Μύλος έγινε το ΚΙΝΑΛ για την Άννα!

Γεια σας, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η 14η Οκτωβρίου…

»»» Με ανοσία αγέλης, η οποία θα επιτευχθεί με εμβολιασμό, έκθεση στον κορωνοϊό ή συνδυασμό και των δύο, θα κλείσει ο κύκλος της πανδημίας, επισημαίνουν σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Public Health» ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο επιδημιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας.

Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν πως η ανοσία αγέλης, έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή ως η «αποτυχημένη στρατηγική» που εφαρμόστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν η χώρα κάνει στροφή στο lockdown.

Όπως αναφέρουν, η διαμάχη που ακολούθησε, έχει «δηλητηριάσει» τον επιστημονικό αυτόν όρο: πρόκειται για μία κατάσταση, κατά την οποία ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανοσία σε ένα παθογόνο είναι τόσο μεγάλος, που αυτό δεν βρίσκει έδαφος να διασπαρεί και σταδιακά εξαφανίζεται.

Για το θέμα του lockdown, οι συντάκτες του άρθρου υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα δίλημμα, στο οποίο συγκρούονται η Δημόσια Υγεία και η Οικονομία, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτρέψει μαζικές απώλειες ανθρώπινων ζωών από τη γρήγορη διασπορά του ιού σε έναν πληθυσμό χωρίς ανοσολογική απάντηση.

Η οικονομική επίπτωση του lockdown, αναφέρουν, μπορεί να γίνει ορατή και σε πλευρές της Δημόσιας Υγείας, κυρίως μέσω της αυξημένης ανεργίας και των ανισοτήτων. Για τον σκοπό αυτό, τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται κατόπιν αξιολόγησης, ώστε να ισορροπεί το όφελος στις εμπλεκόμενες παραμέτρους.

Ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας σε διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, δήλωσε πως περιμένει ότι τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό θα αυξηθούν κατά 14%.

Αυτό ισοδυναμεί με 6,7 εκατομμύρια περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική και τη νότια Ασία.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές σε ουσιαστικές υπηρεσίες, τον εμβολιασμό, τις βρεφονηπιακές υπηρεσίες, την παιδική διατροφή, τον οικογενειακό προγραμματισμό και άλλες», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή ενώ οι φτωχοί μένουν πίσω», υπογράμμισε.

»»» Ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε χθες τα ξημερώματα το Νέο Ηράκλειο, δεν πήρε μόνο δέντρα, στέγες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και ένα σκυλάκι, το οποίο …πέταξε από την ταράτσα πολυκατοικίας, σε απέναντι κτίριο.

Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα, όπως είπε ο άνθρωπος που το βρήκε στην αυλή του. «Δεν ήξερα ποιανού είναι ο σκύλος. Τον κρατήσαμε και ήταν μια χαρά. Κάποια στιγμή ήρθαν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι τον αναζητούσαν, τον αγκάλιασαν, και τον πήραν μαζί τους»…

Βίντεο MeteoGr

Πάντως, η καταιγίδα που έπληξε τη χώρα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, είχε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, καθώς καταγράφηκαν περίπου 2.500 κεραυνοί, η πλειοψηφία των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.

Το ψυχρό μέτωπο του καιρού προκάλεσε ισχυρές βροχές σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Χαρακτηριστικό του καιρού είναι ότι στο μετεωρολογικό σταθμό στο Δοξάτο Δράμας, κατεγράφησαν 71 mm.

Όμως, όπως δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το καινούργιο τραπέζι δεν είναι τυχαίο, καθώς η τιμή του είναι αντίστοιχη της βαρύγδουπης εκπομπής. Η αγορά του έγινε με απευθείας ανάθεση και κοστίζει 2.780 ευρώ συν Φ.Π.Α.

Το τραπέζι είναι από «PLEXIGLASS, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.».

»»» Το υψηλότερο ποσοστό κόκκινων δανείων, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι συνδεδεμένα με υποθήκη ακινήτου, παρατηρείται στην Ελλάδα, καθώς φτάνουν 30% του συνολικού αριθμού των όσων έχουν χορηγηθεί, έναντι 3% της υπόλοιπης Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2020, το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώθηκε στα 61 δισ. ευρώ, εξαιτίας των μέτρων προστασίας που ελήφθησαν από την κυβέρνηση.

Πάντως, τα κόκκινα δάνεια, αναμένεται να αυξηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Intrum, οι προβλέψεις για απώλειες δανείων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες αυξήθηκαν κατά 120 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζει στην αναθεωρημένη έκθεση του, ότι το ΑΕΠ φέτος θα κάνει «βουτιά» κατά 9,5%, αρκετά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη προβλεπόμενη κάμψη του ΑΕΠ στην ευρωζώνη (-8,3%).

Η πρόβλεψη του Ταμείου είναι ελαφρώς βελτιωμένη από την αρχική, όταν προέβλεπε ύφεση 10%, αλλά παραμένει σε μεγάλη απόσταση από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για μια ύφεση που δεν θα ξεπεράσει το 8%.

Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις, όμως, στις προβλέψεις σε σχέση με τις αντίστοιχες της κυβέρνησης εντοπίζονται στο 2021, καθώς το ΔΝΤ είναι πολύ πιο απαισιόδοξο από την κυβέρνηση στις εκτιμήσεις του για την επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το 2021, ή 4,5%, στη χειρότερη περίπτωση μη αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όμως, το ΔΝΤ δεν συμμερίζεται αυτή την αισιοδοξία και προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης μετά τη μεγάλη ύφεση του 2020 θα είναι μόλις 4,1%, κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος του 2021 το ελληνικό ΑΕΠ θα βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη του 5% από το επίπεδο του 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ταμείου.

»»» Η Άννα Διαμαντοπούλου επανεμφανίστηκε από το πουθενά στην πολιτική σκηνή του τόπου, αποδεχόμενη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υποψηφία της χώρας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον ΟΟΣΑ. «Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε», πέταξε το καρφί του ο Λοβέρδος.

Αμήχανη η Φώφη Γεννηματά, μίλησε για «χιούμορ» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αντί να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι της λεηλατεί τον χώρο του κέντρου, επιλέγει να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά τοποθέτηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ για τη δήλωση Λοβέρδου περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία!

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις παρασκηνίου υπάρχουν και στη Νέα Δημοκρατία με τη δεύτερη Σημιτική επιλογή, αυτή του Θάνου Ντόκου ως Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού!

Διαμαντοπούλου και Ντόκος,  έρχονται να τοποθετηθούν σε μια σειρά στελεχών, τα οποία υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια σε κορυφαίες θέσεις-κάποια μάλιστα διεκδίκησαν και ηγετικές θέσεις- και που τώρα χρησιμοποιούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κυβερνητικές, κρατικές ή άλλες θέσεις!

Πάντως, η Διαμαντοπούλου χαίρει και διεθνούς αναγνώρισης, καθώς εκτός από πρώην Ευρωπαία Επίτροπος, ήταν για πέντε χρόνια θαμώνας της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ (2004, 2005, 2007, 2008, 2009), όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (2016, 2018) …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: