«Όλοι γνωρίζουν για τα σκάνδαλα και κανένας δεν έχει πάει φυλακή»

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 6η Ιουλίου…

Όπως αναφέρει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, η τιμή του δείκτη KEPE GRIV αυξήθηκε τον Ιούνιο του 2020 φτάνοντας το 33,80% στις 30/6/2020 από 29,56% στις 29/5/2020. Ξεπέρασε, δηλαδή, τα επίπεδα που κατέγραψε στην καρδιά του lockdown, με τιμή 32,66% στις 30/4/2020.

Ο δείκτης «φόβου» κινείται πλέον σε επίπεδα υψηλότερα του ιστορικού μέσου όρου (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 33,27%.

Ο δείκτης αντικατοπτρίζει, πλέον, ξεκάθαρα το αρνητικό σοκ που υπέστη η ελληνική οικονομία και αντικατοπτρίζει τις επιπτώσεις στη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα.

»»» Υποτιμημένος είναι, πιθανότατα, ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19, εκτιμούν γιατροί του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι ανέλυσαν τους δείκτες θνησιμότητας και νοσηρότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν στη μελέτης τους οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος, στις μετρήσεις που έγιναν δεν λαμβάνονται υπόψη οι θάνατοι που σχετίζονται έμμεσα με τον ιό και επιπλοκές της λοίμωξης, καθώς και όσοι σχετίζονται εμμέσως με τα ληφθέντα μέτρα για περιορισμό του κορονοϊού.

Στην αρχή της πανδημίας, τα άτομα που πέθαναν λόγω του ιού μπορεί να μην είχαν αναγνωριστεί λόγω ανεπαρκούς γνώσης και εμπειρίας σχετικά με τη λοίμωξη ή/και έλλειψης υλικοτεχνικών δομών. Έτσι, οι θάνατοι αυτών των ασθενών μπορεί να έχουν αποδοθεί σε άλλη αναπνευστική νόσο, όπως η γρίπη.

Επίσης, άνθρωποι που κατέληξαν στο σπίτι ή σε γηροκομεία μπορεί να μην είχαν εξεταστεί ή διαγνωστεί με Covid-19 και αυτοί οι θάνατοι δεν υπολογίζονται στη θνησιμότητα που σχετίζεται με την πανδημία.

Συνήθως, από τα τέλη Μαΐου η θερμοκρασία ανεβαίνει στη χώρα του βορρά, και αυτή την εποχή το θερμόμετρο δείχνει, συνήθως, τους 25 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και σε περιοχές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Όμως ακραίες καιρικές συνθήκες ανέτρεψαν τα πάντα, δημιουργώντας, κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς να καλούνται να πάρουν τα μέτρα τους για να ταξιδέψουν, με αντιολισθητικές αλυσίδες ή λάστιχα για χιόνια.

»»» Τουρίστρια με κορωνοϊό «έκοβε» βόλτες στην Κρήτη επί 72 ώρες, γιατί δεν ήθελε να πάει μπει σε καραντίνα και χάσει τις διακοπές της…

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε η οδηγία να πάει στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Αυτή πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της, ωστόσο το βρήκε… κλειστό! Επικοινώνησε με τουριστικό γραφείο στην πατρίδα της και πήγε στο νέο κατάλυμα της, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν θετικά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ άρχισε να την αναζητεί από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Τελικά, τη βρήκαν και με το ζόρι, αλλά και τη βοήθεια της Αστυνομίας, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, εικόνα καταστροφής δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον Απρίλιο. Για τις επιχειρήσεις του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2020 ανήλθε σε 17.642.544 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 91,9% σε σχέση με τον Απρίλιο 2019, όπου είχε ανέλθει σε 217.528.451 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2020 ανήλθε σε 30.580.477 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 73,5% σε σχέση με τον Απρίλιο 2019, όπου είχε ανέλθει σε 109.734.593 ευρώ.

»»» Τον «ξαφνικό έρωτα» με τον κ. Καλογρίτσα εκείνων που πριν λίγα χρόνια τον χαρακτήριζαν απατεώνα, και τώρα υιοθετούν τους ισχυρισμούς του, προσπαθεί να εξηγήσει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η αστική διαφορά δύο κατασκευαστικών εταιρειών, μίας ελληνικής (πτωχευμένης πλέον) και ενός πολυεθνικού κολοσσού ρίχνει λάδι στο ήδη εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι το ποσό των 3 εκατ. που κατηγορείται ότι πήρε, ήταν εικονική συναλλαγή με προτροπή του Μαξίμου, για να τα δώσει ως προκαταβολή στην αγορά άδειας καναλιού, το οποίο θα λειτουργούσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο νομικός ισχυρισμός, έγινε ασμένως αποδεκτός από τους μηχανισμούς προπαγάνδας της κυβέρνησης, όπως και από τις ηγεσίες των Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμα ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των δημοσιογραφικών ενώσεων, οι οποίες σε κοινή επιστολή τους ζητούν από την κυβέρνηση «να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν, σε ότι αφορά την συμμετοχή ή τον αποκλεισμό από τις καμπάνιες».

Ζητούν ακόμα «να ενημερωθούν ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους, για τα κριτήρια κατανομής των ποσών που αποφασίστηκε να δοθούν, ενώ ζητά «να δοθούν στη δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων προς τα ΜΜΕ».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη λίστα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγινε «μαγείρεμα» και ζητά από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει άμεσα και τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις.

Για την ιστορία, «πρωταθλητής» στη λίστα είναι ο όμιλος ΣΚΑΪ, με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ στις 411.985 είναι η αμοιβή της εταιρείας Initiative για να μοιράσει τη διαφήμιση.

»»» Λάβρος κατά της σκανδαλολογίας και των προανακριτικών επιτροπών εμφανίσθηκε σε συνέντευξη του ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πολλές αλήθειες, τις οποίες διαπιστώνει ο καθένας μας από την τακτική που ακολουθείται επί δεκαετίες.

«Θεωρώ ότι όταν οι πολιτικοί παραβιάζουν τον διαχωρισμό των εξουσιών και μασκαρευόμαστε ως εισαγγελείς και χρίζουμε ο ένας τον άλλον ένοχο για ποινικά αδικήματα, καταλήγουμε να είμαστε μία χώρα στην οποία όλοι χαρακτηρίζουν όλους τους άλλους ένοχους, τελικά κανένας δεν καταδικάζεται, είναι όλοι αθώοι και το μόνο που μένει στο απυρόβλητο είναι η διαπλοκή», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να ζω σε μία χώρα όπου έχουμε ένα FBI, ένα σώμα δίωξης εγκλήματος, τόσο μεγαλοεπιχειρηματικού, όσο και πολιτικού, και να μπορούμε εμείς οι πολιτικοί, εσείς οι δημοσιογράφοι να παρακολουθούμε το έργο αυτών των ανακριτικών Αρχών.

»Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, που όλοι γνωρίζουμε για τα σκάνδαλα και κανένα από τα σκάνδαλα δεν έχει διαλευκανθεί και κανένας δεν έχει πάει φυλακή, μαθαίνουμε για τη δωροδοκία Ελλήνων πολιτικών από τη Siemens, από τη Novartis, από το FBI και δεν γίνεται τίποτα στη χώρα μας για να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα και μία απόδοση Δικαιοσύνης», επισήμανε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: