Κάτω από 10.000 ευρώ δήλωσαν 1 στους 2 μισθωτούς

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 19η Οκτωβρίου…

Κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να εξετάζουν στενά την έκδοση των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων, γνωστών ως CBDCs, μετά την ανακοίνωση πέρυσι από το Facebook για την έκδοση του ψηφιακού νομίσματος (stablecoin) Libra, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη.

Η έρευνα των κεντρικών τραπεζών εστιάζεται στο ερώτημα ποιος θα ελέγχει το χρήμα στο μέλλον, με πολλούς να φοβούνται την απώλεια ελέγχου σε συστήματα πληρωμών, αν τα νομίσματα που εκδοθούν από ιδιωτικούς φορείς, όπως η Libra, γίνουν αποδεκτά ευρέως.

Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι συνέπειες για την οικονομία και την πολιτική των CBDC και των ψηφιακών νομισμάτων από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες εξαρτώνται από την αποδοχή τους, κάτι που είναι δύσκολο να προβλεφθεί, με τα CBDC να απέχουν ακόμη πολύ από το να αποτελέσουν πραγματικότητα στις μεγάλες οικονομίες και την τύχη του Libra να μην είναι ξεκάθαρη.

»»» Με «δανεικό» προσωπικό από άλλα νοσοκομεία της Αττικής, λειτουργούν 12 από τις 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία, που εγκαινίασε με κάμερες και φανφάρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, την ώρα που στα νοσοκομεία της χώρας είναι 80 κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες, αλλά κλειστές, λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού.

«Χρειάζεται η πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού. Δεν μπορούμε να αθροίζουμε ως κλίνες ΜΕΘ την προσωρινή μετατροπή λόγω κορονοϊού των καρδιοχειρουργικών μονάδων, των μονάδων αρνητικής πίεσης κ.α. ΜΕΘ δεν θεωρείται η κλίνη που διαθέτει έναν αναπνευστήρα χωρίς τον άλλον απαραίτητο εξοπλισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως υπογράμμισε, για να μην βρίσκονται οι γιατροί αντιμέτωποι, όπως κάθε χρόνο, με το φαινόμενο να διαλέγουν από λίστα αναμονής, ποιοι θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και ποιοι όχι, απαιτούνται 3500 κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα προσχέδια των κρατικών προϋπολογισμών, το μπλοκ των 19 χωρών της ευρωζώνης θα διολισθήσει σε ένα συνολικό έλλειμμα 976 δισεκ. ευρώ ήτοι 8,9% του ΑΕΠ φέτος.

Αυτό σημαίνει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα του τρέχοντος έτους θα είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα του περασμένου έτους και από τις προβλέψεις της επιτροπής για το τρέχον έτος.

Οι κυβερνήσεις εκτίμησαν ότι τα ελλείμματά τους θα παραμείνουν υψηλά, ακόμα κι αν οι οικονομίες ανακάμψουν το 2021, οπότε αναμένουν συνολικό έλλειμμα λίγο κάτω από 700 δισεκ. ευρώ ή 6% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα έχει υπολογίσει έλλειμμα ύψους 14,7 δισ. ευρώ, ενώ τα προσχέδια δείχνουν πως η Ιταλία αναμένει έλλειμμα 175 δισεκ. ευρώ, η Ισπανία 125 δισ. ευρώ, η Γαλλία 226 δισ. ευρώ, η Γερμανία 207 δισ. ευρώ, η Ολλανδία 56,3 δισ.

Το προηγούμενο υψηλό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στη ζώνη του ευρώ σημειώθηκε στις αρχές του 2010, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν έφτασαν το 6,6% του ΑΕΠ. Αυτό οδήγησε στην κρίση δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη.

»»» Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής να πάνε ελεύθεροι στα σπίτια τους, όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από τον Ρουπακιά.

Εντυπωσιακά είναι τα επιχειρήματα για την πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε ότι όλοι είναι καλά παιδιά, γιατί προφανώς δεν σκότωσαν άλλον μετά τον Παύλο Φύσσα, είναι γνωστής κατοικίας και έχουν λευκά ποινικά μητρώα…

Επίσης, δεν υπάρχει ένδειξη για τέλεση αδικημάτων στο μέλλον καθώς – όπως είπε – η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία και η εφημερίδα έκλεισαν. Σημειώνει δε, ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής.

Οι συνήγοροι των θυμάτων στις πρώτες τους αντιδράσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η Αδαμαντία Οικονόμου «είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής οργάνωσης» και «δεν κρατά ούτε τα προσχήματα», τονίζοντας ότι «η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων».

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν εγκλήματα. Να δούμε, τελικά, ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως δήλωσε στο δικαστήριο η Σ.Τ. δούλευε επί 15 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα, όπου χειριζόταν προσωπικά δεδομένα των πελατών και έπαιρνε εντολές από τους διευθυντές του εν λόγω ιδρύματος. Ωστόσο, όταν απολύθηκε το φθινόπωρο του 2019, το χαρτί της απόλυσης έφερε τη σφραγίδα της ICAP Outsourcing Solutions.

Μόνη αυτή από τους δεκάδες απολυμένους έφτασε στα δικαστήρια διεκδικώντας να αναγνωριστεί ως εργαζόμενη της ΕΤΕ, να επαναπροσληφθεί και να πάρει τη διαφορά των χρημάτων που δικαιούται, καθώς ο μισθός της ως ενοικιαζόμενης υπολείπεται κατά πολύ του μισθού που παίρνουν οι μόνιμοι τραπεζοϋπάλληλοι για την ίδια δουλειά.

Με τις εικονικές εργολαβίες, οι επιχειρήσεις αποφεύγουν τις δεσμεύσεις του νόμου για το δανεισμό προσωπικού: α) την ίση αμοιβή του δανειζόμενου προσωπικού με το τακτικό και β) την υποχρέωση πρόσληψης του εργαζομένου από τον έμμεσο εργοδότη μετά από το χρονικό διάστημα 36 μηνών συνεχόμενης εργασίας.

»»» Eισόδημα χαμηλότερο από 10.000 ευρώ δήλωσε 1 στους 2 μισθωτούς και 3 στους 4 επιτηδευματίες το φορολογικό έτος 2018, ενώ χαράτσι 6,5 δισ. ευρώ επιβλήθηκε λόγω τεκμηρίων.

Με βάση την ανάλυση του στατιστικού δελτίου της ΑΑΔΕ, που έκανε η επιστημονική ομάδα του Taxheaven, προέκυψε ότι το εισόδημα που δηλώθηκε από όλα τα φυσικά πρόσωπα έφτασε το ποσό των 75,2 δις ευρώ, ενώ το εισόδημα για το οποίο φορολογήθηκαν όλα τα φυσικά πρόσωπα άγγιξε τα 81,6 δις ευρώ λόγω της προσαύξησης των τεκμηρίων.

Ο φόρος που βεβαιώθηκε στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, αγρότες, συνταξιούχους, επιχειρηματική δραστηριότητα) ήταν 8,4 δις ευρώ, αυξημένος κατά 123 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2017. Τα φυσικά πρόσωπα επιβάρυνε επίσης και φόρος λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με το ποσό των 22,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Από το σύνολο των φορολογούμενων με εισόδημα από ακίνητη περιουσία, το 90,57 % δήλωσε εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Από το σύνολο των φορολογούμενων με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το 74,52 % δήλωσε εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 88.94%

Από το σύνολο των φορολογούμενων με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, το 95,66 % δήλωσε εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 99.2%. Από το σύνολο των φορολογούμενων με εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, το 51,87 % δήλωσε εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 83.15%

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: