Λεωφορεία με «καπέλο» και εξαφανισμένοι οδηγοί!!!

Γεια σας, ας δούμε πώς διαμορφώθηκε η 28η Σεπτεμβρίου…

Και αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αρχική αίτηση για αποζημιώσεις καταστροφής και παραπάνω από 3.045 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Μάλιστα, πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες που προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, φώναζαν στους επιμελητές, καθώς «ατάραχοι μοίραζαν τα εξώδικα», σημειώνουν κάτοικοι της Καρδίτσας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε από το βήμα της Βουλής, πως τα εξώδικα που δόθηκαν στους κατοίκους της Καρδίτσας, είναι «άκυρα» και ότι το κράτος δεν θα προβεί σε πλειστηριασμούς ή κατασχέσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έδειξε «εξαιρετικά αντανακλαστικά» για τα κανάλια, αλλά δεν έκανε το ίδιο στην καταστροφή της Καρδίτσας.

«Δεν δείχνετε τα ίδια αντανακλαστικά στα θέματα που αφορούν τις ζωές» είπε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του Ιανού και υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς γεφύρια και δρόμους, ενώ στο Ιόνιο, στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη, δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

»»» «Ασπίδα» κατά του κορονοϊού είναι η βιταμίνη D, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι ασθενείς που διαθέτουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους (τουλάχιστον 30 ng/mL 25 υδροξυβιταμίνης D), έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών όπως η υποξία και πρόωρου θανάτου.

Επιπλέον, έχουν χαμηλότερα επίπεδα του δείκτη φλεγμονής CRP και υψηλότερα επίπεδα λεμφοκυττάρων (κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που βοηθούν στην καταπολέμηση μίας λοίμωξης).

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για 235 ασθενείς εισηγμένους στο νοσοκομείο με διάγνωση covid-19, και διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς άνω των 40 ετών με επαρκή επίπεδα βιταμίνης D ήσαν 51,5% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό, σε σχέση με όσους είχαν ανεπαρκή επίπεδα της εν λόγω βιταμίνης (κάτω από 30 ng/mL).

«Χάθηκε η επαφή όσων παίρνουν τις αποφάσεις, με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση στα περίπτερα, στην ώρα, κάτι που λειτουργεί όταν έχουμε πρωτόκολλα σταθερά, αλλά δεν λειτουργεί όταν μιλάμε για έκτακτα μέτρα», τόνισε.

«Η πολιτική έπρεπε να είναι περισσότερο συνολική, κάτι μεγάλο, βαρύ π.χ. έντονη τηλεργασία σε μεγάλα ποσοστά, μάσκες παντού, κάτι που είναι εύκολο για τον πολίτη να τηρήσει. Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις».

Τέλος, όπως σημείωσε, «η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα και για το λόγο αυτόν, δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

»»» Ενοικιάσεις σπιτιών για μετανάστες, στο κέντρο της Αθήνας, με τιμές Εκάλης, καθώς η εκμετάλλευση τους αποδεικνύεται χρυσορυχείο για επιτήδειους ιδιοκτήτες.

Ένα παλιό και κακοσυντηρημένο διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων στην Ομόνοια, νοικιάζεται έναντι 550 ή 600 ευρώ το μήνα. Ένα κρεβάτι έναντι 120 ευρώ το μήνα ή έναν καναπέ έναντι 100 ευρώ, ενώ ένα σκοτεινό υπόγειο, λίγων δεκάδων τετραγωνικών, νοικιάζεται έναντι 350 ευρώ το μήνα!!!

Οι περιοχές που βρίσκονται τα διαμερίσματα αυτά είναι, κυρίως, η Ομόνοια, η πλατεία Αμερικής, η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Αττικής, ο Άγιος Παντελεήμονας, τα Πατήσια και το Παγκράτι.

Η εύρεση πελατείας γίνεται μέσω διαδικτυακών αγγελιών, οι οποίες αφορούν παλιά διαμερίσματα, συνήθως σε πολυκατοικίες του ’60 και του ’70, στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ανακαινιστεί, εκτός από το μπάνιο.

Τα στοιχεία που προκαλούν σοκ, προέρχονται από έκθεση της WWF, η οποία υποστηρίζει ότι η χώρα μας χρειάζεται να λάβει άμεσα μέτρα και να σταματήσει να δείχνει αδικαιολόγητη αδράνεια.

«Παρότι στην Ελλάδα σημειώνεται εδώ και χρόνια οικονομική και κοινωνική κρίση, με σημαντικό αριθμό πολιτών να μαστίζεται από επισιτιστική ανασφάλεια, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η χώρα για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων (πχ. η απαλλαγή ΦΠΑ για δωρεές τροφίμων με τον ν. 4238/2014) είναι ελάχιστες και δεν επαρκούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη στοιχεία για το μέγεθος της σπατάλης ή την ποιοτική σύσταση των υπολειμμάτων τροφίμων, ενώ το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο, δεν κάνει καμία απολύτως μνεία σε δράσεις περιορισμού της σπατάλης. Αντιθέτως, βάσει του ΕΣΔΑ, εκτιμάται ότι στην Ελλάδα δεν θα παρατηρηθεί μείωση έως το 2030.

»»» Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για «φέσια» στην αγορά της Ελλάδας, λόγω Covid-19, καθώς οι ανησυχίες για πιστωτικές απώλειες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Intrum.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μία στις δύο εταιρείες πιέζεται να αποδεχτεί μακροπρόθεσμες πληρωμές. Το γεγονός αυτό φαίνεται να επηρεάζει τις ταμειακές ροές, καθώς το 66% διαπίστωσε αύξηση στις πιστωτικές απώλειες σε σύγκριση με το 2019, σε ποσοστό που επίσης είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εκπρόθεσμες πληρωμές αποτελούν τη βασικότερη απειλή για την επιβίωση της επιχείρησής τους δηλώνει το 60% των ερωτηθέντων σε ΜμΕ και το 62% σε μεγάλες εταιρείες.

Το 35% των ερωτηθέντων (σε σύγκριση με το 12% το 2019) χαρακτηρίζει ως αυξανόμενο τον κίνδυνο των εκπρόθεσμων ή και μηδενικών πληρωμών. Το κυριότερο μέτρο προστασίας από τις εκπρόθεσμες πληρωμές είναι οι πιστοληπτικοί έλεγχοι, δηλώνει το 40% (αντίστοιχος μ.ό. ΕΕ: 35%).

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, στο βασικό σενάριο για το 2022, αναμένει συρρίκνωση 7,5% της ελληνικής οικονομίας, έναντι συρρίκνωσης 5,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Το δυσμενές σενάριο παραμένει στο 9,4%, πάντα εξαρτώμενο από ενδεχόμενη επιδείνωση της πανδημίας.

Η ΤτΕ αναμένει πρωτογενές έλλειμμα περίπου 6% για το 2020, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τον κορονοϊό, και της πτώσης των φορολογικών εσόδων από την σημαντική συρρίκνωση του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε και στις τράπεζες, εντοπίζοντας ως μεγαλύτερο πρόβλημα τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαμορφώνονται στα 60 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία του α’ εξαμήνου αλλά και τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησής τους μετά το τέλος των αναστολών.

»»» Το μείζον θέμα του συνωστισμού που παρατηρείται στα λεωφορεία, επιδιώκει να λύσει η κυβέρνηση με αλχημείες και ενοικίαση λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ. Αλλά, κανείς δεν αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι τα οχήματα, αλλά η έλλειψη οδηγών.

Οι διοικήσεις των αστικών ΚΤΕΛ της περιφέρειας, αφού πρώτα επιδοτήθηκαν με 745.000 ευρώ για να εγκαταστήσουν συστήματα ενοποιημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα αστικά λεωφορεία τους, το τελευταίο διάστημα αραίωσαν τα δρομολόγια στις πόλεις τους και έθεσαν μεγάλη μερίδα οδηγών σε αναστολή.

Το θέμα, όμως, είναι ότι στην Αθήνα δεν λείπουν τα λεωφορεία. Θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ακόμη και 1.350 λεωφορεία (μετά από μικροεπισκευές) και ώς 250 τρόλεϊ, εάν υπήρχε η πολιτική βούληση και, βέβαια, οι αντίστοιχοι οδηγοί.

Με τα συνολικά 140 εκατ. ευρώ που θα μας κοστίσει το «επιτελικό» σχέδιο των μεταχειρισμένων στην τετραετία, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τουλάχιστον 600 καινούργια πετρελαιοκίνητα λεωφορεία ή 300 καινούργια πετρελαιοκίνητα και 110 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: