματα παντού, για πρώτη φορά εδώ και περίπου μισό αιώνα, η ανεργία στις τάξεις των ηλικιωμένων εργαζομένων ξεπερνά την αντίστοιχη των εργαζομένων που βρίσκονται στο μέσο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Η μελέτη εστίασε μόνο σε όσους εργαζομένους είχαν ήδη εδραιωμένη καριέρα. Όπως διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πιο ηλικιωμένοι εργαζόμενοι, οι μεγαλύτεροι δηλαδή των 55 ετών ήταν οι πρώτοι που απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις, για να πάρουν τη θέση τους φτηνοί νέοι.

Επαναπροσλήφθηκαν (όσοι επαναπροσλήφθηκαν εξ αυτών) -μετά το πέρας του πρώτου κύματος της πανδημίας- με πολύ πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι οι άλλοι εργαζόμενοι και καταγράφουν σήμερα στις τάξεις τους πολύ υψηλότερες απώλειες θέσεων εργασίας σε σχέση με τους εργαζομένους που βρίσκονται στο μέσο της καριέρας τους, δηλαδή είναι ηλικίας μεταξύ 35 και 54 ετών.

Σε όλες τις υφέσεις της αμερικανικής οικονομίας από τη δεκαετία του 1970 οι πιο ηλικιωμένοι εργαζόμενοι είχαν σταθερά χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σε σχέση με τους εργαζομένους που βρίσκονταν στο μέσο της καριέρας τους.

Τώρα, η πανδημία αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τους εργοδότες προκειμένου να ξεφορτωθούν τους πιο ηλικιωμένους υπαλλήλους τους χωρίς τον φόβο ελέγχου από την επιθεώρηση και τις άλλες αρχές του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, αντί για πλεόνασμα 2.568 εκατ. ευρώ, που προέβλεπε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε έλλειμα 7.011 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 33.497 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4.722 εκατ. ευρώ ή 12,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η σημαντική αυτή υστέρηση εσόδων, παρά τα αυξημένα έσοδα ΠΔΕ, οφείλεται κυρίως στη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της υγειονομικής κρίσης, στην επίπτωση από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της, καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φορολογικών εσόδων.

Η υστέρηση από τον στόχο, εκτός από την επίπτωση της υγειονομικής κρίσης, αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών, κυρίως, στη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τον Covid-19, στην καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και στην καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο, ήταν μεταξύ άλλων, τα έσοδα από ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή και στα παράγωγα αυτών, από ΦΠΑ καπνικών προϊόντων, από τον ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων, καπνικών προϊόντων, από δασμούς και φόρους επί εισαγωγών

»»» Η ασπιρίνη μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη θεραπεία για τον Covid-19, αναφέρει έρευνα καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Anesthesia & Analgesia.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη των επιστημόνων, η χρήση ασπιρίνης μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό, συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα ανάγκης για διασωλήνωση, εισαγωγή σε ΜΕΘ και μικρότερη θνησιμότητα εντός του νοσοκομείου.

Οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), ανέλυσαν δεδομένα από 412 νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19 (μέση ηλικίας 55 ετών και 59,2% άνδρες) από μία βάση δεδομένων, η οποία περιέχει πληροφορίες από τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Ο ιός σχετίζεται με υπερπηκτικότητα και μικροθρομβώσεις στο αγγειακό δίκτυο των πνευμόνων. Αυτή η επιπλοκή είναι μία από τις συχνότερες και σοβαρότερες στον Covid-19 και σχετίζεται σαφώς με αυξημένη θνητότητα, διαταραχές στον αερισμό και απώτερες επιπλοκές.

Η ασπιρίνη έχει γνωστή αντι-αιμοπεταλιακή δράση και πιθανώς μπορεί να μετριάσει τον κίνδυνο αυτών των σοβαρών επιπλοκών. Αυτά τα χαρακτηριστικά, υποστηρίζουν την περαιτέρω διερεύνηση του ρόλου της χαμηλής δόσης ασπιρίνης ως δυνητικά συμπληρωματικής θεραπείας στην COVID-19, υπογραμμίζουν οι καθηγητές.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Η κ. Παγώνη θεωρεί τη χρήση μάσκας απαραίτητη, και επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, σύντομα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα.

Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown, δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις.

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

»»» Που να θυμούνται τώρα, τι είχε γίνει πριν από δύο χρόνια… Κάπως έτσι, μάλλον, σκέφτηκαν οι φωστήρες της κυβέρνηση, οι οποίοι πιθανόν να ήταν και αδιάβαστοι, βάζοντας τον Μητσοτάκη να εξαγγείλει δωρεάν μαστογραφίες, κάτι που ισχύει από το 2018 και προβλέπεται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (άρθρ. 5) του ΕΟΠΥΥ!!!

Το πρόγραμμα που έχει δημοσιευτεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Νοεμβρίου του 2018, και προβλέπει «δωρεάν μαστογραφία, κάθε δύο έτη, για γυναίκες από 40-49 ετών και κάθε χρόνο για γυναίκες άνω των 50 (καθώς και άνω των 35 με οικογενειακό ιστορικό)».

Για το θέμα αυτό ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για παραπειστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και σκέτη κοροϊδία του κόσμου.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εγκάλεσε τους κύριους Μητσοτάκη-Κικίλια για τις εξαγγελίες στο θέμα της ψηφιακής μαστογραφίας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι το θέμα έχει ρυθμιστεί από το 2016, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

Η κα Γεννηματά θύμισε χαρακτηριστικά ότι το 2016 «45 γυναίκες βουλευτές στείλαμε επιστολή για να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία» αναγνωρίζοντας πως «πράγματι ο κ. Ξανθός ρύθμισε το θέμα στις αρχές του 2017»…

Η δήλωση του σε ραδιοφωνική συνέντευξη είναι δείγμα εικονικής πραγματικότητας και άγνοιας αυτού που συμβαίνει γύρω του.

Μιλώντας για την κατάσταση στα ΜΜΜ, είπε ότι έχει βελτιωθεί, καθώς «υπάρχει σχεδιασμός για ανάδειξη των προβλημάτων, την ενίσχυση των ΜΜΜ και ανανέωση του στόλου»!

Το πότε θα γίνουν όλα αυτά, η απάντηση ήταν ασαφής, όπως θολή είναι και η πραγματική εικόνα, την οποία είναι, προφανώς, αγνοεί.

Και βέβαια, δεν παρέλειψε να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνουν όλοι οι υπουργοί της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν είχαν γίνει προσλήψεις για περισσότερα από δέκα χρόνια. Από… σπόντα, μάλλον, τα σκάγια πήραν και τη διακυβέρνηση Σαμαρά, αφού ο Τσίπρας δεν κυβερνούσε τόσα χρόνια.

»»» Κυνική και αντικοινωνική ομολογία του πρωθυπουργού, σχετικά με τον στόχο του Πτωχευτικού Κώδικα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την πλήρη αδιαφορία για τους δοκιμαζόμενους πολίτες και προσπάθησε με λεκτικές ακροβασίες, να πείσει ότι όλα γίνονται για το καλό τους.

Με μία απλή ανάρτηση στο Twitter, σαν να μην έχει γνώση της πραγματικότητας και χωρίς να ντραπεί, έγραψε συγκεκριμένα:

«Μέχρι σήμερα, όποιος χρωστάει περισσότερα από όσα μπορεί να πληρώσει, ταλαιπωρείται μία ζωή και μεταφέρει τα βάρη στα παιδιά του. Το Ν/Σ της δεύτερης ευκαιρίας δίνει μία δυνατότητα να διαγραφούν χρέη, προφανώς με μία απώλεια περιουσίας, αλλά κλείνοντας οριστικά αυτήν την πληγή»!!!

Το «προφανώς με μία απώλεια περιουσίας», για τον Μητσοτάκη φαίνεται ότι είναι απλά μια φράση στα αλλοπρόσαλλα επιχειρήματα του. Για τον πολίτη, όμως, η απώλεια της περιουσίας, λόγω των μνημονίων, αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, είναι η βαθιά πληγή που του προκαλεί το κράτος…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: