Αφεντικά δέρνουν υπαλλήλους!

Γεια σας, να δούμε πώς διαμορφώθηκε η 7η Αυγούστου…

Στο θέμα επανήλθε με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές Κυκλάδων ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάξου, Ματθαίος Χατζηπέτρος, ενώ η σύντροφος του Μ. Γλέζου, Τζώρτζια, ζήτησε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στο νησί ώστε να αποφασίσουν οι Ναξιώτες για το θέμα.

Στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητά να επικυρωθεί η απόφαση του σχολικού συμβουλίου του ΓΕΛ Νάξου, η οποία ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία και σε αυτό μετέχουν ο σύλλογος διδασκόντων, το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων, εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το προεδρείο του 15μελούς.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Νάξου την περασμένη εβδομάδα ακούστηκαν απίστευτες προφάσεις από συμβούλους της συμπολίτευσης για να μη γίνει αποδεκτή η προσθήκη του ονόματος του Γλέζου, μεταξύ των οποίων ότι με τη συγκεκριμένη προσωνυμία θα «χρωματιστεί» το σχολείο…

» Αμελητέα εκτιμάται η μακροπρόθεσμη επίπτωση του παγκόσμιου lockdown στην κλιματική αλλαγή, καθώς η μείωση των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» και άλλων ρυπαντών της ατμόσφαιρας, δεν έφεραν σημαντικά αποτελέσματα για την αλλαγή της κατάστασης.

Ακόμη κι αν κάποια περιοριστικά μέτρα παραμείνουν έως το τέλος του 2021, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση της θερμοκρασίας μόνο κατά 0,005 έως 0,01 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με αυτή που αναμενόταν το 2030, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι μεγαλύτερη σημασία θα έχει, τελικά, κατά πόσο θα υιοθετηθούν «πράσινες» πολιτικές στη μετά lockdown εποχή.

Οι ερευνητές, του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λιντς, , ανέλυσαν στοιχεία από 123 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα), τα οποία αφορούσαν την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2020 και διαπίστωσαν ότι οι μειώσεις αέριων ρύπων  κυμάνθηκαν από 10% έως 30% και κορυφώθηκαν τον Απρίλιο, κυρίως χάρη στον δραστικό περιορισμό της κίνησης των οχημάτων.

Όμως, αυτό αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από μία σχεδόν παράλληλη μείωση κατά 20% στα επίπεδα διοξειδίου του θείου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα αερολύματα, τα οποία αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία στο Διάστημα, με συνέπεια να ανέβει λίγο η θερμοκρασία και έτσι να εξασθενήσει η αρχική θετική επίδραση από την πτώση στα οξείδια του αζώτου.

Στην ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο 3, (υψηλό) τo Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) συστήνει την αποφυγή ταξιδιών, εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Μάλιστα, το CDC καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στο «επίπεδο 1» του κινδύνου (το χαμηλότερο) είναι η Ταϊβάν και η Αυστραλία. Η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και άλλοι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ βρίσκονται στο «επίπεδο 3», που σημαίνει ότι το ταξίδι θα πρέπει να αποφευχθεί, αν είναι εφικτό.

Η Ινδία βρίσκεται στο «επίπεδο 4», το υψηλότερο, δηλαδή οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουν το ταξίδι στη χώρα αυτή.

»»» «Κατέστρεψαν απουσιολόγια στο Κολλέγιο Αθηνών επειδή κάποιοι «γόνοι» είχαν πάνω από 400 απουσίες απαξιώντας να παρακολουθούν μαθήματα και θα κινδύνευαν να μείνουν στην ίδια τάξη», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός.

Ο κ. Κουρουτός, σε ανάρτησή του στο facebook κατηγορεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι με το νόμο για τα ιδιωτικά σχολεία επιχειρεί να προστατεύσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, «διότι το όνειρό της, το όνειρο των πολιτικών της μεντόρων και όσων χρηματοδοτούν το κόμμα της, είναι ένα ιδιωτικό σχολείο όπου οι «γόνοι» απροβλημάτιστα θα «αριστεύουν», χωρίς να χρειάζεται καν να παρακολουθούν. Χωρίς να απαιτείται καν να δίνουν εξετάσεις».

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ σημειώνει ότι «για το θέμα έχει ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ. Ποια είναι τα αποτελέσματά της; Τι κάνει η Υπουργός; Ποια μέτρα έχει πάρει; Ποιους έχει παραπέμψει; Ποιων την τιμωρία ζητά παραδειγματικά; Η απάντηση αυτή που φαντάζεστε. Δεν έχει κάνει τίποτε»…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η αποθήκη θα εξυπηρετεί ολόκληρη την ΕΕ και η πρωτοβουλία εντάσσεται στον σχεδιασμό της Κομισιόν για μελλοντικές δύσκολες καταστάσεις.

Η αποθήκευση θα γίνει σε εγκατάσταση έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων με εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και το «Ελ. Βενιζέλος».

Το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτό από τα αρμόδια όργανα της Κομισιόν.

Στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο «ευρωπαϊκές» αποθήκες σε Γερμανία και Ρουμανία και σκοπός των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας είναι η δημιουργία μιας ακόμα στην Αττική.

»»» Μέχρι τώρα μαθαίναμε  για κάθε είδους αυθαιρεσία από εργοδότες, αλλά να φτάσουν μέχρι τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου τους, οι ίδιοι ή μπράβοι τους, είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη Ελλάδα.

Επτά καταγγελίες από εργαζόμενους έχουν γίνει στη ΓΣΕΕ, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, για ξυλοδαρμούς από εργοδότες. Τελευταίο περιστατικό η βάναυση επίθεση εναντίον ξενοδοχοϋπαλλήλου στη Λευκάδα

Παράλληλα, πολλαπλάσια είναι τα βίαια περιστατικά που περιλαμβάνουν εκφοβισμό, απειλές και εξύβριση, συνήθως όταν οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι βίαιες συμπεριφορές εργοδοτών εκτείνονται και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους πέραν της εστίασης και των ξενοδοχείων.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι φοβούνται και διστάζουν να συνεχίσουν την καταγγελία τους στις αρμόδιες αρχές, τονίζει το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: