Η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» σε ακροδεξιούς-νεοναζί, «κυνηγούς λαθρομεταναστών» και «τάγματα εφόδου»;

Μια «μαύρη σελίδα» στη σύγχρονη ελληνική ιστορία σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού αποκαλύπτουν μαρτυρίες-φωτιά και καταγγελίες από πρώην βουλευτή της ΝΔ, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, φορείς και πολίτες στα νησιά και στον Έβρο. Για… «ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ» (!!!), κάνει λόγο η κυβέρνηση.

Σοκ για την κυβέρνηση που κάνει πως δεν καταλαβαίνει, οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή της Λέσβου Παύλου Βογιατζή, ο οποίος στέλνει ηχυρό μήνυμα στους κυβερνώντες να βάλουν «τέλουν στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο»!!!

«Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στην Θάλασσα αλλά δεν τιμά κανένα αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπεύθυνη του ΠΙΚΠΑ Λέσβου και βραβευμένη από τον ΟΗΕ για την προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες Έφη Λατσούδη μίλησε για τρομερές καταστάσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται στην Λέσβο: «Τα πράγματα είναι ακραία, πάρα πολύ επικίνδυνα, έχουν χτυπήσει πολλούς … ζούμε καταστάσεις με «νομιμοποιημένα» σημεία ελέγχου όπου πολίτης ελέγχει πορτ-παγκάζ άλλων, μήπως μεταφέρουν καμία φρατζόλα ψωμί και την πας σε πρόσφυγα, ή γάλα, ή νερό … υπάρχουν άνθρωποι ντόπιοι … ο διπλανός σου, ο γείτονάς σου … άνθρωποι που αντέδρασαν … καθηγήτρια που είπε «ποιοι είστε, με ποιο δικαίωμα το κάνετε αυτό » της σπάσαν το κεφάλι … Πολλοί δεν καταγγέλλουν, το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο, φοβούνται γιατί είναι ο διπλανός τους. Έχουν στήσει τρομοκρατία, «μην τολμήσετε γιατί σας έχουμε κάνει λιώμα», απειλούν συνέχεια».

«Ζούμε έναν ακραίο εκφασισμό, μία ακραία απειλή», τόνισε.

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας ανακοίνωσε ότι οι οργανώσεις του γίνονται «μάρτυρες ολοένα και περισσότερων ξενοφοβικών και ρατσιστικών περιστατικών από τοπικές μειοψηφικές ομάδες κατά νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, καθώς και επιθέσεων κατά εργαζομένων σε Διεθνείς Οργανισμούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και γενικά φορείς της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφους, λόγω της σύνδεσής τους με την προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

»Η στοχοποίηση έχει κλιμακωθεί με σωματικές επιθέσεις σε εργαζόμενους φορέων παροχής υπηρεσιών σε πρόσφυγες, με εμπρησμούς σε χώρους που προορίζονται για στέγαση ή άλλες υπηρεσίες σε πρόσφυγες και αυτοκίνητα οργανώσεων και με περιστατικά παρεμπόδισης μετακίνησης ή αποτροπής αποβίβασης νεοεισερχομένων με παράλληλη έκφραση ρατσιστικών σχολίων.

«Είμαστε σοβαρά ανήσυχοι ότι εάν δεν υπάρξει προσήκουσα αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές οι εν λόγω επιθέσεις ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν, δίχως να αποκλείεται κάποιες από αυτές να αποβούν και μοιραίες», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση.

Σε αυτή υπογραμμίζει ότι «η έξαρση των περιστατικών συνδέεται περαιτέρω άρρηκτα με τη θεσμική στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών μέσα από τον επίσημο λόγο εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο, μεταξύ άλλων, και της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας.

»Η στοχοποίηση επιτείνεται επίσης από αποφάσεις όπως η πρόσφατη αναστολή της καταγραφής αιτημάτων ασύλου, η οποία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου: η πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου πρέπει να αποκατασταθεί επειγόντως για την προστασία όλων όσων την χρειάζονται».

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τον Μάρτιο του 2020, η χώρα και ο λαός μας δέχεται επίθεση και την ασύμμετρη απειλή μια νέας εισβολής. Δεχόμαστε εισβολή όχι από τους πρόσφυγες αλλά από την ακροδεξιά και το φασισμό. Οι ακροδεξιές δοξασίες και η ρητορική του μίσους και του ρατσισμού, μετουσιώνονται σε πράξεις βίας απειλώντας ανθρώπινες ζωές, την ίδια τη δημοκρατία.

»Ιδεοληπτικοί, επικίνδυνοι ντόπιοι και ξένοι νεοναζί κάνουν πάρτι στον Έβρο και στα νησιά.

»Εθελοντές πολιτοφύλακες, «αγρότες», και «κυνηγοί», πυροβολούν, συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους παραδίδουν στις αρχές. Ομαδικές καταδίκες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ανθρώπων που ενώ ζητούν άσυλο οδηγούνται σε φυλακές, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου.

»Η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

»Στα νησιά εκτεταμένα πογκρόμ κατά των προσφύγων, αλλά και αλληλέγγυων, εθελοντών και εργαζόμενων σε ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς. Έλληνες αλλά και ξένοι πολίτες κινδυνεύουν. Αποθήκες αλληλεγγύης, αυτοκίνητα, κατοικίες πυρπολούνται..

»Η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι νόμοι που τα κατοχυρώνουν καταλύονται.

Η δικαιοσύνη ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χειροκροτούμενη από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι πριμοδοτεί μέρες και νύχτες κρυστάλλων.

»Το κατεστημένο της ΕΕ και οι μεγάλες δυνάμεις, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί».

Ο Γιάννης Λασκαράκης, εκδότης της εφημερίδας Γνώμη του Εβρου, σε άρθρο του, κάνει λόγο για «ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι», που «σαρώνει τον τόπο μας».

«Ορισμένοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της «εισβολής» των μεταναστών και των προσφύγων», αναφέρει.

«Ένοπλοι αγρότες ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του CNN Κώστα Πλιάκο , διότι προσπάθησε να υπερασπισθεί «συλληφθέντες» από αυτούς μετανάστες που τους κακομεταχειρίζονταν. Οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Έβρου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα «θυράματά» τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες «βίλες» τους, αποκαλύπτει σε κείμενο-γροθιά.

Στο μεταξύ, η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμου της Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας Katharina König-Preuss κατήγγειλε ότι από πληροφορίες, ιντερνετικά τσατ, καλέσματα κ.λπ, φασιστικές ομάδες βρίσκονται στην Ελλάδα και ότι επιπλέον, νεοναζί από την Γερμανία κινητοποιούνται να προσεγγίσουν τα σύνορα!

Την ίδια ώρα, στο Facebook έσκασε μύτη ομάδα με το όνομα «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», η όποια έφτασε να μετρά τουλάχιστον 300 μέλη, με στόχο να υπάρξει οργάνωση και να φύγουν για Εβρο, προκειμένου να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές. Αμέσως έγινε αλλαγή στο όνομα και οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι…

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι «δεν είδαμε την ΕΕ να υπερασπίζεται τα ελληνικά σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, όταν αμφισβητούνται από την Τουρκία, αλλά τώρα είδαμε να μας… χειροκροτούν και να μας πληρώνουν για να γίνουμε οι συνοριοφύλακές τους, να έχουν αυτοί το κεφάλι τους ήσυχο, ενώ εδώ στοιβάζονται ψυχές και αλωνίζουν ακροδεξιοί με την παρότρυνση των ΜΜΕ και το «κλείσιμο του ματιού» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Και ποια είναι η στάση της κυβέρνησης, που παίζει με τα λόγια;

«Αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι στα σύνορά μας, είτε είναι στον Έβρο, είτε είναι στα νησιά, υπάρχουν εθνοφύλακες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

«Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Όλοι καταλαβαινόμαστε. Από εκεί και πέρα, οι εθνοφύλακες έχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Συμμετέχουν στον σχεδιασμό όπως αυτός αναπτύσσεται. Έχουν εντολές», ανέφερε χαρακτηριστικά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: