Οι διαδηλώσεις που ενοχλούν γρήγορα διαλύονται…

Γεια σας, να δούμε πώς «έτρεξε» η 7η Οκτωβρίου…

Πρόκειται για ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ της μεταπολεμικής περιόδου, και παρά τον συγκυριακό του χαρακτήρα, λόγω του κορονοϊού, δύσκολα θα υποχωρήσει στα επόμενα χρόνια, εάν δεν επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Η έκρηξη του δημόσιου χρέους είναι αποτέλεσμα της βουτιάς του ΑΕΠ, καθώς και της αύξησης των υψηλών ελλειμμάτων, πρωτογενών και στο γενικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού, που προκάλεσαν τον αυξημένο δανεισμό, στον οποίο προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά ανοίγματα, που δημιούργησαν τα μέτρα για την ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 369.100 εκατ. ευρώ ή στο 216,2% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020, έναντι 356.015 εκατ. ευρώ ή 189,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2019.

Πρόκειται για το συνολικό χρέος, του ελληνικού δημοσίου, με βάση το οποίο πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια.

»»» Επιστροφή στην κανονικότητα για τις πλούσιες χώρες στο τέλος του 2021, εφόσον βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εκτίμησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε συγκεκριμένα «ως το τέλος του επόμενου έτους μπορεί τα πράγματα να πλησιάζουν την κανονικότητα, αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο».

Και πρόσθεσε, «ακόμα δεν ξέρουμε αν αυτά τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά» σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος να ετοιμαστούν αρκετές δόσεις και ότι θα υπάρξουν τριβές για το πώς θα γίνει η διανομή.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους δήλωσε  ότι ένα εμβόλιο εναντίον του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ στράφηκε κατά των διαδηλωτών λέγοντας: «Αυτή η συγκέντρωση τι νόημα έχει, πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη…Για ποιον λόγο πραγματοποιείται; Αυτά τα κάνουν οι φασίστες και οι χρυσαυγίτες. Το θέμα είναι ότι εμείς κάνουμε αυτά που έκαναν οι χρυσαυγίτες».

Και από κοντά ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος έγραψε  στο Twitter: «Η σημερινή εύκολα χαρακτηρίζεται και ημέρα της υποκρισίας».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έγραψε νεότερη ανάρτησή του: «Ουδέποτε είχα, έχω ή θα έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Η ανάρτηση αφορά τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Για να τελειώνουμε με τις ταμπέλες».

»»» Χαστούκι από τη Δικαιοσύνη σε κυβέρνηση και Τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος που έσπευσε να φέρει η κυβέρνηση και ο οποίος οδηγούσε σε αμνήστευση μεγαλοτραπεζίτες και ταμίες των δύο κομμάτων, για τα δανεικά κι αγύριστα που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τον περιβόητο νόμο που ορίζει την υποχρέωση υποβολής έγκλησης εκ μέρους των τραπεζών προκειμένου να συνεχιστούν οι ποινικές διαδικασίες σε όλες τις εκκρεμείς δικαστικά υποθέσεις απιστίας στελεχών τους μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Είναι αντίθετος στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)» αναφέρει για τον εν λόγω νόμο της συγκεκαλυμμένης αμνηστίας το υπ. αριθμόν 2696/ 2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Το Συμβούλιο διατάσσει περαιτέρω κύρια ανάκριση για τα αδίκημα της απιστίας για το οποίο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 97 στελέχη τραπεζών και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που αφορά επτά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν διατελέσει ως ταμίες των κομμάτων τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 17 στελέχη από την Τράπεζα Αττικής, 16 Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, 8 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, 20 στελέχη της Marfin, 30 της Αγροτικής Τράπεζας, 6 της Eurobank

Για ηθικοί αυτουργία ελέγχονται 7 κομματικοί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Αθανάσιο Σκορδά, Μενέλαο Δασκαλάκη, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Άννα Πολυχρόνη, Τηλέμαχο Χυτήρη, Γιώργο Γεωργακόπουλο και Ανδρέα Μακρυπίδη.

Σύμφωνα με έκθεση της τράπεζας UBS και της εταιρείας συμβούλων PwC, το ράλι στα χρηματιστήρια και η αύξηση του τζίρου εταιρειών των τομέων της πληροφορικής και της υγείας ώθησε την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου να σπάσει το φράγμα των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους ή προσπαθούν να επιβιώσουν με τη βοήθεια των προγραμμάτων αρωγής που υλοποιούν -όταν υλοποιούν- οι κυβερνήσεις.

Η έκθεση, που ασχολείται με περισσότερους από 2.000 δισεκατομμυριούχους, διαπιστώνει πως η περιουσία τους αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο και πλέον (περίπου 27% κατά μέσο όρο) τους πρώτους μήνες της πανδημίας, φθάνοντας τα 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια και είχε καταγραφεί στα τέλη του 2019.

Πριν από 25 χρόνια ο αθροιστικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων ανερχόταν σε κάτι περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Όμως, τα μεγάλα κέρδη ήρθαν από την 7η Απριλίου έως την 31η Ιουλίου του 2020.

Ειδικά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας και της βιομηχανίας, είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται με ρυθμό 36% ως 44%.

»»» Κάποιες «ύποπτες» μολότοφ, από τη μία, ο κλασσικός «κίνδυνος» για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, από την άλλη, και μέσα σε 10 λεπτά διαλύθηκε η μεγαλειώδης διαδήλωση έξω από το Εφετείο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Πάνω από 20.000 ήταν οι διαδηλωτές, αλλά η αύρα της Αστυνομίας και τα γκλομπ από τα ΜΑΤ, τους έτρεψαν σε φυγή, πετώντας δακρυγόνα, όπου μπορούσαν, ακόμα και έξω από  μαγαζιά ή καφετέριες, δημιουργώντας αποπνικτική  ατμόσφαιρα στην περιοχή του Γκύζη.

Το περίεργο στα επεισόδια έξω από το Εφετείο, είναι ότι οι αστυνομικοί λειτούργησαν ταχύτατα, σαν να περίμεναν το «μπαμ» για να δείξουν τις ικανότητες τους στη διάλυση διαδηλώσεων.

Τα πράγματα έβαλε στη σωστή διάσταση ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας πως «η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας, τα οποία εσείς σπρώχνετε στον αυταρχισμό».

Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, είχε …τολμήσει να ζητήσει από έναν άνδρα των ΜΑΤ, να σταματήσει η ρίψη δακρυγόνων που δυσκόλευε αρκετούς ανθρώπους και ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Και αυτός με το ύφος της εξουσίας που του δίνει η στολή του, απάντησε: «Αντε γ…». Και όταν ο Βαρουφάκης του είπε ότι είναι βουλευτής, πήρε την απάντηση: «Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ… μου»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: