«Αυτοκαρφώνεται» ο Μητσοτάκης για κρυφή συμφωνία που είχε υπογράψει με την Τουρκία!

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 10η Σεπτεμβρίου…

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι έδωσαν ή αποπειράθηκαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, είναι απίστευτα μεγάλος.  Και το στοιχείο που κάνει πιο τραγική την κατάσταση, είναι ότι η πλειονότητα αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα», οι αυτοκτονίες κατά τα έτη 2010 – 2017 ξεπερνούν τις 4.000, ενώ αν προσθέσουμε και τις απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 25 φορές περισσότερες, τότε φτάνουμε στο μέγεθος μιας πόλης 100.000 κατοίκων…

Η περιφέρεια με τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας λόγω αυτοκτονίας, για το έτος 2017 ήταν εκείνη των Ιονίων Νήσων και ακολουθούν η Ήπειρος και η Κρήτη.

Σε άνδρες και γυναίκες, η ηλικιακή ομάδα με τις περισσότερες αυτοκτονίες είναι οι υπερήλικες (άτομα άνω των 80 ετών) και ακολουθούν οι παραγωγικές ηλικίες (45 – 49 ετών και 55 – 59 ετών).

Η πλειονότητα των αυτοχείρων (41%) άνηκε στον οικονομικά ανενεργό πληθυσμό (συνταξιούχοι, οικιακά, άνεργοι, μαθητές – σπουδαστές κ.λπ)…

»»» Πάνω από 8.000 αεροσκάφη τζάμπο, θα χρειαστούν για τη μεταφορά των εμβολίων κατά του κορονοϊού, όταν θα είναι έτοιμα, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Κάνοντας λόγο για την «μεγαλύτερη μεταφορική πρόκληση στην ιστορία», η Ένωση καλεί τις κυβερνήσεις να αρχίσουν την προετοιμασία για τη μεταφορά και παράδοση ενός πιθανού εμβολίου ενάντια στον Covid-19.

«Ο πιθανός όγκος των μεταφορών και παραδόσεων θα είναι κολοσσιαίος. Ακόμη και η παράδοση μίας και μόνης δόσης εμβολίου για 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους θα χρειαζόταν 8.000 αεροσκάφη τύπου Boeing 747», ανέφερε η IATA.

«Η χερσαία μεταφορά θα βοηθήσει, ειδικά όσον αφορά τις ανεπτυγμένες οικονομίας που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής του εμβολίου εντός του εδάφους τους. Ωστόσο τα εμβόλια δεν μπορούν να παραδοθούν σε παγκόσμια κλίμακα χωρίς τη χρήση εμπορικών αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου», υπογραμμίζει η Ένωση.

Τα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με την IATA, «παίζουν κομβικό ρόλο στη μεταφορά και διανομή των εμβολίων ακόμη και σε κανονικές εποχές, με ιδιαίτερα ευαίσθητα σε επίπεδο χρόνου και θερμοκρασίας συστήματα».

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 33% του χαρτοφυλακίου τους.

Ο κ. Μουρμούρας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την υποβοήθηση των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια, όπως ο «Ηρακλής», αλλά και στην πρόταση για δημιουργία «κακής τράπεζας».

»»» Σε αυτήν την κυβέρνηση φταίνε μονίμως οι πολίτες της χώρας, όταν κάτι δεν πηγαίνει σύμφωνα με τους υπολογισμούς της. Οι πολίτες φταίνε για τη διάδοση του κορονοϊού, οι πολίτες φταίνε για τη Μόρια!

Αυτό είπε, ουσιαστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν οι κλειστές δομές μεταναστών, που είχαν διαφημιστεί από την κυβέρνηση ως η ιδανική λύση του μεταναστευτικού, και είχε διαφημιστεί δεόντως.

Όπως εξήγησε για να γίνουν τότε οι κλειστές δομές θα έπρεπε να πέσει ξύλο και γι’ αυτό θεωρεί άδικη την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Κανένας από εσάς, σίγουρα όχι εγώ και σίγουρα όχι η κυβέρνηση, δεν θα έλεγε να κάνουμε τις κλειστές δομές και να προκαλέσουμε εμφύλιο στη Λέσβο ή στη Χίο. Εγώ δεν θα συνηγορούσα ποτέ σε κάτι τέτοιο» είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η καταστροφικές φωτιές στη Μόρια οφείλονται σε εμπρησμό και πρόσθεσε πως μόλις ταυτοποιηθούν οι δράστες θα πρέπει αμέσως να απελαθούν ακόμη και αν είναι πρόσφυγες

Σε άρθρο τους με θέμα «Πώς θα αναδυθούμε ισχυρότεροι από το μεγάλο lockdown», η Γκεοργκίεβα, και η επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου, Γκίτα Γκοπίνατ, αναφέρουν πως 80% των χωρών έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς που υιοθέτησαν για να ανακόψουν τη μετάδοση της πανδημίας και ήδη ανακάμπτουν.

Υπογραμμίζουν, πως τα έκτακτα αυτά μέτρα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ και να μην επισπευσθεί η ανάκλησή τους, αφού η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και άνιση. Καλούν γι’ αυτό κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Το Ταμείο καλεί έτσι τις κυβερνήσεις να διαχωρίσουν με ευκρίνεια τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, έστω κι αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και τις επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες, διότι έχουν δεχθεί μοιραίο πλήγμα από την κρίση.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να στηρίξουν τις βιώσιμες εταιρείες αλλά και τους εργαζομένους των μη βιώσιμων εταιρειών. Οσες διαθέτουν τους πόρους να προχωρήσουν σε ενέσεις κεφαλαίου ή εγγυήσεις.

»»» Νέα έκρηξη ανεργίας εξαιτίας του lockdown για τον κορονοϊό, καθώς τον Ιούνιο χάθηκαν πάνω από 170.000 θέσεις εργασίας, με το ποσοστό των ανέργων να εκτοξεύεται στο 18,3%, έναντι 17,1% που ήταν τον Ιούνιο του 2019, και 17,3% που ήταν τον Μάιο του 2020.

Σημειώνεται ότι στους προηγούμενους μήνες, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, που ήταν εν ισχύ τα περιοριστικά μέτρα και η καραντίνα, στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, όποιος άνεργος ερωτάτο αν προτίθεται να εργαστεί, αν εύρισκε απασχόληση στις επόμενες μέρες και απαντούσε όχι (αφού υπήρχε καραντίνα) καταγράφονταν, όχι ως άνεργος, αλλά ως οικονομικά μη ενεργός.

Έτσι, οι οικονομικά ανενεργοί αυξήθηκαν κατά 109.000, ενώ οι άνεργοι κατά 59.000. Η επίδραση της συγκεκριμένης στατιστικής τεχνικής, περιορίστηκε τον μήνα Ιούνιο και έτσι το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε θεαματικά.

Επισημαίνεται πάντως ότι, κατά το μήνα Ιούνιο, η αγορά εργασίας επηρεάστηκε από τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας επιχειρήσεων συγκεκριμένων κλάδων υπηρεσιών, που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Επίσης, η ΕΛΣΤΑΤ διευκρινίζει ότι με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), λόγω της πανδημίας COVID-19, τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενοι, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή αν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους.

«Να μου το θυμηθείτε: Η κυβέρνηση αυτή θα φύγει νύχτα — όπως νύχτα έφυγε κι εξαϋλώθηκε ο ΓΑΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

«Τα θέματα είναι 2: Τι αποκαΐδια θα αφήσει πίσω της σε οικονομία, κοινωνία κι εθνικά ΚΑΙ ποιος και με ποιους όρους θα θελήσει να την αντικαταστήσει», κατέληξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λίγες ώρες μετά προχώρησε, σε νέα ανάρτηση, με επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τις δηλώσεις του για την κατάσταση στην Μόρια, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό συνέπειας».

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Πολιτικός συνέπειας αυτός ο Χρυσοχοΐδης! 13/7/2019 δήλωσε ότι η Μόρια(τοτε:5.500 προσφυγες) λειτουργούσε «καλά». 4/12/2019(20.000) ειπε στη Βουλή:»Η Μόρια θα κλείσει». Σήμερα,ανευθυνοϋπεύθυνος όπως πάντα,μάσαγε τα λόγια, ο άλλοτε υπερτιμημένος ΠΑΣΟΚος και νυν πουλαίν του Μητσοτάκη»

»»» Μυστική διπλωματία για τα ελληνοτουρκικά, με τη συμμετοχή των Γερμανών, αποκάλυψε ο ίδιος πρωθυπουργός με άρθρο  που δημοσιεύτηκε σε ξένες εφημερίδες.

Στο άρθρο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να θέλει να δείξει ότι υπάρχει τουρκική αδιαλλαξία, ωστόσο αποκαλύπτει πως Ελλάδα και Τουρκία είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, αλλά την τελευταία στιγμή οι Τούρκοι έκαναν πίσω…

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, υπέγραψαν το σχετικό κείμενο συμφωνίας, αλλά ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου,επιφυλάχτηκε να το υπογράψει και το το πήρε μαζί του, προκειμένου να το θέσει υπόψη του Ερντογάν.

Λίγες ημέρες μετά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε τη μυστική συνάντηση του Βερολίνου, για την οποία ο πολιτικός κόσμος στη χώρα μας και ο ελληνικός λαός δεν γνώριζε τίποτε, ενώ η κυβέρνηση υποβάθμισε το θέμα και έκανε λόγο για μια συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων!

Στο άρθρο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε μεταξύ άλλων: «Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις».

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: