«Η πανδημία του κορονοϊού είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Γεια σας, για να δούμε τι ενδιαφέροντα πράγματα παρουσίασε η 1η Απριλίου…

«Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, να είναι αναλογικά και προσωρινά, να υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και να τηρούν τις προαναφερόμενες αρχές και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης ή την ελευθερία του Τύπου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Washington Post για Ουγγαρία: Η πρώτη δημοκρατία θύμα του κορονoϊού

»»»Απειλές και απολύσεις επιστρατεύουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων στις ΗΠΑ για γιατρούς και νοσηλευτές που μιλούν δημόσια για τις ελλείψεις σε μέσα προφύλαξης.

»»» Από τον Ιούνιο ξεκινούν τα δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς τα λεφτά τελειώνουν. Ήδη, έχει ήδη εξαντλήσει όλο το «μαξιλάρι» που έδινε το αρχικά αναμενόμενο φετινό πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ. Λόγω της κατάστασης, θα αναγκαστεί να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης. Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζονται.

»»» Για κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης στον πλανήτη προειδοποιούν οι επικεφαλής τριών παγκόσμιων οργανισμών, εάν οι Αρχές δεν καταφέρουν να διαχειριστούν σωστά τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τη διαθεσιμότητα τροφίμων μπορεί να προκαλέσει κύμα περιορισμών στις εξαγωγές, δημιουργώντας ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά», αναφέρουν σε κοινό κείμενο που υπέγραψαν ο Κου Ντονγζιού (Qu Dongyu), επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), ο Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγεσούς (Tedros Adhanom Ghebreyesus), γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ο Ρομπέρτου Αζεβέδου (Roberto Azevedo), διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι εμπορικές ροές θα συνεχιστούν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα, ειδικά για να αποφευχθεί η έλλειψη τροφίμων», υπογραμμίζουν.

Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν επίσης την ανάγκη προστασίας των μισθωτών που απασχολούνται στην παραγωγή τροφίμων, των εργατών που εργάζονται στην αγροτοδιατροφική βιομηχανία και στη διανομή, προκειμένου να «διατηρηθούν οι αλυσίδες διατροφικού εφοδιασμού».

»»» Η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας δεν κάνει όσα μπορεί, ανέφερε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι τώρα, που όλοι αναγνωρίζουν την αξία της δημόσιας περίθαλψης, είναι η ώρα να γίνει μία μεγάλη επένδυση.

»»» Μια διαφορετική εικόνα πίσω από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, δίνουν με επιστολή τους προς την Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας, την οποία υπογράφουν 200 γιατροί του ΕΣΥ και τους ρωτούν «γιατί κρύβουν τη μισή αλήθεια;»

Οι γιατροί απευθύνουν μεταξύ άλλων τα εξής ερωτήματα:

-Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει, η καθημερινή ενημέρωση για την επιδημία COVID19 (κορονοϊός SARS-CoV-2) να περιλαμβάνει μόνο τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, των διασωληνημένων και των θανάτων, την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και την απειλή έντασης των περιοριστικών μέτρων με βάση τις προβλέψεις για την πορεία της ΑΛΛΑ ΟΧΙ τον καθημερινό αριθμό του μόνιμου προσωπικού που αναλαμβάνει καθήκοντα, τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που ανοίγουν, τον αριθμό επιπλέον αναπνευστήρων που εξασφαλίζονται και των ειδικών νοσοκομείων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της;

-Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει την ανοχή – ούτε καν την επισήμανση ως μη απαραίτητης υγειονομικά – σε ότι αφορά την κυκλοφορία συμπολιτών μας με γάντια και μάσκες σε ανοιχτό χώρο και αντίθετα την αντιμετώπιση με ειρωνεία και «δεν πειράζει» της υγειονομικά και κοινωνικά υπεραναγκαίας εξασφάλισης όλων των Ατομικών Μέσων Προστασίας στους υγειονομικούς στα νοσοκομεία και τα ιατρεία; Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει στον ΕΟΔΥ να δίνει ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΔΗΓΙΑ προς τα νοσοκομεία με την οποία ΑΝΕΧΕΤΑΙ την έλλειψη αυτών των Ατομικών Μέσων Προστασίας για τους υγειονομικούς ; Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει να ΜΗΝ ανακοινώνεται ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν ασθενήσει και έχουν τεθεί εκτός μάχης;

-Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει την καραντίνα μόνο 7 ημερών (και όχι 14 όπως λένε οι διεθνείς οδηγίες) στους υγειονομικούς που είναι θετικοί για κορονοϊό SARS-CoV-2;

-Ποια επιστημονική προσέγγιση οδηγεί στο κλείσιμο και την υπολειτουργία των δημόσιων δομών ΠΦΥ (Περιφερικά Ιατρεία, ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας) και την μεταφορά του προσωπικού τους στα νοσοκομεία, στερώντας τον οικογενειακό γιατρό και εκεί ακόμα που υπάρχει, επομένως και την μοναδική δυνατότητα του πληθυσμού για άμεση πρόσβαση σε στοιχειώδη έγκαιρη περίθαλψη;

– Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλλει την στέρηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και για τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς που θέλουν να συμβάλουν στην μάχη ενάντια στην επιδημία; Πως γίνεται να καλούμε τον κόσμο να επικοινωνεί άμεσα με το γιατρό του αν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα και ταυτόχρονα αυτόν τον γιατρό στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχει να τον απομακρύνουμε;»

Και η επιστολή καταλήγει:

-«Δεν μετατρέπεται έτσι το «μένουμε σπίτι» σε «κινδυνεύουμε στο σπίτι»  μόνο και μόνο για να παρουσιάσει η κυβέρνηση μια ψεύτικη εικόνα ότι έκανε προσλήψεις στα νοσοκομεία; Οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου που μας καλούν να «κρυφτούμε» από τον ιό γιατί κρύβουν τη μισή αλήθεια; Η επιστήμη πρέπει να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές, κυβερνητικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Την ανεξαρτησία της και το ελεύθερο, δημιουργικό πνεύμα κόντρα σε όλα τα συμφέροντα θα το υπερασπίσουμε σθεναρά. Είναι ζήτημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης!»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τα 11 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση μοιράζει με αδιαφάνεια και επιλεκτικά στον Τύπο, με σημερινή της απόφαση παραπέμπει για το 2021 τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει να καταβάλλει κάθε κανάλι για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή 21 εκατ. ευρώ συνολικά.

Και αυτά μετά τις προκλητικές αποφάσεις για τους κλινικάρχες και τους εργολάβους παραχωρησιούχους των διοδίων στις εθνικές οδούς.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διευκολύνει κάποιους από τους πιο πλούσιους Έλληνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που έναν μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν με δειλά, ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα το φάσμα της φτώχειας του λουκέτου και της ανεργίας.

Πρόκειται για πράξη ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, που επιβεβαιώνει ότι η έκκληση του κ. Μητσοτάκη για απόδοση του 50% των αποδοχών των βουλευτών για να μαζευτούν περίπου 300.000 ευρώ για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιτομή του φαρισαϊσμού».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολίασε ότι «μόνο μία μέρα άντεξε η κυβερνητική προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού! Αμέσως μετά ήρθε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήματα κυρίως για το κεφάλαιο. Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες τους οποίους η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτάξει, σειρά έχουν οι καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια -μειωμένη και αυτή- εισφορά που πληρώνουν».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο έκτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, ειδικά αναφορικά με τους ως άνω κατόχους άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ»

Επισημαίνεται ότι άδειες έχουν ο ΣΚΑΪ, το Star ο Alpha, ο ΑΝΤ1 TV, το Open και το Mega.

»»» Fake το βίντεο με τη γεμάτη παραλία της Θεσσαλονίκης;

Η παραλία της Θεσσαλονίκης έκλεισε με κάγκελα μετά το «αποκαλυπτικό» βίντεο καναλιού, το οποίο είχε στόχο να δείξει την ανευθυνότητα των πολιτών απέναντι στον κορονοϊό.

Όμως, ειδικοί στον τομέα της φωτογραφίας, με στοιχεία που προέκυψαν από μελέτη, παρουσιάζουν το πραγματικό πρόσωπο της παραλίας, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έδειξαν τα κανάλια και οδήγησαν στη λήψη ακραίων μέτρων.

Η εικόνα που βγήκε στον «αέρα» ήταν θέμα ευρυγώνιου φακού και σχετικού ζουμ, ώστε να φαίνονται ότι έκαναν βόλτα στην παραλία 230 άτομα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν περισσότερα από 20 και με αποστάσεις, τουλάχιστον 10 μέτρων το ένα από το άλλο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: