Αρνάκι στο μπαλκόνι κι ο καθένας μόνος του!

Γεια σας, για να δούμε πώς «κύλησε» η 29η Μαρτίου…

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο. Δοκιμάζονται όλα, οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης, επισήμανε. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε διευκρινήσεις για τη χλωροκίνη και τη μεφλοκίνη.

Ειδικότερα, για τη χλωροκίνη, είπε τα εξής:

«Σχετικά με την χρήση της χλωροκίνης θα ήθελα να ευαισθητοποιήσω το κοινό σε μία ανακοίνωση των Αμερικανικών αρχών που αφορά χρήση για λόγους πρόληψης μη φαρμακευτικών χημικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται σε καθαρισμό δεξαμενών και περιέχουν και χλωροκίνη. Να θυμίσω εδώ πως οιοδήποτε φάρμακο μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία.

»Έτσι και η χλωροκίνη σχετίζεται με πολλές παρενέργειες που περιλαμβάνουν και αρρυθμίες, καρδιακά προβλήματα, χαμηλό κάλιο, επιληψία ακόμη και κώμα και θάνατο. Πρέπει υποχρεωτικά η χρήση τους να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

»Πόσον μάλλον τα χημικά, που περιέχουν χλωροκίνη που τα είχαν αγοράσει Αμερικάνοι πολίτες για καθαρισμό ενυδρείων και οδήγησαν σε σοβαρές επιπλοκές και θάνατο σε ένα από τα δύο περιστατικά στις ΗΠΑ. Το ένα περιστατικό που ανέρρωσε μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας με αρρυθμία και σοβαρά προβλήματα από το στομάχι και μόλις ανέρρωσε δήλωσε πως πήρε το χημικό για προφύλαξη από την νόσο, με βάση πληροφορίες από το διαδίκτυο».

Επίσης, για τη μεφλοκίνη, ο κ. Τσιόδρας τόνισε:

«Είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια στη χημειοπροφύλαξη για την ελονοσία. Είναι ένα φάρμακο αντίστοιχο με τη χλωροκίνη, που είχε επίσης την ίδια χρήση.

Ένα φάρμακο που και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Ένα φάρμακο που θα δοκιμαστεί και αυτό, όπως και άλλα φάρμακα στο πλαίσιο κλινικών μελετών για να δούμε την αποτελεσματικότητά τους για το νέο ιό.

Σας είπα και στην ανακοίνωσή μου, ότι δεν υπάρχει πανάκεια αυτή τη στιγμή ούτε θαυματουργό φάρμακο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των μελετών. Τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, για αυτό πρέπει να γίνονται αυτές οι μελέτες με την αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, με τους κανόνες της επιστήμης.

Η μεφλοκίνη, για παράδειγμα, θυμάμαι και όταν έκανα την ειδικότητα σαν λοιμωξιολόγος και τη δίναμε σε ανθρώπους που πηγαίναν σε χώρες που υπήρχε ελονοσία για χημειοπροφύλαξη μια φορά την εβδομάδα, σε κάποιους έκανε ψυχιατρικές διαταραχές. Σπάνιο αλλά συνέβαινε.

Πρέπει κανείς να ξέρει τον εχθρό και αρχίζουμε να τον μαθαίνουμε καλά όσο περνάει ο καιρός, αλλά και τα όπλα του. Άρα τα όπλα ας τα αφήσουμε στην επιστημονική κοινότητα».

»»» Πώς η Κούβα αντιμετωπίζει τον κορονοϊό (εδώ κλικ) και έστειλε γιατρούς σε 7 κράτη, ανάμεσά τους και η Ιταλία! (εδώ κλικ)

Η πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα μίλησε Στο Κόκκινο για τις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης που διασφαλίζουν επιδημιολογικό έλεγχο, αλλά και για τη χρήση ενός φαρμάκου, που δημιουργήθηκε στη χώρα της, το οποίο είναι η ιντερφερόνη Α2Β.

Για παράδειγμα, η Γαλλία προβλέπει πως περίπου 200.000 εργάτες από την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική δεν θα καταφέρουν να φτάσουν εγκαίρως στη χώρα, προκειμένου να δουλέψουν στα χωράφια. Επίσης, η Ιταλία ανέμενε περίπου 100.000 ξένους εργάτες, ενώ η Γερμανία που συνήθως συγκεντρώνει 30.000 ξένους εργάτες τον Μάρτιο και 80.000 τον Μάιο, προβλέπει πως θα εμφανιστεί ένα πολύ μικρό μέρος αυτών.

Επιπλέον, εντονότερη είναι η ανησυχία ότι ακόμη και αν οι αγρότες καταφέρουν να προχωρήσουν στη συγκομιδή, οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να αγοράσουν φρέσκα προϊόντα από τις ανοιχτές αγορές και ότι θα επικρατεί ακόμη αναταραχή στις μεταφορές των προϊόντων αυτών.

»»» Τομεάρχης Οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς: Το επίδομα των 800 ευρώ πρέπει να δοθεί και σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, όπως προβλέπεται για τους εργαζόμενους των γραφείων τους.

«Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την κατακραυγή για τα μέτρα που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις, η απόφαση προχωρά σε μερική αναδίπλωση μόνο ως προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται και εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής, όχι σε αυτές που έκλεισαν με κρατική εντολή, και μόνο για 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ το απαράδεκτο μέτρο της γενικευμένης εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας ανεξαρτήτως προϋποθέσεων με μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 50%. Μάλιστα τούτο μπορεί να εφαρμοστεί και σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης οδηγώντας τους σε μηνιαίο μισθό της τάξης των 200 ευρώ ή και λιγότερα.

Παραμένουν έγκυρες οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έγιναν πριν τις 18 Μαρτίου

»»» Η απόφαση της κυβέρνησης για τις συμβάσεις εργασίας και το επίδομα των 800 ευρώ. Βάσει ΑΦΜ οι αιτήσεις των εργαζομένων από 1η μέχρι 14 Απριλίου-δυνατότητα παροχής τηλεργασίας για κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του Ρ/Φ Sport24 Radio, η οποία προχώρησε εν μέσω γενικευμένης κρίσης λόγω κορωνοϊου στο κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού.

«Ενέργειες όπως αυτή του κ. Μάρη να κλείσει τον Sport24 Radio, εκτός του αντεργατικού χαρακτήρα τους, είναι τουλάχιστον αντικοινωνικές και προκλητικές, καθώς στις δύσκολες αυτές στιγμές της χώρας χρειάζεται αλληλεγγύη, σύμπνοια και ομόνοια».

»Ας δούμε όμως τι εννοεί ο κ. Μάρης με την «αναστολή λειτουργίας». Αν απλώς χρησιμοποιεί την πρόσφατη Π.Ν.Π., τότε δεν μπορεί να απολύσει κανένα εργαζόμενο στα ραδιόφωνα του Ομίλου του, αν πάλι εννοεί πως τα κλείνει, πρέπει άμεσα να επιστραφούν οι άδειες τους στο Ε.Σ.Ρ..

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει «εις στο επανιδείν»….»

»»» Η αναστολή συμβάσεων επεκτείνεται και σε εφημερίδες, με πρώτες τη «Δημοκρατία» και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα 800 ευρώ της κρατικής επιδότησης, όπως ορίζεται από την ΠΝΠ, και οι εφημερίδες θα συνεχίσουν να εκδίδονται. Κάποιοι από αυτούς θα δουλεύουν από το σπίτι τους και άλλοι θα πηγαίνουν στους χώρους εργασίας…

«Περιμένουμε από το συνεταιριστικό έντυπο της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσωρινή αναστολή μεγάλου αριθμού συμβάσεων με την εφημερίδα να κυκλοφορεί, ότι θα διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και θα καλύψει το σύνολο της μισθοδοσίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, προειδοποιώντας ότι «θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο για να αποτρέψει την επιστροφή του κλάδου σε εργασιακό μεσαίωνα με όχημα την πανδημία».

»»» Στην Ιταλία, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, που θα έπρεπε να λήξει στις 3 Απριλίου, θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Το Πάσχα των καθολικών είναι στις 12 Απριλίου.

»»» Τα μέτρα στην Ελλάδα θα αρθούν σταδιακά από τις 10 Μαϊου; Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς: «Περιμένουμε την κορύφωση (σ.σ. της επιδημίας του κορονοϊού) εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την 6η Απρίλίου ως ημερομηνία λήξης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά μάλλον θεωρείται βέβαιη η παράτασή της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η καραντίνα σίγουρα θα ισχύει μέχρι το Πάσχα, τονίζοντας ότι ασφαλώς και θα υπάρξουν αστυνομικά μέτρα, για να αποφευχθεί η μετάβαση πολιτών στα χωριά τους.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: