«Ανόητο» χαρακτήρισε ο Ρότσιλντ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίσσεται η 16η Ιουλίου…

»»» «Φορολογικό παράδεισο για εύπορους Γερμανούς συνταξιούχους» χαρακτηρίζει την Ελλάδα , το περιοδικό Focus, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, γλυτώνουν 9.300 ευρώ το χρόνο, εάν δηλώσουν τη χώρα μας σαν μόνιμο τόπο κατοικίας.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Όλο και περισσότεροι Γερμανοί συνταξιούχοι πρέπει να πληρώνουν φόρους. Τώρα όμως υπάρχει εναλλακτική: η ηλιόλουστη Ελλάδα προσελκύει συνταξιούχους με πολύ μικρούς φορολογικούς συντελεστές».

«Ο εύπορος συνταξιούχος Γ. παίρνει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ σύνταξη. Επίσης από ενοίκια κερδίζει άλλες 10.000 ευρώ και άλλες 10.000 από τοποθετήσεις κεφαλαίων. Έτσι κάθε χρόνο διαθέτει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50.000.

Στη Γερμανία θα πλήρωνε 12.141 ευρώ φόρο εισοδήματος συν 5,5 % φόρο αλληλεγγύης (667,76 ευρώ) = συνολικά 12.808,76 ευρώ σε φόρους. Στην Ελλάδα θα πλήρωνε 3.500 ευρώ. Εάν λοιπόν ο Γερμανός συνταξιούχος μετακόμιζε στην Ελλάδα θα αποταμίευε 9.300 Euro».

Όπως τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδης, ήδη παρατηρείται μεγάλη αύξηση των περιστατικών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

«Δεν είναι μόνο εισαγόμενα, έχουμε περιστατικά που μολύνονται τοπικά», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Μετά τα στοιχεία που έχουμε τις τελευταίες τρεις-τέσσερις ημέρες, μπορούμε να πούμε ότι, ναι, είμαστε στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού», δήλωσε.

»»» Βουτιά στο 95% έκαναν οι διανυκτερεύσεις στην Ευρώπη τον Απρίλιο, σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ, όπως ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα βραχείας διαμονής, κάμπινγκ, πάρκα αναψυχής και πάρκα ρυμουλκούμενων.

Σύμφωνα με τη Eurostat, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων, μειώθηκε κατά 44% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Απρίλιο 2019, ενώ τον Μάρτιο η μείωση έφτασε το 62% και τον Απρίλιο το 95%, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2019.

Στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις εκτιμάται ότι ήταν 787.934 τον Ιανουάριο, 893.086 το Φεβρουάριο, 399.807 το Μάρτιο και 21.239 τον Απρίλιο.

Στην Κύπρο οι διανυκτερεύσεις ήταν 60.677 τον Ιανουάριο, 58.108 το Φεβρουάριο, 21.092 το Μάρτιο και μηδενικές τον Απρίλιο και το Μάιο.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών ZEW, σημειώνουν ότι το σχεδιαζόμενο Ταμείο Ανάκαμψης όχι μόνο δεν βοηθά τις χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, αλλά δεν προσφέρει και κίνητρα για την υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, βασικό κριτήριο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα στις χώρες-μέλη σε αναλογία προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2019 καθώς και η εξέλιξη της ανεργίας μεταξύ 2015 και 2019 σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ.

«Το πραγματικό βάρος της ύφεσης που προκάλεσε ο κορονοϊός […] δεν παίζει λοιπόν κανέναν απολύτως ρόλο» σχολιάζει ο οικονομικός αναλυτής του ZEW Φρίντριχ Χάινεμαν. Όπως εξηγεί ο ειδικός, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επωφελούνται περισσότερο από το Ταμείο Ανάκαμψης χώρες που έχουν πληγεί ελάχιστα από την κορονο-κρίση.

»»» «Δεν έχουμε ακόμα ξεφύγει από τον κίνδυνο» λέει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τονίζοντας ότι ένα δεύτερο μεγάλο κύμα κορονοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογράμμισε ότι «τα δημοσιονομικά κόστη των δράσεων που στόχο έχουν να περιορίσουν την πανδημία και να μετριάσουν την οικονομική επίπτωση, αυξάνουν τα ήδη υψηλά επίπεδα χρέους, ωστόσο είναι πρώιμο να αρχίσει η απόσυρση των απαραίτητων διχτυών ασφαλείας».

Όπως επισήμανε, «ορισμένες χώρες έχασαν περισσότερες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και Απρίλιο από αυτές που είχαν δημιουργηθεί από το τέλος της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, και πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

»Οι απώλειες θέσεων εργασίας, οι χρεοκοπίες και η αναδιάρθρωση της βιομηχανίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική πρόκληση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα», σημείωσε.

Η πλειονότητα (το 64,7%) των ερωτηθέντων εκτίμησε πως είναι «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» το ενδεχόμενο να μειωθούν οι αποδοχές τους από την εργασία τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάλογη εικόνα και όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, ποσοστό 61,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ως «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» το ενδεχόμενο να επιδεινωθούν οι συνθήκες που σχετίζονται με την εργασία τους.

Την ίδια στιγμή το 51,4% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν θα κάνει διακοπές φέτος (έναντι 40,8% την προηγούμενη χρονιά). Επίσης, όσοι κάνουν διακοπές προτιμούν το εξοχικό τους, από ένα ξενοδοχείο ή ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

»»» Την σφοδρή αντίθεσή του στο Kassiopi Project εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Twitter ο τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ, η οικογένεια του οποίου κατέχει ιδιοκτησία σε κοντινή απόσταση από την έκταση, όπου δρομολογείται η επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα.

Με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ο Νατ Ρότσιλντ χαρακτήρισε «ανόητο» τον Έλληνα Πρωθυπουργό «που προασπίζεται αυτό το έργο», ενώ περιέγραψε ως «φιάσκο» την άνω των 120 εκατ. ευρώ επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στην Β.Α. Κέρκυρα.

Ο 49χρονος τραπεζίτης στην ανάρτηση του, χαρακτήρισε την επένδυση ως «απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή», η οποία οδηγεί την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας του ’70 με «μηδενική προσφορά στην τοπική οικονομία».

Ο Ρότσιλντ έγραψε ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θέλησε να κάνει ένα σώου, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος «με χιλιάδες ντόπιους που προσπαθούν να σώσουν αυτήν την παρθένα ακτογραμμή από την καταστροφή».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: