Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

Γεια σας, να δούμε πώς εξελίχθηκε  η 18η Μαΐου…

»»» Το ποσοστό παχυσαρκίας των πολιτών αυξάνεται μαζί με τη διαχρονική άνοδο του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία συσχέτισε στοιχεία από 147 χώρες μεταξύ 1975-2014.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές η άνοδος κατά 1% του ΑΕΠ μιας χώρας, συνδέεται με μια μέση αύξηση κατά 1,23% της παχυσαρκίας στους άνδρες και κατά 1,01% στις γυναίκες στην ίδια χώρα.

Τα αποτελέσματα ανατρέπουν προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες, όταν μια χώρα φθάσει σε υψηλό ΑΕΠ, το ποσοστό παχυσαρκίας τείνει να μειωθεί, με το σκεπτικό ότι οι πολίτες της έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να επενδύσουν στην υγεία τους.

Τα στοιχεία προέρχονται από πανελλαδική έρευνα του kariera.gr, η οποία διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 21 Απριλίου του 2020 και τα αποτελέσματα της βασίστηκαν στις απαντήσεις 8.581 ενηλίκων.

6 στους 10 δηλώνουν πως δεν εργάζονται αυτήν την περίοδο (είναι άνεργοι, είτε σε αναστολή εργασίας), αλλά 1 στους 2, από αυτούς είχαν δουλειά και η σημερινή εργασιακή τους κατάσταση οφείλεται σε επιπτώσεις του COVID-19.

»»» Στην Ελλάδα η χρήση drones για την επιτήρηση των πολιτών, οι οποίοι παραβιάζουν τους κανόνες συνάθροισης, είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνει συχνά η Αστυνομία, ενώ είχαν παίξει σημαντικό ρόλο τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο.

Όμως, στη Γαλλία το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε τις πτήσεις τους θεωρώντας ότι η χρήση drones «συνιστά μια σοβαρή και προφανώς παράνομη παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής».

Το διοικητικό δικαστήριο, έλαβε την απόφασή του με βάση την κατεξοχήν ικανότητα αυτών των μέσων να ταυτοποιούν τους πολίτες, και ως εκ τούτου για τον κίνδυνο που προκύπτει από κακή χρήση τους, έστω και αν οι Αρχές λένε ότι δεν χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό, αλλά για τον εντοπισμό συγκεντρωμένων που παραβιάζουν το lockdown.

Όταν ο Χρήστος Σταϊκούρας κλήθηκε να σχολιάσει δημοσκόπηση της εκπομπής που καταδείκνυε απαισιοδοξία της πλειονότητας των πολιτών για την οικονομία, είπε πως «υπάρχει προβληματισμός για το άγνωστο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των πολιτών και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε το καλύτερο δυνατόν».

»»» Σε πρόσφυγες νοικιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντί 5,5 ευρώ το μέτρο, τρία από τα οκτώ διαμερίσματα που απέκτησε το 2018. «Και αυτές οι μισθώσεις, συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο ευρωβουλευτής.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα διαμερίσματα «ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Φιλοξενούν πρόσφυγες νοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτοί δεν μας έλεγαν “αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας;”», πρόσθεσε…

Πάντως, ο Δ. Παπαδημούλης δέχτηκε «επίθεση» τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο κι από πολιτικούς του αντιπάλους για την δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, για την οποία τόνισε ότι «ήταν οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 αναφερόμενος σε νέο δανεισμό της χώρας και το πρόβλημα του χρέους, εκτιμά ότι «το πρόβλημα με τα νέα δάνεια είναι ότι, αν δεν κουρευτούν πρώτα τα παλιά, θα προσθέσουν δυστυχία στη δυστυχία, πείνα στην πείνα, χρεοκοπία στη χρεοκοπία».

Και προσθέτει ότι «καθώς τα έσοδα καταρρέουν, την διαφορά εσόδων-δαπανών θα την δανειστούν. Ακόμα και δεκάρα τσακιστή να μην δώσουν στους φτωχούς, τουλάχιστον 20 δισ. μέχρι τα τέλη του 2021 θα τα δανειστούν για να καλύψουν τα έξοδα.

»Του χρόνου τέτοια εποχή, θα έρθει η τρόικα και θα επιβάλει νέες μειώσεις συντάξεων, μισθών, δαπανών για υγεία, παιδεία και βάλε. Αυτό το κύμα φρικτής λιτότητας θα φτωχοποιήσει ορδές Ελλήνων».

»»» Η απόφαση του Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποτελεί, σύμφωνα με του Financial Times, έναν νομικό πύραυλο στην καρδιά της ΕΕ. Πρόκειται για μια επίθεση στα βασικά οικονομικά, στην αξιοπιστία της κεντρικής τράπεζας, στην ανεξαρτησία της και στη νομική τάξη της ΕΕ.

Το Δικαστήριο απεφάνθη κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων του δημόσιου τομέα από την ΕΚΤ, το οποίο ξεκίνησε το 2015, απόφαση που δυναμιτίζει τα θεμέλια της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Η ΕΕ είτε είναι ένα ενοποιημένο νομικό σύστημα, είτε δεν είναι τίποτα. Απουσία άλλων προγραμμάτων στήριξης εκτινάσσει την πιθανότητα χρεοκοπιών. Μπορεί στο τέλος να προκληθεί βαθιά κρίση, με καταστροφικές επιπτώσεις, ακόμα και διάσπαση της ευρωζώνης.

Ήδη Ουγγαρία και η Πολωνία είναι προφανείς υποψήφιοι να ακολουθήσουν τη Γερμανία και να απορρίψουν τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της ΕΕ. Αν, μάλιστα, τα πράγματα οδηγηθούν στα άκρα, δεν αποκλείεται η Γερμανία να αποσχιστεί από την ευρωζώνη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: