Φόβοι για πανευρωπαϊκό τσουνάμι ανεργίας

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε η 22α Ιουνίου…

»»» Η πλειονότητα (58%) των πολιτών φοβούνται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγειονομική κατάσταση της Ελλάδας, το άνοιγμα των συνόρων, ενώ μόνο ένας στους 10 σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Prorata, η μειοψηφία των συμμετεχόντων (40%) νιώθουν αρκετά ή πολύ ασφαλείς σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση της χώρας μετά την άρση των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις, ενώ η πλειοψηφία αυτών (58%) νιώθουν καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ασφαλείς.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσιάζουν εντονότερο φόβο για τον Covid – 19 σε σχέση με τους άνδρες, ενώ ο κορονοϊός, μαζί με την οικονομική ανέχεια, θεωρείται αποτρεπτικός παράγοντας για ένα ταξίδι εκτός συνόρων.

Στο βίντεο που τράβηξαν οι Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Τρίγγος, διακρίνονται τουλάχιστον 18 αγριογούρουνα μεγάλα και μικρά.

Όπως περιγράφουν στο LamiaReport οι κάτοικοι της Γιαννιτσούς, τα ζώα είναι επικίνδυνα, ενώ προκαλούν και σοβαρές ζημιές, αναζητώντας την τροφή τους.

»»» Ο ΕΦΕΤ εξηγεί τι κάνουμε λάθος με τα τρόφιμα και παθαίνουμε δηλητηριάσεις, δημιουργώντας το εγχειρίδιο «Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι», με τα πέντε «κλειδιά» ορθής υγιεινής πρακτικής και ασφάλειας τροφίμων.

Το εγχειρίδιο δημιουργήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι, και σε αυτό συγκεντρώθηκαν ερωτήσεις καταναλωτών και οι σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο του ΕΦΕΤ το οποίο είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του φορέα www.efet.gr, οι βασικές αρχές για ασφαλή διατροφή συμπυκνώνονται στον καθαρισμό των σκευών, στο διαχωρισμό των τροφίμων,
στο καλό μαγείρεμα, στην επαρκή ψύξη, και την επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών και καθαρού νερού.

Επιπροσθέτως των ανωτέρω 5 «κλειδιών», ένας γενικός κανόνας είναι να διατηρούνται τα ζεστά τρόφιμα ζεστά και τα κρύα τρόφιμα κρύα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, κατά 7% μειώθηκε ο ίδιος δείκτη στον κλάδο παροχής νερού, επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Αποβλήτων και Δραστηριότητες Εξυγίανσης. Στις Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες η μείωση είναι της τάξης του 6,5%.

Στον αντίποδα, αύξηση στον δείκτη απασχόλησης σημειώθηκε στη μεταποίηση (4,5%), στην ενημέρωση και επικοινωνία (1,5%) και στα ορυχεία-λατομεία (0,8%).

»»» Το μαζικό Lockdown έχει οδηγήσει εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, δημιουργώντας τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς δουλειά όταν ολοκληρωθούν τα κρατικά προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των «FT», τα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης καλύπτουν 45 εκατ. θέσεις εργασίας –ή το ένα-τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού- σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν επεκτείνει τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης έως το φθινόπωρο, φοβούμενες ένα «τσουνάμι» χαμένων θέσεων εργασία εάν έληγαν νωρίτερα.

Την ώρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους στο τεράστιο δημόσιο κόστος που συνεπάγονται οι επιδοτήσεις απασχόλησης, αλλά και τον κίνδυνο να παγιδευθούν ορισμένοι εργαζόμενοι σε «ζόμπι» θέσεις εργασίας, χωρίς μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: