Άδεια άνευ αποδοχών και άτυπη καραντίνα για εργαζόμενους που επιστρέφουν από διακοπές!

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 25η Αυγούστου…

»»» «Πήραμε εντολή να φύγουμε από γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη με πάνω από 1.000 άτομα», καταγγέλλουν αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί και διερωτώνται αν «τελικά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και η επιστήμη για την πρόληψη της διασποράς του κορονοιού ισχύουν για όλους ή μόνο για κάποιους;»

Τα σωματεία των αστυνομικών και ειδικών φρουρών στην κοινή επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη, αναφέρουν ότι ο γάμος «είχε προγραμματιστεί να γίνει στο χώρο του εκπολιτιστικού συλλόγου, γάμος (και συγκεκριμένα οικείου γνωστού καλλιτέχνη) όπου είχαν καλεσθεί άνω των 1000 ατόμων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εντολές «που δόθηκαν ήταν να ελέγχουν και να μετρούν πόσα άτομα θα εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός των 50 ατόμων, πάνω από 100 άτομα έστησαν ένα ακόμα «γλέντι» έξω από το χώρο της εκδήλωσης όπου χόρευαν και διασκέδαζαν με τη μουσική και το φαγητό που το πρόσφεραν οι οργανωτές της εκδήλωσης»!

Και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών υπογραμμίζουν ότι «οι συνάδελφοι έλαβαν εντολή αποχώρησης στις 01:30 π.μ., ενώ το γλέντι συνεχιζόταν παρόλο που είχε παρέλθει η 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με συζητήσεις και δημοσιεύματα το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις 05.00 π.μ.».

Ο ΟΗΕ ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των κρατών, για να περιοριστεί «ο καταστροφικός αντίκτυπος» της πανδημίας στον τουρισμό, από τον οποίο αρκετές χώρες αντλούν το βασικό τους εισόδημα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες,  δίνει και μια διάσταση του προβλήματος, καθώς «συνολικά απειλούνται 120 εκατομμύρια άμεσες θέσεις εργασίας», κυρίως γυναικών και νέων.

«Η κρίση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο σοκ για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά και για τις αναπτυσσόμενες χώρες, πρόκειται για έκτακτη ανάγκη», στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, «ιδιαίτερα για πολλά μικρά νησιωτικά κράτη και αφρικανικές χώρες», σημείωσε.

»»» Πρωτοφανής είναι η ύφεση της γερμανικής οικονομίας, καθώς το ΑΕΠ σημειώνει πτώση κατά σχεδόν 10%, ενώ το έλλειμα στον κρατικό προϋπολογισμό φτάνει στα 52 δις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου του 2020 έπεσε κατά 9,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Λόγω της συνεχιζόμενης κορονο-κρίσης και των σχετικών περιορισμών, μειώθηκε η ιδιωτική κατανάλωση κατά 10,9%, οι επενδύσεις των εταιρειών σε εξοπλισμό (ειδικά μηχανήματα, συσκευές, οχήματα) κατά 19,6% και οι εξαγωγές κατά 20,3%.

Σύμφωνα με προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης, το ΑΕΠ του 2020 θα μειωθεί κατά 6,3% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για τη χειρότερη οικονομική ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Όπως προβλέπει το προσχέδιο νόμου, για να ενταχθεί κάποιο νοικοκυριό σε αυτόν, και να απαλλαγεί των χρεών του εντός τριετίας, θα πρέπει να δεχτεί να χάσει το σύνολο της περιουσίας του, η οποία θα ρευστοποιηθεί με δικαστική απόφαση.

Μάλιστα, στην περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία πτωχεύουν, δεχτούν να χάσουν στοιχεία σημαντικής αξίας, όπως λ.χ. την κύρια κατοικία τους, η απαλλαγή επέρχεται ταχύτερα, μετά την πάροδο ενός έτους από την κήρυξη της πτώχευσης.

Αυτό που προβλέπεται είναι η δημιουργία ενός φορέα, ο οποίος θα μπορεί να αγοράζει την πρώτη κατοικία των προσώπων που πτωχεύουν, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά να συνεχίσουν να παραμένουν σε αυτήν καταβάλλοντας ενοίκιο.

»»» «Πάρ’ τονε στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου» ή πώς αποκαλύπτεται η αδυναμία της εφαρμογής ασφαλών μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επανήλθε με μια δήλωση, η οποία όχι μόνο ανησυχεί τον κόσμο για την αδυναμία της κυβέρνησης, αλλά προκαλεί τους Έλληνες, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους εν μέσω πανδημίας.

Το «τεστ σε όλους» είναι ανάλογο με το «εύχομαι ειρήνη σε όλον τον κόσμο», είπε με αλαζονικό και αυστηρό ύφος ο υπουργός, μετατρέποντας σε …ευχή το δικαίωμα του πολίτη να κάνει τεστ για τον κορονοϊό!!!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γενετική ανάλυση έδειξε ότι οι δύο διαδοχικές μολύνσεις στον ίδιο άνθρωπο προκλήθηκαν από δύο διαφορετικά στελέχη του ιού, που προκαλεί τον Covid-19.

Ο ασθενής, ένας άνδρας ηλικίας 33 ετών που κατοικεί στο Χονγκ Κονγκ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου, αφού παρουσίασε συμπτώματα (βήχα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και πυρετό). Όταν ανάρρωσε, υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε αρνητικός δύο φορές.

Όμως στις 15 Αυγούστου, βρέθηκε ξανά θετικός και αυτή τη φορά δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα: ο ιός εντοπίστηκε τυχαία, επειδή υποβλήθηκε σε τεστ στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του από την Ισπανία, μέσω Ηνωμένου Βασιλείου.

Τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου πιθανές περιπτώσεις επαναμόλυνσης από τον ιό, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις.

»»» Το ότι ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στις εργασιακές συνθήκες, είναι γεγονός. Όμως, αποτελεί και αφορμή για κάποιους επιχειρηματίες, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια, και φέρνουν τους αδειούχους υπαλλήλους αντιμέτωπους με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ολοένα και περισσότεροι εργοδότες επιβάλλουν «άτυπες καραντίνες» με 5ήμερες άδειες άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους, οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι, που τους ζητούν να υποβληθούν σε προληπτικό τεστ με δικά τους έξοδα πριν επιστρέψουν στην δουλειά.

Μπροστά στο φάσμα της αυξανόμενης ανεργίας κι ενώ οι τζίροι των επιχειρήσεων μαζί με την κατανάλωση έχουν υποστεί καθίζηση, δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που αναγκάζονται να συναινέσουν σε αυθαίρετες πρακτικές προκειμένου να διασώσουν την θέση εργασίας τους.

Η ανησυχία για το ερχόμενο φθινόπωρο και την πιθανότητα ενός κύματος απολύσεων είναι άλλωστε έκδηλη παντού, καθώς όλοι φοβούνται το χειρότερο, μετά την λήξη της συντομότερης και χειρότερης τουριστικής σεζόν των τελευταίων ετών, με πενιχρά έσοδα που έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: