Εκτός τόπου και χρόνου ο προϋπολογισμός για το 2021

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 8η Οκτωβρίου…

Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι είχε αρθεί η αναστολή εργασίας, η οποία ίσχυε τους προηγούμενους μήνες του lockdown, εφαρμόστηκαν ειδικοί κανόνες λειτουργίας στις επιχειρήσεις που επηρέασαν την κανονική λειτουργία της αγοράς.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.844.311 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 64.500 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 (μείωση 1,7%) και αυξήθηκαν κατά 10.700 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2020 (αύξηση 0,3%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.273.598 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί αυξήθηκαν κατά 58.553 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 (αύξηση 1,8%) και κατά 55.167 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2020 (αύξηση 1,7%).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον ορισμό της ΕΛΣΤΑΤ για τον άνεργο και τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εάν ένα άτομο που δεν εργάζεται, δεν αναζητεί ενεργά εργασία και δεν είναι διαθέσιμο να αναλάβει άμεσα εργασία, δεν κατατάσσεται στους ανέργους, αλλά στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό!!!

»»» Άθλιοι και ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί της Ιωάννας Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα, με εμπαθές σχόλιο για την κοινωνική τάξη που βρίσκεται!!!

Η δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, παρευρισκόμενη σε πάνελ πρωινής εκπομπής του σταθμού, έσπευσε να «εγκωμιάσει», τη Μάγδα Φύσσα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μια γυναίκα μη διανοουμένη από το Πέραμα».

Η οποία, όμως, «ήταν περιποιημένη» και «εκφραζόταν κόσμια», αν και όπως είπε η δημοσιογράφος: «Σε τέτοια κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές»…

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά το αποτρόπαιο περιστατικό σε χωριό των Χανίων, όπου ιδιοκτήτης ακρωτηρίασε και κρέμασε τον σκύλο του, θα θεσπιστεί αυστηρότερη νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου, που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Μετά την δημόσια κατακραυγή για την κακοποίηση του σκύλου στα Χανιά, ο βασανιστής του άτυχου ζώου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη ΔΕΗ, στην οποία εργάζεται.

»»» Μεγάλες είναι οι ανατροπές που έχουν δρομολογηθεί σε ψυχαγωγία και ΜΜΕ λόγω του κορονοϊού, καθώς η ψηφιοποίηση καταβροχθίζει ό,τι παραδοσιακό έχει απομείνει, ενώ τα έσοδα σε αυτούς τους κλάδους συνεχώς βουλιάζουν.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της PwC «Global Entertainment & Media Outlook 2020-2024», η κορονο-κρίση έχει οδηγήσει στην ταχεία μεταβολή της συμπεριφοράς των καταναλωτών, με την ψηφιοποίηση, να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που μετασχηματίζει όλους τους κλάδους.

Μόλις το 2015, οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των κινηματογράφων ήταν τριπλάσιες σε σύγκριση με τα έσοδα από τις ψηφιακές πλατφόρμες, τα οποία θα ξεπεράσουν τις εισπράξεις των κινηματογράφων το 2020 και προβλέπεται να εκτιναχθούν κατά την επόμενη πενταετία, φτάνοντας έως και το διπλάσιο των εισπράξεων από εισιτήρια το 2024.

Επίσης, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντικαθιστούν τις συναυλίες και τις καλλιτεχνικές εκθέσεις, μετατρέποντας αυτό είδος της διασκέδασης σε μοναχική παρακολούθηση από το σπίτι.

Μία ακόμη επίδραση της πανδημίας αποτελεί η συνεχιζόμενη πτώση των εφημερίδων και περιοδικών, που επιταχύνθηκε απότομα το 2020, με τα γενικά έσοδα να μειώνονται πάνω από 14% και τα περιοδικά να έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια «παραδοσιακά» μέσα, όπως τα βιβλία, διατήρησαν τη θέση τους, παρά τις επιδράσεις του Covid-19 και της ψηφιακής επιτάχυνσης.

Κάνει λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και επισημαίνει ότι Ο κ. Μητσοτάκης ξέπλενε τα εγκλήματα και τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής πριν δύο χρόνια δηλώνοντας πως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Στην ανακοίνωση καταγράφονται, μεταξύ άλλων, οι φιλικές προς τη Χρυσή Αυγή θέσεις βουλευτών της ΝΔ και του γγ του υπουργικού Συμβουλίου του κ. Σαμαρά, η κοινή στάση ΝΔ και Χρυσής Αυγής στο Σκοπιανό, η υπουργοποίηση «των παιδιών του Παττακού και του Παπαδόπουλου»…

Ως προς τον νέο Ποινικό Κώδικα, τονίζεται ότι «ψηφίστηκε το 2019 καταρτίστηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή μετά από εργασίες δέκα ετών και δεν ήταν δουλειά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κορυφαίων καθηγητών, δικαστών, δικηγόρων κ.λπ., της χώρας. Προβλέπει μεγαλύτερη και πραγματική έκτιση ποινών σε σχέση με τον παλαιό ΠΚ».

»»» Για μεγάλες αβεβαιότητες στις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις κάνει λόγο το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής (ΓΠΚΒ) αναφερόμενο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021, αναγνωρίζοντας πάντως τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες σχεδιάστηκε.

Θεωρεί σχετικά ασφαλή την πρόβλεψη για σταδιακή επαναφορά των δημοσίων δαπανών στα προ κρίσεως επίπεδα την επόμενη χρονιά, αλλά βάζει σημαντικούς αστερίσκους στους στόχους τόσο για τα έσοδα, όσο και την ταχύτητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Κάτι που θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά και τη δυνατότητά τους να αντεπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν από την κορονο-κρίση.

Τονίζει ότι τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής πολιτικής δεν εξαρτώνται μόνο από το μέγεθος των παρεμβάσεων, αλλά και τη σύνθεσή τους, εξηγώντας πως οι δαπάνες για υγεία και εκπαίδευση θα είχαν ισχυρότερο θετικό αντίκτυπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: