Αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες πάνω από 70%

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 22α Σεπτεμβρίου…

Η εικόνα δείχνει τον φωτογράφο Δημήτρη Σκουλό, ο οποίος είναι και κριτής σε τηλεοπτική εκπομπή μόδας, να φωτογραφίζει ένα μοντέλο στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα από έναν άστεγο που κοιμάται.

Εικόνα από Newsbeast

Τόσο ο φωτογράφος, όσο και το μοντέλο, αδιαφορούν για το τι γίνεται λίγα μέτρα μακριά τους και επιδίδονται στο …έργο τους!!!

»»» Πτώση κατά 94,3%, με απώλειες ύψους περίπου 1,75 δισ. ευρώ, σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλύματος στη χώρα, το β’ τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (104.682.448 ευρώ εφέτος από 1.846.435.467 ευρώ πέρυσι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (99,5%), ενώ η μικρότερη μείωση (11,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Μικρότερη ήταν η μείωση (59%) στον τζίρο των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, στις οποίες ο τζίρος ανήλθε σε 592.729.473 ευρώ το β’ τρίμηνο εφέτος από 1.446.782.662 ευρώ του 2019, σημειώνοντας απώλειες 854 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (95,6%), ενώ η μικρότερη μείωση (33,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, «τα μηνύματα θα μεταδίδονται με περιπολικά και θα παρακαλούν και θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αραιώνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα ότι η Αστυνομία θα έχει «μια αυξημένη επιτήρηση για να αποφύγουμε τον συνωστισμό». Όμως, είπε «η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα».

Κάλεσε, πάντως, τους πολίτες «να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, τους επιστήμονες, την κυβέρνηση και να κλείσουν τα αυτιά τους σε άτομα που για διάφορες σκοπιμότητες εισηγούνται ή προτείνουν διάφορα ή ασκούν κριτική χωρίς περιεχόμενο»…

»»» Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαλώνει με αυστηρό ύφος και κατακεραυνώνει τους πολίτες και συναδέλφους του υπουργούς, όταν δεν φορούν τις μάσκες τους. Όμως, η κάμερα, η οποία τον έχει κάνει σταρ, τον… πρόδωσε!

Τον έπιασε να φυλά το χέρι ενός παπά, με βαθιά υπόκλιση δηλώνοντας πόσο καλός χριστιανός είναι, χωρίς καμιά προφύλαξη, που πρέπει να παίρνουν οι πολίτες, για να μην τιμωρούνται με πρόστιμα και διαπόμπευση, αλλά όχι ο ίδιος..

Να σημειώσουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες αποδοκίμασε τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο που εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας πήγε στην εκκλησία χωρίς μάσκα και και κοινώνησε.

Εικόνα από ΣΚΑΙ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εκνευρισμένος σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».

Κάτι που έκανε και με το παραπάνω κατά την επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Οξυά, της Καρδίτσας. Όπως φαίνεται στην εικόνα, προσπαθεί να μη φιλήσει το χέρι του παπά, αλλά το μανίκι του ράσου, λες και εκεί δεν «φωλιάζει«, ο κορονοϊός…

Να επισημάνουμε, ότι κανείς από όσους είναι γύρω του δεν φορά μάσκα. Ε, τι να κάνουμε, ειδική περίπτωση…

Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι ελλιπής, καθώς δεν προβλέπεται τι θα συμβεί στην περίπτωση που μια επιχείρηση αδυνατεί να βάλει σε «εξ αποστάσεως εργασία» το 40% του προσωπικού της.

Με την προηγούμενη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, η αδυναμία του εργοδότη να παρέχει τηλεργασία συνδυαζόταν με την ευχέρεια να θέτει σε αναστολή σύμβασης τον εργαζόμενο.

Το ίδιο συνέβαινε και στην περίπτωση που ο εργαζόμενος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και ο εργοδότης δεν μπορούσε να εφαρμόσει εξ αποστάσεως εργασία.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Εργασίας σκόπιμα δεν απαντάει τι θα συμβεί για τους εργαζόμενους, στις περιπτώσεις που ο εργοδότης αδυνατεί να παρέχει «εξ αποστάσεως εργασία».

»»» Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει ανοσία με αντισώματα του κορονοϊού, σύμφωνα με οροεπιδημιολογική μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που δημοσιεύθηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Σε αυτήν την εργασία, τα πρώτα 2.500 δείγματα πλάσματος εθελοντών-δοτών που δραστηριοποιούνται στο ΕΚΠΑ και συλλέχθηκαν Ιούνιο-Ιούλιο 2020, αναλύθηκαν με ειδικό και ευαίσθητο τεστ για την παρουσία αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν χαμηλό επιπολασμό αντισωμάτων της τάξης του 1,0%, αφού με το τεστ αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκε, μόνο 25 δείγματα βρέθηκαν θετικά.

Η χαμηλή ανοσία του 1,0% είναι κατά πολύ χαμηλότερη από το ποσοστό του 60%, το οποίο απαιτείται για να επιτύχουμε προστατευτική ανοσία (συλλογική ανοσία ή ανοσία της αγέλης) στον πληθυσμό.

Επομένως, «η τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας, μαζί με ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο έναντι του covid-19, είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζουν οι καθηγητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι διενήργησαν την έρευνα.

Περισσότερα από 5.000 σπίτια μόνο στην πόλη της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει, η αγροτική παραγωγή στην περιοχή, σε μεγάλο μέρος του κάμπου, καταστράφηκε, οι κτηνοτροφικές και βιομηχανικές μονάδες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Η Καρδίτσα παρουσιάζει εικόνα αποκάλυψης», λέει ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Τσιάκος. «Τα δύο τρίτα της πόλης πλημμύρισαν. Το ένα τρίτο εξακολουθεί να μην έχει ρεύμα και νερό, δεν έχει απομείνει ούτε ένα κατάστημα που να μη διαλύθηκε από τα νερά».

Εικόνα από Kathimerini.gr

«Περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα ληφθούν για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας, γιατί αυτή τη στιγμή όλες οι πτυχές της έχουν καταστραφεί: εμπόριο, πρωτογενής παραγωγή, βιομηχανία», επισημαίνει.

Παράλληλα, τεράστιες είναι οι ζημιές στο Μουζάκι που χτυπήθηκε από τα νερά του ποταμού Πάμισου, ο οποίος υπερχείλισε, ενώ στα χωριά της Αργιθέας, από κατολισθήσεις καταστράφηκαν σπίτια και δρόμοι.

»»» Αυξάνεται ραγδαία και σε καθημερινό επίπεδο, ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό, γεμίζοντας τόσο τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και τις απλές κλίνες για τους ασθενείς με covid-19.

Μέχρι στιγμής, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι 427, συν οι 79 που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Παρότι οι 427 νοσηλευόμενοι δεν αναφέρονται συχνά, είναι ασθενείς που βρίσκονται σε απλές κλίνες covid-19 επί πολλές ημέρες, αφού έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών αλλά κυρίως ανήκουν στην ομάδα από 45 έως 65 ετών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το 40% των απλών κλινών covid-19 είναι κατειλημμένες, ενώ οι εντατικές για τον κορονοϊό είναι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% γεμάτες.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως με βάση τις τελευταίες καταγραφές του ειδικών ότι πλέον έχει αλλάξει το προφίλ των ασθενών, καθώς έχει μετατοπισθεί η πηγή μετάδοσης από τους 25αρηδες, που ήταν την περίοδο του καλοκαιριού (επειδή οι νέοι πήγαιναν διακοπές στα νησιά), στους 45αρηδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: