Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 2α Ιουλίου…
Οι εφημερίδες, σε γενικής γραμμές, στέκονται στο ότι η ενημέρωση για τη «φόρμα επιβάτη» έγινε την τελευταία στιγμή και πολλοί δεν πρόλαβαν να τη συμπληρώσουν, ενώ η Handelsblatt αναφέρει ότι οι ελληνικές Αρχές, ενημέρωσαν για τις κινήσεις τους και τα περιοριστικά μέτρα, την τελευταία στιγμή, αν και ήταν γνωστό εδώ και εβδομάδες πώς τα αεροδρόμια θα άνοιγαν την 1η Ιουλίου.
«Η με κενά και καθυστερημένη ενημέρωση αεροπορικών εταιρειών και επιβατών από τις ελληνικές αρχές δεν είναι η μοναδική παράλειψη. Η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής προστασίας ρωτά ένα σωρό στοιχεία, αλλά η ένδειξη για προστασία δεδομένων λείπει από τη διαδικτυακή σελίδα. Μια σαφής παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων», επισημαίνει ο αρθρογράφος.
Συγκεκριμένα, η ανεργία απασχολεί το 49,3% των πολιτών, ακολουθεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό με 39,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η υγεία/ περίθαλψη με 32,8%, τέταρτη η οικονομική ανάπτυξη με 30,2% και στην πέμπτη η πανδημία COVID-19 με 29,9%.
Το 49% των Ελλήνων φοβάται για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η «ελπίδα» με ποσοστό 41,4%, η «οργή» με 37,3% και η «ντροπή» με 26,8%, ενώ πέμπτη βρίσκεται η «περηφάνια» με 13,5%.
Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας το 54,6%, για τη γενική κατάσταση απαντά «πολύ άσχημα-αρκετά άσχημα», ενώ το 13,8% απαντά «πολύ καλά-αρκετά καλά». Στο ερώτημα για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 61,5% απαντά πως είναι «πολύ κακή-κακή» και το 8,1 % απαντά «πολύ καλή-καλή».
Η χώρα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επιταχύνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο και η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζεται για διαπραγμάτευση επί των δημοσιονομικών στόχων από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πρέπει να συνεννοηθεί με τους εταίρους της για τους στόχους που θα ισχύσουν από το 2021, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα «δεν θα έχει τελειώσει ακόμη η κρίση».
Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, το οποίο απέρριψε αίτηση αναίρεσης προηγούμενου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, ο Σφακιανάκης εμφανίζεται να είχε σχέσεις με τον Σωκράτη Γκιόλια και μάλιστα ότι τον προειδοποιούσε για επικείμενους ελέγχους της υπηρεσίας στο σπίτι του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Άρειος Πάγος, ο Σφακιανάκης ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωνε τον Γκιόλια ότι επίκειται έρευνα στο σπίτι του της υπηρεσίας της οποία ηγείτο, προκειμένου εκείνος να απομακρύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και κάθε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να τον συνδέσει με την ιδιότητα του διαχειριστή του blog «troktiko».
Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων που αργότερα εμφανίστηκαν ως μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, όταν βγήκε να συναντήσει κάποιους που είχαν χτυπήσει το κουδούνι του διαμερίσματος του.
Στη Μποτσουάνα, στη νότια Αφρική, βρέθηκαν νεκροί 350 ελέφαντες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι Αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπεσαν θύματα λαθροθήρων, καθώς όλοι είχαν χαυλιόδοντές τους, ενώ αποκλείσθηκε και η περίπτωση δηλητηρίασης, γιατί δεν υπήρξαν θάνατοι άλλων ζώων.
Αυτό που ανησυχεί τους βιολόγους είναι το ενδεχόμενο να χτυπήθηκαν από κάποια άγνωστη ασθένεια. Ο τρόπος που τα ζώα πεθαίνουν –κάποια φαίνεται να έχουν απλώς πέσει μπρούμυτα- και εικόνες ελεφάντων να περπατούν σε κύκλους, υποδεικνύουν ότι κάτι μάλλον επιτίθεται στο νευρολογικό τους σύστημα.
Εφόσον δεν είναι γνωστή η αιτία του θανάτου των ζώων, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μια ενδεχόμενη ασθένεια να περάσει στους ανθρώπους, κυρίως αν η αιτία κρύβεται στους υδάτινους πόρους ή το έδαφος.
Την ίδια ώρα σταθερή είναι η άρνηση των επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν τη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», παρότι η κυβέρνηση τους δίνει «γην και ύδωρ» για τη διαχείριση του χρόνου εργασίας, αλλά δεν επιτρέπει τις απολύσεις.
Παράλληλα, ψυχρολουσία περίμενε και τους εποχικά εργαζόμενους, με δικαίωμα επαναπρόσληψης, που ανέμεναν χθες, 1/7, το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας,προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ, καθώς το άνοιγμα μετατέθηκε για μια εβδομάδα αργότερα.
Όμως, σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και με την καταβολή του δώρου Πάσχα, μετά την άρνηση πολλών εργοδοτών να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα γίνονται καταγγελίες ότι εργαζόμενοι που το πήραν, εξαναγκάζονται να το επιστρέψουν στο… μαύρο ταμείο του εργοδότη!