Να πώς η ΕΛΣΤΑΤ εξαφανίζει χιλιάδες ανέργους!

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 13η Σεπτεμβρίου…

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, δεν εφοδιάστηκαν έγκαιρα τα σχολεία με μάσκες για τους μαθητές, δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόνοια για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών.

Παράλληλα, σε πολλούς Δήμους το προσωπικό καθαριότητας ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί και ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ακόμη χιλιάδες. Και αυτά, χωρίς να γίνεται καν λόγος για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Σε κάθε παρέμβασή του το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί αναστάτωση και σύγχυση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

»Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να σιωπούν και να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

»»» Καθόλου ευκαταφρόνητα είναι τα ποσοστά των Ελλήνων, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κορονοϊός αποτελεί θέμα συνωμοσίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι «συνωμοσιολόγοι» απλώνονται σε όλο τα φάσμα των κομμάτων, ακόμα και σε εκείνα που δεν μπορείς να φανταστείς.

Στην έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι πολίτες ρωτήθηκαν αν θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι αντικείμενο συνωμοσίας, και αυτοί που το πιστεύουν έδωσαν στοιχεία για την πολιτική τους ταυτότητα.

Στη δημοσκόπηση κατηγορηματικοί ότι ο κορονοϊός είναι συνωμοσία ή εξέφρασαν επιφυλάξεις, ήταν κατά 60% οπαδοί του ΜέΡα25, κατά 35% των οπαδοί της Ελληνικής Λύσης, κατά 24% οπαδοί της ΝΔ, κατά 20% οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 15% οπαδοί του ΚΙΝΑΛ, και κατά 14% οπαδοί του ΚΚΕ.

Αρνητικοί σε ποσοστό 85,7% ήταν οι οπαδοί του ΚΚΕ, οι οποίοι συντάσσονται με την ξεκάθαρη επιστημονική θέση και απορρίπτουν τη συνωμοσία. Ακολουθούν εκείνοι του Κινήματος Αλλαγής με 82,4%, της Νέας Δημοκρατίας με 78,3%, του ΣΥΡΙΖΑ με 78,3% και από εκεί και έπειτα τα ποσοστά αρχίζουν και πέφτουν… επικίνδυνα.

Μάλιστα, η φοροδιαφυγή ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Συνολικά από το 2000 μέχρι και το 2018 η χώρα μας έχει χάσει περίπου 115 δισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι το επταετές πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης ανέρχεται στα 32 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή, η χώρα μας σε μικρότερο χρονικό διάστημα (5 χρόνια) χάνει ακριβώς το ίδιο ποσό.

Το ποσό αυτό όχι μόνο θα μπορούσε να διευκολύνει τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, δεδομένου ότι θα οδηγούσε στη μείωση αρκετών φόρων που σηκώνει σήμερα η μισθωτή εργασία, κυρίως η μεσαία τάξη, αλλά θα μπορούσε να περιορίσει δραστικά και το δημόσιο χρέος.

»»» Λιγότερους ανέργους, κατά 35% από όσους είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ καταφέρνει να καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, προκαλώντας απορία για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί, η οποία εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας των σχετικών στοιχείων.

Ειδικότερα, για τον μήνα Ιούνιο, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε πως οι άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, ανέρχονταν σε 1.126.173 άτομα. Η ΕΛΣΤΑΤ, όμως, ανακοίνωσε, ότι από τη στατιστική έρευνα που πραγματοποίησε για τον ίδιο μήνα Ιούνιο 2020, βρήκε πως οι άνεργοι ήταν 836.637 άτομα.

Στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς αυτούς, η ΕΛΣΤΑΤ επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας, ότι οι ομάδες πληθυσμού που καταγράφονται στον δείκτη ανεργίας της ΕΛΣΤΑΤ είναι διαφορετικές από εκείνες που εγγράφονται στον ΟΑΕΔ, γεγονός που εξηγεί και τη διαφορά των μεγεθών τους.

Σε παλαιότερη απάντησή της ανέφερε ότι η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού ακολουθεί τους διεθνείς ορισμούς κατά τους οποίους άνεργοι είναι τα άτομα τα οποία, δεν εργάζονται, αναζητούν εργασία και είναι άμεσα διαθέσιμα να αναλάβουν εργασία.

Αντίθετα σημειώνει, ότι στον ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε πολίτης ηλικίας 15-74, πλην μαθητών και φοιτητών. Κατά την εγγραφή τους, τα άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν στις ενέργειες ενίσχυσης του ΟΑΕΔ καταγράφονται ως «αναζητούντες εργασία», ενώ δεν καταγράφεται η διαθεσιμότητά τους για να αναλάβουν εργασία…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: