Τι κρύβει το σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη για τα 32 δισ. ευρώ

Γεια σας, να δούμε πώς διαμορφώθηκε η 4η Αυγούστου…

»»» Κόκκινο πανί για τους πρόσφυγες στη Μόρια είναι οι Γερμανοί πολιτικοί, όπως φάνηκε από την επίσκεψη-φιάσκο του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

Ομάδες προσφύγων διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και φώναζαν συνθήματα, όπως «Ελευθερώστε τη Μόρια». Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς κάποιοι από τους πρόσφυγες νόμισαν ότι ο Λάσετ ήταν πρωθυπουργός της Γερμανίας και έδειχναν απειλητικές διαθέσεις…

Μετά από όλα αυτά ο Χριστιανοδημοκράτης  πολιτικός ματαίωσε την επίσκεψη του στο εσωτερικό του καταυλισμού, κατόπιν συμβουλής του τοπικού επικεφαλής ασφαλείας, ενώ ο Λάσετ έφυγε συνοδευόμενος από ισχυρή ομάδα αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας, ο δείκτης εμπιστοσύνης των ΜμΕ υποχώρησε το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατά 34 μονάδες και επανήλθε σε αρνητικό έδαφος, στις -8 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πτώση ήταν εξίσου έντονη τόσο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (με κύκλο εργασιών κάτω από 0,5 εκ.) όσο και για τις μεσαίες επιχειρήσεις (με κύκλο εργασιών μεταξύ 2,5 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ).

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική καθημερινότητα και η συνακόλουθη αβεβαιότητα περιορίζουν σημαντικά τις προσδοκίες των ΜμΕ για το μέλλον, εκτιμά η μελέτη της Εθνικής.

»»» Απειλές για επιστροφή στα sms εκτόξευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θυμίζοντας μέρες Μαρτίου. «Αν φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας και κρατάμε αποστάσεις, όλα θα πάνε καλά». Αλλιώς «μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόσθεσε ότι «αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επεσήμανε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα.

«Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», τόνισε και επεσήμανε ότι «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώθηκε αύξηση εξαγωγών όπλων προς τη γειτονική χώρα, την οποία υποτίθεται ότι «μαλώνει» η Μέρκελ και για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από την απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά», τους πρώτους επτά μήνες του 2020 εγκρίθηκαν εξαγωγές όπλων ύψους 22,8 εκ. ευρώ. Το 2019 είχαν εγκριθεί για όλο το χρόνο 31,6 εκ. ευρώ και για ολόκληρο το έτος 2018 12,9 εκ. ευρώ.

Ως συνήθως, όταν πρόκειται για εξαγωγές όπλων στο εξωτερικό, η γερμανική κυβέρνηση δεν διευκρινίζει στην απάντησή της το είδος των οπλικών συστημάτων. Από δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας προκύπτει ότι οι νεότερες παραγγελίες σχετίζονται με παλιότερη παραγγελία της Τουρκίας.

Όπως τόνισε, η Άγκυρα δεν παίρνει πλέον όπλα από τη Γερμανία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στη Συρία. Οι εξαγωγές περιορίζονται σε «ναυτιλιακά είδη», για παράδειγμα υποβρύχια.

»»» «Και το επόμενο καλοκαίρι θα είναι σαν το φετινό» εκτιμά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, θεωρώντας ότι «υπάρχει μια πολύ σαφής επιβάρυνση της επιδημίας στην Ελλάδα, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο δεύτερο κύμα».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του «ο κύριος προβληματισμός αφορά την αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», χαρακτηρίζοντας «μεγάλο πονοκέφαλο» τις συναθροίσεις σε τελετές και διασκέδαση.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, «ήδη έχουν ληφθεί κάποια πρώτα μέτρα και είναι σίγουρο ότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση» έπονται και νέα, δηλαδή θα κλείνουν τα μπαρ στις 11 ή 12 το βράδυ και θα κατέβει το πλαφόν των καλεσμένων σε γάμους και άλλα».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εκτίμησε ακόμη πως «είναι μια πολύ ρευστή ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και τη Δημόσια Υγεία», φέρνοντας ως παράδειγμα τα αεροπλάνα που έχουν 100% πληρότητα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σύψα η πληρότητά τους έπρεπε να είναι 30%- 40%.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι», επί της ουσίας, και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα περιοριστικά της κυβέρνησης.

Ο Χρυσοχοΐδης, έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Όπως δήλωσε, «θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η Δημόσια Υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας… Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές»…

»»» Τις προτάσεις της ομάδας Πισσαρίδη για τη διαχείριση των χρημάτων, τα οποία κάποια στιγμή θα έρθουν από τον Ταμείο Ανακάμψης της ΕΕ, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σαν το ιερό δισκοπότηρο της Οικονομίας, καθώς περιλαμβάνει το άλλοθι για εφαρμογή σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων.

Η επιτροπή του νομπελίστα οικονομολόγου προτείνει μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία με τη μετατόπισή τους στον τομέα της κατανάλωσης, την αλλαγή του συστήματος επικουρικών, την ενίσχυση των ιδιωτικών συντάξεων, τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία κλίμακα και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Επίσης, προτείνει τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία κλίμακα, ακόμη και των μισθωμάτων από τα ενοίκια, ένα σχέδιο το οποίο στο παρελθόν οδήγησε στο ταμείο της Εφορίας εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

«Νεοφιλελεύθερες πολιτικές από τα παλιά που ξέμειναν από την περίοδο των μνημονίων, επιχειρεί να επαναφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις προτάσεις Πισσαρίδη», βλέπει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: