Μην ψάχνεις να βρεις την άκρη, γιατί την περάσαμε!

Γεια σας, να δούμε τι επιφύλασσε η 3η Αυγούστου…

»»» «Δεν θα είναι ακατάσχετα τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που θα πάρουν συνταξιούχοι», υποστηρίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο βουλευτής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, μίλησε για τις διαδικασίες εξπρές, τις οποίες ακολούθησε η κυβέρνηση και στη νομοθέτηση του πρόσφατου φορολογικού νομοσχεδίου με τροπολογίες και διατάξεις, που δεν τις είχαν διαβάσει ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι δεν έγινε καμιά διαβούλευση, ζητήματα που τέθηκαν δεν απαντήθηκαν καν, και χαρακτηριστικό είναι ότι σε ερώτηση δική του στην τροπολογία για τα αναδρομικά, αν θα είναι ακατάσχετα, ο παριστάμενος υφυπουργός δεν ήξερε τι να πει επ’ αυτού και απάντησε «μα διάλογο θα κάνουμε;».

Όπως υποστήριξε, δεν θα είναι ακατάσχετα τα ποσά των αναδρομικών, και όσοι έχουν οφειλές (ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) θα τους κατασχεθούν.

Οι μεγάλες προσδοκίες, που καλλιέργησε αρχικά το έργο, για απελευθέρωση χώρου προς όφελος πεζών και ποδηλάτων, πήγαν περίπατο, καθώς, δίνεται μια παραπάνω λωρίδα στην Πανεπιστημίου για τα ΙΧ, των οποίων οι οδηγοί ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη για να διασχίσουν το κέντρο.

Όλα δείχνουν, ότι όπως εντελώς ξαφνικά ξεκίνησε το μεγαλόπνοο σχέδιο του Μπακογιάννη, έτσι και θα ξεφουσκώσει. Με την επίκληση της πανδημίας ελήφθησαν σε χρόνους ρεκόρ οι αποφάσεις, τόσο για την υλοποίηση των πιλοτικών σχεδιασμών, όσο και για τις σχετικές προμήθειες, οι οποίες κόστισαν 2 εκατ. ευρώ και σχολιάστηκαν ευρέως.

Τότε, βασικό επιχείρημα ήταν η ανάγκη να δημιουργηθεί μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας για τους πεζούς, καθώς τα οχήματα κυκλοφορούσαν λιγότερο. Τώρα είναι η μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων που παρατηρείται, και μποτιλιάρει όχι μόνο το κέντρο, αλλά και όλους τους γύρω δρόμους της Αθήνας.

»»» Είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία για τον COVID-19, υποστηρίζει ο ΠΟΥ, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για κάθε είδους σχόλιο, καθώς δεν κάνει προτάσεις για το πώς θα πορευτεί ο κόσμος στη συνέχεια, με τον μόνιμο φόβο πάνω από το κεφάλι του και τη μάσκα στο πρόσωπο του

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν, καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

«Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές: «κάντε τα πάντα» », δήλωσε ο Τέντρος κατά την διάρκεια on line συνέντευξης Τύπου στην έδρα του οργανισμού στην Γενεύη προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ορισμένα αποτελεσματικά εμβόλια που θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή. Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν την στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ».

Όμως, με την αμφιλεγόμενη στρατηγική της κατάφερε, τελικά, να σώσει την οικονομία της από τα χειρότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου. Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες, ωστόσο οικονομολόγοι που μίλησαν στο Bloomberg περιμένουν συρρίκνωση της τάξης του 7% κατά μέσο όρο.

Αν και αυτής της τάξης η συρρίκνωση θα αποτελέσει πρωτόγνωρη ύφεση για τη μεγαλύτερη οικονομία της σκανδιναβικής χερσονήσου, θα είναι πολύ μικρότερη από τα πρόσφατα πλήγματα στις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης.

Όμως, η στρατηγική της Σουηδίας είχε ως αποτέλεσμα και έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας στον πλανήτη, στους 56,4 νεκρούς ανά 100.000 άτομα.

»»» Την κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, καταγράφουν τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, στέλνοντας, ίσως, μήνυμα στους Γερμανούς που σκέφτονται να έρθουν για διακοπές στη χώρα μας.

«Φόβοι δεύτερου κύματος – η Ελλάδα αυστηροποιεί τα μέτρα» είναι ο τίτλος χαρακτηριστικού ρεπορτάζ στο Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland) που σημειώνει: «Για μεγάλο διάστημα η Ελλάδα θεωρούνταν πρότυπο στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τώρα όμως αυξάνεται και εκεί κατακόρυφα ο αριθμός των κρουσμάτων. Οι αρχές αντιδρούν με νέα περιοριστικά μέτρα».

»Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τα μέσα Ιουλίου η Ελλάδα κατέγραφε καθημερινά κατά μέσο όρο 30 νέα κρούσματα. Τώρα όμως η καμπύλη αυξάνει απότομα.

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση στην εντεινόμενη χαλαρότητα των νέων κυρίως ανθρώπων. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων. Και η θνητότητα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα απ΄ ότι για παράδειγμα στη Γερμανία» επισημαίνει το δημοσίευμα

Όπως αναφέρει σε δημοσίευση του του Facebook, την αρχική συλλογική επιτυχία του λαού, ο οποίος συνέβαλε στη μη εξάπλωση της νόσου, «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. «Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε», ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση».

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, «αμέσως μετά, αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα». Και επισημαίνει ότι «ταυτόχρονα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουν την επιτυχία σε φιάσκο».

»»» Τον κινητό φούρνο του Ναστραντίν Χότζα θυμίζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία ακολουθεί αφ’ ενός το βλέποντας και κάνοντας για να αντιμετωπίσει την κορονο-κρίση, αλλά και με τη λογική να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού σπάνε ρεκόρ και σοβαροί επιστήμονες μιλούν για το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η κυβέρνηση επιμένει να επενδύει σε έναν χρεοκοπημένο, για φέτος, τουρισμό, με μοναδικό όπλο τη μάσκα.

Από τη μία προκαλεί συνωστισμό στα πλοία, αυξάνοντας τον αριθμό των επιβατών, αλλά επιβάλει στους επιβάτες να φορούν μάσκα και στους εξωτερικού χώρους του κάθε πλοίου, έστω και αν το ταξίδι είναι πολύωρο.

Έτσι, και τους πλοιοκτήτες ικανοποιεί, προσφέροντας μασκοφόρους επιβάτες, και τους ξενοδόχους που τους περιμένουν, πως και πως. Για τους τουρίστες κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν απολαμβάνουν το ταξίδι…

Παράλληλα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και κάποιων λοιμοξιολόγων, εκτοξεύονται έμμεσες απειλές, του στιλ αν δεν ακολουθήσουμε τον δρόμο της μάσκας, θα πάμε σε περιορισμό των επιβατών (όπως ήταν πριν από λίγες ημέρες) ή σε νέα μορφή lockdown, που δεν θα είναι, μεν, κλείσιμο στο σπίτι, αλλά θα χρειάζεσαι έγκριση μέσω sms για να κυκλοφορήσεις…

Η επιστράτευση της ατομικής ευθύνης από ένα κράτος που απλώς παρακολουθεί και απαγορεύει, αναδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο της. Και όπως έλεγε κάποιος παλιός φίλος, «μην ψάχνεις να βρεις την άκρη, γιατί την περάσαμε

Kanas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: