Ο Γεωργιάδης περιφρονεί και συκοφαντεί τους μακροχρόνια ανέργους

Γεια σας, να δούμε τι συνέβη τη 14η Απριλίου…

»»» Έκλεισαν από σήμερα, Μ. Τρίτη, τα νεκροταφεία στην Αττική προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός τη Μ. Παρασκευή, καθώς κατά παράδοση πλήθος κόσμου συρρέει στους τάφους, με το «λουκέτο» να ισχύει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στην Αθήνα θα ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης, καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες να μπαίνει πολύς κόσμος ακόμη και επισκέπτες με ποδήλατα για να κάνουν βόλτα στους χώρους των κοιμητηρίων.

Επίσης, σημείωσε ότι το ταμείο ανάκαμψης θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ομόλογα που θα φέρουν τις εγγυήσεις των κρατών μελών, ενώ ερωτηθείς εάν η Κομισιόν θα ψάξει χρηματοδότηση και από τις αγορές ανέφερε ότι θα είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

»»» «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, σχετικά με την πρόταση του ΣΕΒ για δανεισμό εργαζομένων μεταξύ των επιχειρήσεων.

«Το ακραίο ιδεολογικά πυροτέχνημα του ΣΕΒ περί ανταλλαγής εργαζομένων και δανεισμού για τη δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και τις φαντασιώσεις της όποιας κοινωνικά ανάλγητης μερίδας επιχειρηματικότητας», επισημαίνει.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μαζικά προγράμματα προσλήψεων στις χώρες,όπου παρατηρούνται οι περισσότερες ελλείψεις. Στη Γερμανία χρειάζονται 300.000 εργάτες, στην Ιταλία 250.000, στη Γαλλία 200.000, ενώ στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο λείπουν 70.000 με 80.000 εργάτες, μέχρι τη λήξη της σεζόν, στα τέλη Μαΐου.

»»» Ύφεση στην Ελλάδα που θα φτάσει το 10% προβλέπει για το 2020 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ για το 2021 εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη 5,1%. Για την ανεργία βλέπει αύξηση 5 μονάδων φέτος και μείωση την επόμενη χρονιά, αλλά όχι επιστροφή στα επίπεδα του 2019.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ βλέπει βαρύτερο πλήγμα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες οικονομίες του Νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία για τις οποίες προβλέπει ύφεση 8% και 9% αντίστοιχα. Ωστόσο εκτιμά, ότι θα αναπτυχθούν με ελαφρώς βραδύτερους ρυθμούς την επόμενη χρονιά (4,3% και 4,8% αντίστοιχα).

Αυτά και άλλα πολλά καταγράφηκαν σε δημοσκόπηση της MRB σχετικά με τις επιθυμίες των έγκλειστων Ελλήνων, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα…

»»» Τουλάχιστον 12 μήνες χρειάζονται για το εμβόλιο κατά του COVID-19, επισήμανε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε, ακόμα, ότι «στο συνολικό ξέσπασμα παγκοσμίως, το 90% των περιπτώσεων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επομένως, σίγουρα δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση της πανδημίας».

«Μετά την κρίση η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, διαμορφώνοντας τη λογοδοσία», είπε ο πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός σημειώνει «περίεργα ελληνικά αλλά αυτό σημαίνουν».

»»» Τους ανέργους του τελευταίου χρόνου, από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι σήμερα, αφορά το επίδομα των 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δίνοντας διευκρινήσεις για τους 155.000 δικαιούχους.

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι «από το 1.100.000 εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται μόνο το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα».

«Η κυβέρνηση με σταδιακά, χλιαρά και φοβικά μέτρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό όλεθρο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «δεν μας είπε και κάτι για την μετάβαση στην 2η φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας με μαζικά τεστ… Μόνο ευχολόγια για άλλη μια φορά και θολές υποσχέσεις».

»»» «Με επικοινωνιακά λόγια συμπάθειας για τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς, η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει το αφήγημα της επόμενης ημέρας, που στον πυρήνα του έχει την επιβολή στο λαό μιας «μάσκας σιωπής» για όλα αυτά που του ετοιμάζουν», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

«Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, η ανεργία, η πλήρης αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλύψουν την προσπάθεια να φορτωθεί και αυτή η κρίση στους εργαζόμενους».

»Γιατί αυτό σημαίνει ότι με την ανοχή του ίδιου, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αφήνουν ανεξέλεγκτη πλήρως την αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εργασιακή ζούγκλα».

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛΛ αναφέρει ότι «αυτή η μικρή ενίσχυση των 400 ευρώ αφορά μόλις 155.000 άτομα, από τους 470.000 μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή 1 στους 3».

»»» «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε ως ηγέτης μιας χώρας σε κρίση, αλλά ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο, που διαστρεβλώνει και υπόσχεται», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

«Ήταν ένα μείγμα υποκρισίας, αυταρέσκειας και αλαζονείας» και προσθέτει ότι «Ανακάλυψε τώρα την ανάγκη για ένα νέο ΕΣΥ, ο άνθρωπος που μέχρι χθες ήθελε να το αποτελειώσει για να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες της υγείας. Κάθε πολίτης, όμως, ξέρει ότι η αλήθεια δεν έχει σχέση με όσα διαστρεβλώνει και υπόσχεται ο πρωθυπουργός»…

Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού τόνισε ότι «η κυβέρνηση παλινωδεί για την οικονομία. Ενώ βλέπει την κρίση να βαθαίνει αρνείται να προβεί σε ουσιαστικά μέτρα. Κάθε ώρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στα μνημόνια».

»»» Ο υπουργός Ανάπτυξης σχεδόν καθημερινά προκαλεί την κοινωνία με τις ακραίες δηλώσεις τους και τώρα έβαλε στο στόχαστρο τους ανθρώπους που βρίσκονται για διαφόρους λόγους εκτός της αγοράς εργασίας για αρκετό καιρό, κατηγορώντας τους εμμέσως για «μαύρη εργασία».

«Αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30, 40, 50 μήνες με κάποιο τρόπο επιβιώνει», είπε. «Έρχεται το κράτος και πάει πιο πίσω, Δεκέμβριο, Νοέμβριο, Σεπτέμβριο, έως τους μήνες που φτάνουν τους 155.000 ανθρώπους, γιατί θεωρούμε ότι για να ζει όλο αυτό το διάστημα κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται, απλώς δεν το δηλώνει, όπως καταλαβαίνετε»!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: