Εργαζόμενη πέθανε στο σπίτι της κατά τη διάρκεια τηλεργασίας

Γεια σας, να δούμε πώς διαμορφώθηκε η 9η Σεπτεμβρίου…

»»» Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα έφερναν στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης και ο Κικίλιας, κάπου μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη, δεν φαίνεται να τους κάνει το χατήρι, καθώς η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται οι δοκιμές τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά του COVID-19, εξαιτίας μιας ανεξήγητης ασθένειας, η οποία εμφανίσθηκε σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, πρόκειται για εγκάρσια μυελίτιδα, φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού, το οποίο συχνά προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις. Δεν έχει αποσαφηνισθεί αν η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, «για λόγους δημόσιας υγείας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει κυβερνητική ευθύνη για τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα 13.000 άνθρωποι που βρίσκονται χωρίς υποδομές και χωρίς υγειονομική κάλυψη. «Η ΝΔ καταδικάζει την τοπική κοινωνία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην αθλιότητα» τόνισε.

«Εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις τραγικές εξελίξεις στη Μόρια» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας την «άμεση παραίτηση του αρμόδιου υπουργού κ. Μηταράκη».

Με καθυστέρηση ετών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίστηκε σήμερα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα για τη φωτιά στη Μόρια, μέσω του αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Η ασφάλεια και η στέγη των ανθρώπων της Μόριας αποτελεί προτεραιότητα σημειώνει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον σε ανάρτησή της στο Twitter, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανέφερε σε μήνυμά του ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια».

»»» Είδε κάμερα και καθισε απέναντι, αλλά δεν ήξερε ούτε τα βασικά. Ο λόγος για τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος εμφανίστηκε στο BBC, εκθέτοντας την κυβέρνηση του, καθώς η άγνοια του ήταν τέτοια, ώστε δεν ήξερε πόσα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά!!!

Ο Χάρης Θεοχάρης ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC, αν στα 7 ελληνικά νησιά που αφαιρέθηκαν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι λιγότερα από 20, αριθμό που έχει θέσει ως όριο η Βρετανία.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε οτι τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κατοίκους με τη δημοσιογράφο να επανέρχεται ζητώντας να της πει τον ακριβή αριθμό. Εκείνος δίστασε και απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι «δεν έχω μαζί μου τον ακριβή αριθμό» και πως «θα επανέλθω με αυτό».

Όμως, η δημοσιογράφος του BBC δεν καλύφθηκε με αυτή την «απάντηση», όπως συμβαίνει συνήθως με Έλληνες συνάδελφους της, και επέμεινε στην προσπάθειά της, να κατανοήσει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες από την Ελλάδα.

Ρώτησε, επίμονα, τον υπουργό Τουρισμού αν τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κατοίκους στα 7 ελληνικά νησιά, με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντά χαμηλοφώνως «σε πολλά απ’ αυτά τα νησιά είναι λιγότερα».

Μετά από αυτή την απάντησή, ο υπουργός Τουρισμού κλήθηκε να σχολιάσει γιατί αφού είναι λιγότερα τα κρούσματα από το όριο που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση της Βρετανίας, βάζει τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ’ αυτά νησιά σε καραντίνα. Ο Θεοχάρης αρνήθηκε να πάρει θέση αναφέροντας ότι «δεν θα σχολιάσω τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης»…

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την Οικονομική Εισαγγελία στο τιμόνι της οποίας θα είναι ο Χ. Μπαρδάκης.

Για τη συγκεκριμένη συγχώνευση υπήρξαν πολλές σκέψεις και στο παρελθόν, που φυσικά δεν είχαν να κάνουν με τα πρόσωπα, αλλά με τις προσπάθειες καλύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων δημόσιου συμφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο σχετικός προβληματισμός δεν είχε φτάσει σε τελικά συμπεράσματα και πάντως δεν αφορούσε τις ζοφερές και αθέμιτες πρακτικές σπίλωσης εισαγγελέων, οι οποίοι βρέθηκαν με τις καυτές δικογραφίες στα χέρια και δεν τις έβαλαν ούτε στο αρχείο ούτε σε κάποια συρτάρια.

Συμπτωματικά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. εγκάλεσε αυστηρά τον υπουργό Δικαιοσύνης διότι δεν έχει ακόμα υποβάλει αίτημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να τεθεί σε αργία η Ελένη Τουλουπάκη έως ότου δικαστεί μεταξύ άλλων και για το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας…

»»»» Η εικόνα καταστροφής παρουσιάζουν οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας, με κάθετη πτώση του τζίρου και φόβους για λουκέτα, μετά το πρώτο, δραματικό εξάμηνο του 2020, όπως αποτυπώνεται στην εξαμηνιαία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Χαρακτηριστικά, 8 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν πως ο τζίρος τους μειώθηκε κατά το προηγούμενο εξάμηνο, με μέσο όρο 46,4%, μία στις δύο βλέπει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το επόμενο εξάμηνο και μία στις τρεις εκφράζει τον φόβο διακοπής δραστηριότητας το επόμενο διάστημα.

Η έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE, σε πανελλαδικό δείγμα 803 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), στο διάστημα 13-14 & 21-29 Ιουλίου 2020.

Βασικός στόχος είναι η αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Όλοι οι δείκτες οικονομικού κλίματος καταγράφουν σοβαρή μείωση δείχνοντας πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κατάσταση των μικρών και πολύ επιχειρήσεων έχει επιδεινωθεί δραματικά, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα τους.

Η ραγδαία μείωση της οικονομικής δραστηριότητας αρχίζει εκ νέου να αποτυπώνεται και στην αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων τόσο προς τον δημόσιο όσο και προς τους ιδιώτες, αναζωπυρώνοντας τον φαύλο κύκλο ύφεσης – υπερχρέωσης.

Την ίδια στιγμή, βροχή πέφτουν οι καταγγελίες στη ΓΣΕΕ από εργαζόμενους, οι οποίοι ενώ έχουν δηλωθεί σε αναστολή και λαμβάνουν τα 534 ευρώ από το κράτος, εξαναγκάζονται να δουλεύουν «μαύρα», είτε με τηλεργασία, είτε κανονικά στον χώρο εργασίας τους.

Ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μιλά για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων που αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, για υπέρβαση του ωραρίου απασχόλησης και εργασία χωρίς ρεπό, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού πριν την επιστροφή στην εργασία με επιβάρυνση των εργαζομένων.

Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που καταγγέλλουν παραβιάσεις στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, λόγω και της σύγχυσης που υπάρχει για άδειες και επιδόματα. Όπως κατήγγειλαν, πολλοί εργοδότες προσμετρούν στις ημέρες της κανονικής τους άδειας και τις ημέρες που δεν δουλεύουν, λόγω του μειωμένου ωραρίου του προγράμματος.

»»» Πρόκειται για 27χρονη εργαζόμενη στην εταιρεία «Vodafone» (μέσω ICAP), η οποία το περασμένο Σάββατο, την ώρα που εργαζόταν από το σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Όταν συνήλθε κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο την παρέλαβε και λίγο αργότερα πέθανε.

Ο θάνατος της προκλήθηκε από πνευμονική εμβολή, αναφέρει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, το οποίο «απαιτεί να δηλωθεί το θανατηφόρο συμβάν ως εργατικό ατύχημα από την επιχείρηση, να διερευνηθούν τα αίτια και να αποζημιωθεί η οικογένεια της συναδέλφου για την ψυχική οδύνη».

Το Συνδικάτο θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Σε περίπτωση που η εργαζόμενη βρισκόταν στο χώρο εργασίας της αντί για τον προσωπικό της χώρο (τηλεργασία), δεν θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να είχε αποφευχθεί το χειρότερο;

Να είχε εντοπίσει κάποιος συνάδελφος σημάδια αρνητικής εξέλιξης στην υγεία της ώστε να ζητηθεί εγκαίρως βοήθεια;

Να είχε σπεύσει ο γιατρός Εργασίας της εταιρείας (που υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει, άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει) σε βοήθεια; Δεν προκύπτει σαν επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν σε κάθε χώρο δουλειάς οι απαραίτητες υποδομές για την πρόληψη ασθενειών, αρνητικών συνεπειών στην υγεία των εργαζομένων ή ατυχημάτων;».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κανείς μόνος του, κανείς απομονωμένος και αβοήθητος. Δεν δεχόμαστε να πεθαίνουμε αποκομμένοι στο σπίτι μας στον 21ο αιώνα!».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: