Τα 800 ευρώ γίνονται 533

Γεια σας, να δούμε πώς «κυλάει», η 28η Απριλίου…

«Ένας ορισμένος αριθμός εξαγωγέων πρώτων υλών (πετρέλαιο) εισέρχονται ήδη στην κρίση με ανεπαρκή επίπεδα αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος…Όσο για τους τουριστικούς προορισμούς, θα πρέπει να επιβιώσουν μια σχεδόν ολική παύση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο μέρος του έτους».

«Αυτή η οικονομική κάμψη απειλεί να ξαναβυθίσει εκατομμύρια άτομα της “αναδυόμενης μεσαίας τάξης” στην ακραία φτώχεια. Περισσότερη φτώχεια, ωστόσο, σημαίνει και περισσότερους θανάτους», προσθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

»»» Ξεπερνούν τα 30 εκατ. οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, δηλαδή σε Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία.

Ο εντυπωσιακός αριθμός αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο του συνολικού εργατικού δυναμικού των χωρών, ενώ το εργασιακό μέλλον αυτών των ανθρώπων είναι αβέβαιο.

Οι κυβερνήσεις ευελπιστούν να πείσουν τους εργοδότες στη διατήρηση των εργαζομένων μέχρις ότου τελειώσει η κρίση, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αναστείλουν προσωρινά τις συμβάσεις εργασίας ή να μειώσουν το ωράριο, ενώ μέρος των μισθολογικών αμοιβών καλύπτεται από το κράτος.

Τα τρία βίντεο ήταν από αυτά που είχαν χαρακτηρισθεί ως απόρρητα και σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας: «Τα ιπτάμενα φαινόμενα που παρατηρούνται εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως «άγνωστης ταυτότητας»».

Τα τρία βίντεο με κωδικούς «FLIR», «GOFAST» και «GIMBAL» είναι προσβάσιμα στους χρήστες του Διαδικτύου στον ιστότοπο του Naval Air Systems Command.

»»» Απόσυρση διατάξεων από το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, οι οποίες θεωρούνται ως παρέμβαση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέρ των εταιρειών εξορύξεων πετρελαίου στη χώρα μας, καταγγέλλουν η WWF  και η Greenpeace.

Όπως αναφέρουν, με το πολυνομοσχέδιο επιτρέπονται ρητά οι εξορύξεις πετρελαίου και αερίου μέσα σε ζώνες διαχείρισης οικοτόπων και ειδών, ενώ αφαιρείται από την τοπική κοινωνία και τις δημοτικές αρχές το δικαίωμα γνώμης για βαριά επικίνδυνες και ρυπογόνες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων στις δημόσιες περιοχές ιδιοκτησίας τους.

Οι δύο οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το σχέδιο νόμου επιχειρεί να αλλάξει σχεδόν τα πάντα στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως το σύστημα έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών, την προστασία των περιοχών Natura, τη διαχείριση αποβλήτων ή διατάξεις για τους δασικούς χάρτες.

Σε σχόλιο με τον τίτλο «το κόστος μιας ανθρώπινης ζωής», η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει: «Δεν συνιστά μόνο ο κορονοϊός απειλή για την υγεία, αλλά και η ανεργία ή τα ψυχολογικά προβλήματα.

»Η υγεία έχει και μια κοινωνική διάσταση. Ποιο είναι συνεπώς το κόστος μιας ανθρώπινης ζωής; Την απάντηση τη δίνουμε πάντα όταν παίρνουμε αποφάσεις για τη καταπολέμηση της πανδημίας. Είτε το θέλουμε, είτε όχι».

»»» Η πανδημία αλλάζει και τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, καθώς υπάρχει θεαματική πτώση στην ζήτηση πετρελαίου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και συμμαχίες μεταξύ κρατών, οι οποίες διαλύθηκαν.

Οσες χώρες αντλούν σημαντικό τμήμα των εσόδων τους από τις εξαγωγές «μαύρου χρυσού» αντιμετωπίζουν άμεσα δημοσιονομική στενότητα και όσες από αυτές δεν στηρίζονται σε ισχυρά οικονομικά θεμέλια, βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση.

«Ξέρω ότι δύσκολα πλέον η ΝΔ ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις 7 Ιουλίου. Αν οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, θα ήταν δημοκρατικό ο Κυρ. Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή», είπε χαρακτηριστικά.

»»» Οι εργαζόμενοι σε όσες επιχειρήσεις δεν ανοίξουν ή παραμείνουν οι ίδιοι σε άρση αναστολής εργασίας και τον Μάιο, θα πάρουν το αναλογούν σε μηνιαία βάση κρατικό βοήθημα των 533 ευρώ, ή για 15ημερο 265 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος έκλεισε οριστικά και επίσημα το κεφάλαιο της ενίσχυσης των 800 ευρώ.

Ο Χ. Σταϊκούρας δεν διευκρίνισε πόσο χρόνο θα διαρκέσει η νέου τύπου επιδότηση μέρους των εργαζομένων, ωστόσο ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την επιδοματική πολιτική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: