Έβδομη από το τέλος η Ελλάδα σε νοσηλευτές σε παγκόσμιο επίπεδο!!!

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 11η Οκτωβρίου…

»»» Μπορεί τα εστιατόρια να περνούν «μαύρες μέρες» την εποχή της κορονο-κρίσης, ωστόσο, η αγορά του delivery απογειώθηκε και σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, έφθασε στο 1,5 δισ. ευρώ και η ζήτηση αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο!

Αν μέχρι πρότινος, οι επιλογές των καταναλωτών κινούνταν στο πλαίσιο του «γρήγορου φαγητού», το 2020 αναγκάζει ακόμα και «αστεράτα» εστιατόρια να ξανασκεφτούν την προσχώρηση του στο delivery, κάτι που ήδη γίνεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η πλατφόρμα της e-food.gr έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, συνεργάζεται με πάνω από 8.000 καταστήματα σε περισσότερες από 90 πόλεις.

H άνθηση της ζήτησης ψηφιακών παραγγελιών οδήγησε και σε άλλες κινήσεις, καθώς οι επενδυτές διαπιστώνουν μια κερδοφόρα τάση, η οποία διαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μόνο οι μισοί (49,5%) δηλώνουν ότι αν υπήρχε σήμερα ένα εγκεκριμένο από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, εμβόλιο διαθέσιμο δωρεάν για όλους θα το έκαναν, ενώ το 41,9% δηλώνει πως όχι.

Σύμφωνα με την έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με την εταιρεία Metron Analysis, οι ζωές των πολιτών έχουν αλλάξει με συγκεκριμένους τρόπους (στην καθημερινότητα, στην εργασία, στην ψυχολογία, στις ανθρώπινες σχέσεις) και σχεδόν αποκλειστικά προς το χειρότερο.

Το 76,3% δηλώνει ότι πηγαίνει σε λιγότερες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια) από ό,τι πριν από την πανδημία και το 62,9% ότι τρώνε λιγότερο συχνά σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Το 73,9% παραδέχεται ότι η ζωή του έχει αλλάξει «πάρα πολύ» ή «αρκετά». Δεν υπάρχει πληθυσμιακή ομάδα, ηλικιακό γκρουπ, κοινωνική τάξη ή ιδεολογικό γκρουπ που να δηλώνει κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει αλλάξει η ζωή τους

Το 72,7% των εργαζομένων δήλωναν τον Σεπτέμβριο πως εργάζονται κανονικά στον χώρο εργασίας τους και μόνο 12,2% με τηλεργασία, ενώ το 57,2% εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία σε ένα χρόνο από σήμερα θα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση.

»»» Το ΕΣΥ δοκιμάζεται με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αλλά και με τις ελλείψεις που διαπιστώνονται στα νοσοκομεία. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τους λιγότερους νοσηλευτές παγκοσμίως, αλλά και τους περισσότερους επικουρικούς στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει στην ηλεκτρική του πλατφόρμα το υπουργείο Υγείας, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.λπ.) υπάρχουν 96.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ μόνο στην Αττική βρίσκονται οι 31.200.

Στο ΕΣΥ, με βάση τις καταγραφές, εργάζονται περίπου 24.000 γιατροί (5.903 εργάζονται σε Κέντρα Υγείας) και 36.550 νοσηλευτές (3.513 σε Κέντρα Υγείας). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 3,4 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους, γεγονός που την καθιστά 7η χώρα από… το τέλος σε κατάταξη ανάμεσα σε 38 κράτη που έχουν δηλωθεί στον Οργανισμό.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους γιατρούς, που εμφανίζονται να είναι πολύ περισσότεροι από τους νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα διαθέτει 6,1 γιατρούς και 3,4 νοσηλευτές ανά 1.000 άτομα πληθυσμού, έναντι 3,5 και 8,8 αντιστοίχως στον ΟΟΣΑ.

Όμως, η χώρα μας έχει τα πρωτεία σε επικουρικό προσωπικό, το οποίο σήμερα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: