178 ημέρες δούλεψαν οι Έλληνες το 2019 για να πληρώσουν την εφορία!

Γεια σας να δούμε πώς διαμορφώθηκε η 26η Αυγούστου…

Η έρευνα που παρακολουθεί την καταναλωτική διάθεση και συμπεριφορά 14.074 ατόμων, σε 18 χώρες, διαπιστώνει ότι η επιθυμία για σταθερότητα είναι μια αυξανόμενη τάση, με το 40% των καταναλωτών να επιθυμούν να επανέλθουν στην «κανονικότητα» – ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με την έρευνα του περασμένου μήνα (20%).

Ωστόσο, οι μισοί (50%) καταναλωτές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η ζωή τους θα αλλάξει σημαντικά, μακροπρόθεσμα, ενώ το 53% δηλώνουν ότι η εμπειρία της πανδημίας τούς οδήγησε σε επανεκτίμηση των αξιών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πέντε νέες κατηγορίες καταναλωτών που προέκυψαν ως αποτέλεσμα αυτών των μεταβαλλόμενων διαθέσεων, καθορίζονται από την προτεραιότητα στο οικονομικό κόστος, στην υγεία, στον πλανήτη, στην κοινωνία και στην εμπειρία.

»»» Πάνω από 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας απειλούνται στο χώρο των αερομεταφορών σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η κορονο-κρίση.

Η IATA εκτιμά στα 419 δισ. δολάρια τις απώλειες σε παγκόσμιο επίπεδο για τον κλάδο για το 2020, ο οποίος είναι ένας από αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, ενώ δεν αναμένει η αεροπορική κίνηση να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2024!.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 90% μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έκρηξη της πανδημίας, προκαλώντας μια αρνητική εξέλιξη, η οποία επηρέασε την παγκόσμια οικονομία, καθώς η κίνηση στους αιθέρες επηρέασε και στήριξε το 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2019.

Τα αλμυρίκια στόλιζαν το λιμανάκι της περιοχής, το οποίο μετά την …δυναμική παρέμβαση του δημάρχου, έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και με κάθε τρόπο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή, ζητώντας ενημέρωση από τον δήμαρχο πότε και αν θα γίνει ανάπλαση του χώρου…

»»» «Μόλις 101 ευρώ τον μήνα ήταν η «στήριξη» σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες από το υπουργείο Εργασίας», όπως υποστηρίζει η  αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η ο ποία έδωσε σκληρή απάντηση στους «πανηγυρισμούς» Βρούτση.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Βρούτσης πανηγυρίζει γιατί «στήριξε» 1,9 εκατ. εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με 1,57 δισ. ευρώ, για χρηματική ενίσχυση και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, μέσα σε έξι μήνες πανδημίας.

»Πανηγυρίζει, δηλαδή, γιατί διέθεσε κατά μέσο όρο 101 ευρώ τον μήνα ανά άτομο, ως επίδομα, και αλλά 37 ευρώ ως εισφορές.

Αυτή ήταν η «μέριμνα» της ΝΔ για το εισόδημα 1,9 εκατ. εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών μέσα σε έξι μήνες πανδημίας και κατάρρευσης της αγοράς, εκατοντάδων χιλιάδων αναστολών εργασίας και εκτίναξης της ανεργίας, ακραίας ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και μείωσης μισθών».

H κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει προχθές την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διατεθεί στην Ελλάδα το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE για την προσωρινή στήριξη της απασχόλησης, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις για 1,2 δισ. ευρώ.

Παρότι οι «αρχικές εκτιμήσεις» είναι μια επικοινωνιακή υπερβολή που παρουσιάζει το τελικό ποσό ως κυβερνητική επιτυχία, η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ποσό που θα πάρει η Πορτογαλία την επισκιάζει θεαματικά.

Η Κομισιόν προτείνει να διατεθούν 5,9 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE στην Πορτογαλία, ποσό υπερδιπλάσιο από αυτό που εγκρίθηκε για την Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό για τα 16 κράτη-μέλη που έχουν υποβάλει αιτήματα στα 87,3 δισ. ευρώ.

Ανάλογα είναι τα ποσά και για τις άλλες χώρες του Νότου, καθώς δεν περιορίστηκαν, όπως η Ελλάδα, σε ελάχιστα αιτήματα, αλλά διεύρυναν τις κατηγορίες των απασχολουμένων, οι οποίοι έπρεπε να επιδοτηθούν, αλλά και το ύψος των επιδοτήσεων.

»»» Πάνω από τις μισές εργάσιμες ημέρες του χρόνου, δούλεψαν οι πολίτες το 2019 για να πληρώσουν φόρους, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης, για την ημέρα «Φορολογικής Ελευθερίας».

Η έρευνα δείχνει πως η συνολική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων από φόρους και εισφορές το 2019 (76,5 δισ. ευρώ) είναι σχεδόν διπλάσια από το ποσό που κατέβαλαν τα νοικοκυριά την προηγούμενη χρονιά (43,1 δισ. ευρώ το 2018) για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών (διατροφή, ένδυση, στέγαση, οικιακά αγαθά, μεταφορές και επικοινωνίες).

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της φετινής μελέτης του ΚΕΦίΜ, το 2019 οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εργάστηκαν 178 από τις 365 μέρες του χρόνου, για να πληρώσουν φόρους και εισφορές στο κράτος -τρεις ημέρες λιγότερο απ’ ό,τι το 2018.

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας είναι η ημέρα που οι Έλληνες φορολογούμενοι θα απελευθερώνονταν από το βάρος των φόρων, αν με τα χρήματα που κέρδιζαν από την εργασία τους έπρεπε, πριν καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, να αποπληρώσουν πρώτα τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: