Ο κορονοϊός άδειασε τα ταμεία φέρνοντας απολύσεις και λουκέτα

Γεια σας , να δούμε πώς εξελίχθηκε η 3η Ιουνίου…

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη εγείρει σοβαρά ερωτήματα για έρευνες και αναλύσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε κάποια από τα μεγαλύτερα ιατρικά περιοδικά του κόσμου και εμφανίστηκαν ως σοβαρές, ενώ στην ουσία κανείς δεν γνώριζε από πού προέρχονταν και τι σκοπούς εξυπηρετούσαν.

Η αμερικάνικη εταιρία, η οποία φαίνεται ότι απασχολεί ελάχιστους εργαζόμενους και με διάφορες «ειδικότητες», από έναν συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας μέχρι και μοντέλο, διαθέτει ιστοσελίδα με περιεχόμενο κατάλληλο μόνο για ενήλικες.

Ωστόσο, έχει πραγματοποιήσει αρκετές μελέτες σχετικά με τον Covid-19, οι οποίες συνυπογράφονται από τον εκτελεστικό διευθυντή της, χωρίς όμως να δίνονται επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με τα δεδομένα ή τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε.

»»» Απόφαση έκπληξη από την Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός δεν είναι μεγάλη απειλή για τους εργαζομένους και θεωρείται «απειλή επιπέδου 3» στην κλίμακα επικινδυνότητας, με το 4 να είναι το ανώτερο στάδιο.

Για πολλούς αυτή η εξέλιξη προμηνύει ανατροπές σε εργασιακά και συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ενώ θα έχει μεγάλες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις, καθώς θα επηρεάσει το κόστος των επιχειρήσεων που ετοιμάζονται για επανεκκίνηση, αλλά και θα απειλήσει την ασφάλεια των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας.

Με βάσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ένας ιός επιπέδου 3 «μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τους εργαζόμενους, ενώ υπάρχει ρίσκο διασποράς του στην κοινότητα. Όμως υπάρχει η απαραίτητη προφύλαξη και η σχετική θεραπεία».

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια θεραπεία που να αντιμετωπίζει τον Covid-19, με τον ιό να έχει σκοτώσει ήδη περίπου 390.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» και του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών, η σύμβαση αφορά μισθωτούς που εργάζονται ως αισθητικοί σύμβουλοι, δηλαδή παρέχουν συμβουλές επιλογής καλλυντικών προϊόντων, προβολή και πρόταση προς πώληση καλλυντικών προϊόντων…

»»» Στα 11,919 εκατομμύρια φθάνει ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη, καθώς τον Απρίλιο προστέθηκαν
άλλες 211.000 άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 7,3% από 7,1% που ήταν τον Μάρτιο.

Οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters περίμεναν μία αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 9,2%, αλλά η πρόβλεψή τους βασιζόταν σε προηγούμενα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία τον Μάρτιο, τα οποία η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε σήμερα στο 7,1% από 7,4%, που είχε δώσει αρχικά.

«Τα πράγματα είναι τραγικά. Όλες οι επιχειρήσεις χρωστούν χρήματα, υπάρχει μια συσσώρευση χρεών με τις τριμηνίες παρατάσεις, που έχουν τεθεί, το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο από ότι ήταν την περίοδο των μνημονίων» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εξαγγέλλονται πολλά μέτρα από την κυβέρνηση, αλλά όταν φθάνουμε στο δια ταύτα, ούτε το 5% των επιχειρήσεων δεν επωφελούνται. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι πλέον αυτό το σύστημα και δεν παρέχεται καμία ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις, όπως παρέχεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη», επισήμανε.

»»» Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν έξι στις δέκα επιχειρήσεις, με ταμειακά διαθέσιμα που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να λειτουργούν για διάστημα μικρότερο των 6 μηνών. Μάλιστα, το 75% θεωρεί ότι δεν θα αντέξει σε ένα δεύτερο lockdown.

Σε έρευνα που διενήργησε η Endeavor Greece, οι μισές επιχειρήσεις διέκοψαν εντελώς ή τμήμα της εμπορικής τους δραστηριότητας στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών. Το 57% σημείωσε μείωση των ετήσιων εσόδων τους, με το 17% αυτών να έχει καταγράψει πτώση ύψους 60-100%.

Πάνω από τις μισές εταιρείες έχουν θέσει μέρος ή σύνολο του προσωπικού τους σε αναστολή. Μέχρι στιγμής, μόνο το 10% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε απολύσεις και περικοπές, ποσοστό που όμως αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς το 30% των επιχειρηματιών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και προσωπικού, έως και 20% μέχρι το τέλος του 2020.

Ποσοστό 46% των ερωτηθέντων έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ το 55% έχει ακολουθήσει μέτρα διεύρυνσης της χρηματοδότησής τους. Το 20% των επιχειρήσεων δεν έχει αξιοποιήσει κανένα μέτρο στήριξης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: