Ρίχνουν πρόστιμα για συνωστισμό, αλλά αυξάνουν τους επιβάτες στα πλοία!

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 2α Αυγούστου…

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, οι απολύσεις μετά τις άδειες του καλοκαιριού, θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς δεν υπάρχει προστασία των εργαζομένων. αλλά και των θέσεων εργασίας.

Όπως υποστήριξε, οι εργοδότες θα σταματήσουν τις αναστολές εργασίας και θα προχωρήσουν σε απολύσεις, ειδικά για τους εποχικούς υπαλλήλους.

Εξέφρασε, μάλιστα, τον φόβο ότι πέρα από τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας, θα αυξηθεί κατά πολύ και η μερική απασχόληση.

»»» Την αποτυχία των μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, αποδεικνύει ο μικρός αριθμός δανείων που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες.

Τον Ιούνιο «έβρεξε» επιχειρηματικά δάνεια, καθώς καταγράφηκε αύξηση σχεδόν κατά 70%, όμως οι επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη ρευστότητα, οι μικρομεσαίες, είδαν πολύ μικρό μέρος των χορηγήσεων να κατευθύνεται στην πλευρά τους.

Κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι τράπεζες εξακολουθούν, ακόμη και σε συνθήκες ακραίας κρίσης, να κρατούν κλειστές πόρτες στους μικρομεσαίους, αλλά και ότι τα προγράμματα στήριξης της ρευστότητας, που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, έχουν πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ιούνιο το ποσό των νέων δανείων αυξήθηκε σε 1.347 εκατ. ευρώ έναντι 793 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα (αύξηση κατά 70%). Όμως, για τις μικρομεσαίες το επίπεδο των νέων δανείων στις ΜμΕ είναι περίπου ίδιο με τον Ιούλιο του 2019, μόνο που τότε το συνολικό ύψος των νέων δανείων σε επιχειρήσεις ήταν πολύ μικρότερο.

Ειδικοί επί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν πως το 60% του συνόλου των συνταξιούχων θα είναι χαμένο, ενώ επιστροφές αναδρομικών θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους οι υπόλοιποι, δηλαδή όσοι είχαν το 2012 άθροισμα κύριων, επικουρικών και μερισμάτων πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά, είτε έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη είτε όχι.

Τα ποσά, ωστόσο, που θα εισπράξουν θα είναι για όλους μειωµένα από 800 έως 2.000 ευρώ περίπου σύμφωνα µε ειδικούς, καθώς τα χαµένα δώρα που αφορούν όλους και οι περικοπές των επικουρικών βγήκαν τελικά εκτός επιστροφών.

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή δίνει τα αναδρομικά του 11μήνου (11 Ιουνίου 2015 έως 13 Μαΐου 2016) µόνο από τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ προβλέπει πως οι συνταξιούχοι που θα τα λάβουν παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις-μειώσεις δώρων και επικουρικών.

»»» Τουλάχιστον 212 υπερασπιστές του περιβάλλοντος δολοφονήθηκαν το 2019, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με την καταμέτρηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Witness.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν δώσει αγώνες εναντίον της αποψίλωσης των δασών, της διάνοιξης ορυχείων ή της υλοποίησης αγροτοβιομηχανικών έργων. Ήταν αυτόχθονες ηγέτες, δασοφύλακες που προστάτευαν τη φύση, ακτιβιστές και απλοί άνθρωποι.

Οι μισές από τις δολοφονίες καταγράφηκαν σε μόλις δύο χώρες: 63 στην Κολομβία και 43 στις Φιλιππίνες. Σε αυτές τις δύο χώρες, το 40% ήταν εκπρόσωποι αυτοχθόνων λαών και αγωνίζονταν για να υπερασπιστούν «τη γη των προγόνων τους», τονίζει η ΜΚΟ.

Τα ορυχεία και τα μεταλλεία είναι ο τομέας που συνδέεται με τις περισσότερες δολοφονίες υπερασπιστών του περιβάλλοντος (50 θάνατοι). Ακολουθεί ο αγροτοβιομηχανικός τομέας, που συνδέεται με 34 δολοφονίες ακτιβιστών, διότι εναντιώθηκαν ιδίως σε εκμεταλλεύσεις για την παραγωγή φοινικέλαιου, ζάχαρης, ή τροπικών φρούτων, οι περισσότεροι στην Ασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού Standing Together for Nutrition, όλα δείχνουν ότι η διακοπή δραστηριοτήτων, τα μέτρα περιορισμού, οι απαγορεύσεις, η παγκόσμια οικονομική ύφεση, αλλά και ο προσανατολισμός των συστημάτων υγείας στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων COVID-19, έχει ιδιαίτερα αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αύξηση του υποσιτισμού, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, των αλλαγών ως προς τη διαθεσιμότητα και το κόστος των θρεπτικών τροφών και των αναστατώσεων και διακοπών στις υπηρεσίες υγείας, διατροφής και κοινωνικής προστασίας.

»»» Μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα επικίνδυνο μέτρο, το οποίο είχε απορρίψει πριν από τρεις ημέρες, καθώς δεν το επέτρεπε η επιτροπή λοιμωξιολόγων.  Χωρίς, καμιά εξήγηση, αποφασίστηκε να αυξηθεί η πληρότητα επιβατών στα πλοία από το 65% στο 80%.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι το γεγονός ότι στις 30 Ιουλίου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωνε μέσω του ΑΝΤ1 ότι το όριο στα πλοία δεν πρόκειται να αυξηθεί, καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι αρκετά αυστηρή σε αυτό το θέμα.

Ως δια μαγείας, όμως, την επόμενη ημέρα, καθώς το ΦΕΚ φέρει ημερομηνία 31 Ιουλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε σημαντική αύξηση στην πληρότητα των πλοίων, μάλιστα, την ώρα που παρατηρείται αλματώδης άνοδος των κρουσμάτων, και έχουν ανακοινωθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα πανελλαδικής εμβέλειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: