170.000 λιγότερες θέσεις εργασίας μέσα σε ένα επτάμηνο

Γεια σας, να δούμε πώς «κύλησε» η 8η Αυγούστου…

Τα επενδυτικά κεφάλαια στρέφονται όλο και περισσότερο στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, προκαλώντας όχι μόνο τη συνεχή άνοδο της τιμής του, αλλά και σοβαρές ανακατατάξεις στη διάρθρωση της αγοράς, όπου τα κράτη και οι κεντρικές τους τράπεζες είχαν κατά παράδοση τις μεγαλύτερες θέσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (World Gold Council) και καλύπτουν την περίοδο ως το τέλος Ιουλίου, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια χρυσού, γνωστά διεθνώς ως gold ETF, έχουν πλέον συγκεντρώσει περισσότερο χρυσό από αυτόν που κρατά η Bundesbank για λογαριασμό του γερμανικού κράτους!

Οι θέσεις των funds σε χρυσό έφθασαν σε νέο επίπεδο ρεκόρ, στους 3.785 τόννους, ενώ η Bundesbank έχει αποθέματα χρυσού 3.370 τόνων, δηλαδή περίπου 11% μικρότερα. Μετά την εξέλιξη αυτή, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερα αποθέματα χρυσού από τα funds, καθώς κατέχουν περισσότερους από 8.000 τόννους.

»»» «Μέχρι τέλος θα το πιείτε το πικρό ποτήρι», διαμηνύει στους καλλιτέχνες που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, o Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.

Όπως έγραψε, με νόημα: «Πάντως χωρίς κακία λέω Όσοι καλλιτέχνες στηρίξατε Κούλη μην αρχίσετε να τα παίρνετε πίσω σιγά σιγά. Μέχρι τέλος θα το πιείτε το πικρό ποτήρι».

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από σχετική οδηγία που έστειλε προς τους γιατρούς μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογο Πατρών, στην οποία εκτός των άλλων κάνει αναφορά και στην ύπαρξη αυτών των πιέσεων.

Στην οδηγία αναφέρεται ότι από την υποχρεωτική χρήση μάσκας «εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση της δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους, οι οποίοι αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών».

»»» Είναι αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες και άλλα επικίνδυνα υλικά στον ελλαδικό χώρο; Αυτή την ερώτηση διατύπωσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπαναστάσης και Γιώργος Μαρίνος σε δημοσιεύματα γίνεται λόγος «για ύπαρξη αντίστοιχων υλικών στη Ελλάδα, αποθηκευμένων σε απολύτως ακατάλληλες συνθήκες.

»Μεταξύ άλλων γίνονται αναφορές για προσωρινά αποθηκευμένες και ευρισκόμενες υπό δικαστική διερεύνηση, αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες σε χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων και σε ύπαρξη άγνοιας στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που βρίσκονται αυτές οι εκρηκτικές ύλες».

Βάσει των στοιχείων αυτών, η ελληνική οικονομία εμφανίζει από το καλοκαίρι συμπτώματα αποπληθωρισμού και πτώσης της εγχώριας παραγωγής, παρεπόμενα της βαθιάς ύφεσης στην οποία έχει εισέλθει εξαιτίας της απότομης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας την οποία προκάλεσαν τα μέτρα της καραντίνας στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Τα αριθμητικά δεδομένα με τα οποία καταγράφονται τα συμπτώματα αυτά δείχνουν ότι τα φαινόμενα του αποπληθωρισμού και της πτώσης της παραγωγής είναι παρόμοια με αυτά που είχαν καταγραφεί τα έτη 2011-2014, την εποχή του πρώτου και του δευτέρου μνημονίου, όταν εφαρμόστηκαν τα πλέον επαχθή μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων).

»»» Τις χειρότερες επιδόσεις από το 2013 κατέγραψε το επτάμηνο (Ιανουάριος – Ιούλιος) το ισοζύγιο απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Συγκεκριμένα, 111.305 ήταν οι νέες θέσεις απασχόλησης στο 7μηνο του 2020. Αντίθετα, στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι, οι νέες θέσεις απασχόλησης είχαν ανέλθει σε 281.775. Με άλλα λόγια, μεταξύ 2019-2020, ήταν κατά 170.470 λιγότερες (ή 60%) οι νέες θέσεις απασχόλησης.

Αντίθετα, το ισοζύγιο απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο ήταν θετικό καθώς σημειώθηκαν 67.911 περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι το θετικό το ισοζύγιο της ΕΡΓΑΝΗ Ιουλίου με +67.911 θέσεις εργασίας συνέβη λόγω «ανοίγματος» του τουρισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: