Εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων για την επιστροφή στην «κανονικότητα»

Γεια σας, να δούμε πώς διαμορφώθηκε η 30ή Μαϊου…

Στον λογαριασμό του στο Facebook δημοσίευσε έγγραφα, με αποσπάσματα από την διάταξη, που συζητήθηκε χθες στη Βουλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αρχείο, παύση διώξεων και απαλλαγές για τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών και τα δάνεια των κολλητών μετά από κόλπα της κυβέρνησης με τις προθεσμίες».

Και επισημαίνει «η ΝΔ με μια ντροπιαστική διάταξη κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών… Πρόκειται εδώ για άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τραπεζικών στελεχών».

»»» Ρομπότ θα αντικαταστήσει δημοσιογράφους στην ιστοσελίδα MSN, της Microsoft, και η αξιολόγηση, η επιμέλεια και δημοσίευση των ειδήσεων θα γίνεται από τεχνητή νοημοσύνη.

Περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, αλλά μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει.

Η Microsoft είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που πειραματίζονται με μορφές της αποκαλούμενης ρομποτικής δημοσιογραφίας για την μείωση του κόστους. Η Google είναι επίσης μια εταιρεία,  η οποία επενδύει σε αυτόν τον τομέα.

Αναφέρει ότι «η εργοδοσία από την τηλεργασία κερδίζει πάρα πολλά, όπως απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγής για την αύξηση των κερδών της, μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια – επέκταση του εργάσιμου χρόνου – διαθέσιμοι εργαζόμενοι 24 ώρες το 24ωρο, μειωμένο λειτουργικό κόστος, εντατικοποίηση -στον ίδιο χρόνο περισσότερη δουλειά με τον ίδιο μισθό».

Και προσθέτει ότι «την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι χάνουν πάρα πολλά, όπως πιο εντατικό ξεζούμισμα με ωράρια “λάστιχο”, επέκταση και διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Χάνονται τα όρια ανάμεσα στην ιδιωτική και επαγγελματική ζωή … Η υγεία και η ασφάλεια του εργαζόμενου γίνονται ατομική ευθύνη … Επιβαρύνεται με μεγαλύτερο κόστος ο ίδιος ο εργαζόμενος».

»»» Τουλάχιστον τρεις ταχύτητες εργαζομένων διαμορφώνονται, ακόμη και εντός των ίδιων επιχειρήσεων, καθώς η «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που είναι το βασικό εργαλείο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με αναστολές συμβάσεων ή και απολύσεις για διαφορετικά τμήματα του προσωπικού.

Η ρήτρα μη απόλυσης δεν καλύπτει το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης, αλλά μόνο τους εργαζόμενους που ο εργοδότης θα βάλει στο μοντέλο «μισή δουλειά – μισός μισθός – μερική αναπλήρωση από το κράτος». Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στον μηχανισμό θα έχουν επιπτώσεις στον καθαρό μισθό στο επίδομα αδείας και στο Δώρο Χριστουγέννων.

Οι τρεις ταχύτητες περιλαμβάνουν όσους εντάσσονται στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», τους εργαζόμενους που δεν θα ενταχθούν στον μηχανισμό, για τους οποίους δεν υπάρχει προστατευτική ρήτρα για τις απολύσεις, και οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: