«Ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ανίκανοι και ξεδιάντροποι», οι βαριές κουβέντες Τσίπρα

Μια σημαντική ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία παρουσίασε ανάγλυφα τι έχει συμβεί στον τόπο από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, μετά την άφιξη της ΝΔ στην εξουσία.

Ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε με βαριές κουβέντες για την κυβέρνηση σε συνάντηση με πολίτες στη Νίκαια, εξηγώντας αναλυτικά για ποιους λόγους τους χαρακτηρίζει «ακραία συντηρητικούς, ακραία νεοφιλελεύθερους, ανίκανους και ξεδιάντροπους»:

«Ακραία συντηρητικοί»

«Βλέπουμε λοιπόν να συμβαίνουν πράγματα στη χώρα που δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα συνέβαιναν εν έτη 2019-2020. Είδαμε στη αρχή να μπαίνουν δυνάμεις της καταστολής ένστολοι σε μια κινηματογραφική αίθουσα όπου παιζόταν μια ταινία, η οποία σπάει ταμεία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική, και να βγάζουν έξω σηκωτούς τους 16αρηδες, διότι, λέει, ήταν ακατάλληλη για κάτω των 17. Είπαμε, εντάξει, μπορεί αυτό να ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

»Είδαμε λίγες μέρες αργότερα να μπαίνουν σε έναν χώρο διασκέδασης νέων ανθρώπων και να οδηγούν 300 νέα παιδιά που διασκέδαζαν, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, γονυπετείς να βγαίνουν έξω ένας-ένας λες και βρισκόμαστε στα καρτέλ της Κολομβίας. Γιατί; Γιατί, λέει, με αυτόν τον τρόπο θέλουν να χτυπήσουν την παραβατικότητα. Μα δεν πάνε να την χτυπήσουν την παραβατικότητα εκεί όπου γίνεται πραγματικά, εκεί όπου γίνεται η διακίνηση των ναρκωτικών, εκεί που είναι οι εγκληματίες, εκεί όπου αθωώνονται ο ένας μετά τον άλλον οι έμποροι του θανάτου; Εκεί πήγαν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά;

»Και βεβαίως, αργότερα, είδαμε το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με τις προσφυγομωρομάνες να βγαίνουν έξω και να συλλαμβάνονται. Πάλι εκεί δεν πήγαν να χτυπήσουν τους διακινητές των ναρκωτικών ή τις γιάφκες διακίνησης ναρκωτικών, αλλά τις καταλήψεις με πρόσφυγες και μετανάστες.

»Είδαμε εικόνες που δεν θα φανταζόμασταν ότι θα ζούσαμε ξανά. Και αναφέρομαι στις εικόνες με τους φοιτητές και όχι τους μπαχαλάκηδες, τους φοιτητές. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις απόψεις τους. Τους φοιτητές, παιδιά 18, 19, 20 χρόνων που βρέθηκαν μέσα στη σχολή τους λέγοντας συνθήματα και ήταν περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις καταστολής. Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές. Και που δεν τις βλέπει κανείς εύκολα ούτε σε καθεστώτα αυταρχικά, είτε στη Λατινική Αμερική, είτε στην Ασία.

»Και είδαμε αργότερα και μια πρωτοφανή επίθεση στη Σχολή Ευελπίδων, έξω από τα δικαστήρια σε συγγενείς παιδιών που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι είχαν προσαχθεί και υπήρχε η διαδικασία της δίκης. Μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση.

»Και βλέπουμε και το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών όπου λέει ότι η Ελληνική Αστυνομία, κατ’ εντολήν του νέου δεξιού κ. Χρυσοχοίδη, του νέου δεξιού, αλλά πολύ αδέξιου νέο-δεξιού, βάζει, λέει, μηχανήματα γεωεντοπισμού σε αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών, χωρίς προφανώς τη θέλησή τους και τη γνώση τους, κοριούς με λίγα λόγια, για να εντοπίζει την παρουσία τους ανά πάσα στιγμή.

»Αυτά τα πράγματα αν συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αυτό το δημοσίευμα που είδαμε προχθές, θα αποτελούσε κεντρικό θέμα συζήτησης, ως μέγα σκάνδαλο, τουλάχιστον για μια εβδομάδα, από ανεξάρτητα και μεγάλα ΜΜΕ που ξέρουν να κάνουν δημοσιογραφία».

«Ακραία νεοφιλελεύθεροι»

Η κυβέρνηση είναι «ακραία νεοφιλελεύθερη, διότι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αντιγράψει τις επιταγές του ΣΕΒ και να τις περάσει με νυκτερινή τροπολογία και με ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ο θεός να το κάνει αναπτυξιακό. Περάσανε όλα τα αιτήματα τα οποία ο ΣΕΒ έφερνε στην πόρτα του Μαξίμου από την πίσω οδό, δηλαδή μέσω της τρόικας, και εμείς αντιστεκόμασταν. Όλα τους τα αιτήματα. Για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για την επεκτασιμότητα των συμβάσεων, τις υποχρεώσεις αιτιολογημένης απόλυσης από την πλευρά των εργοδοτών. Όλα τα αιτήματα τα περάσανε. Δεν είναι τυχαίο ότι η ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους, δυστυχώς, επανήλθε τάχιστα.

»Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε τον μήνα Οκτώβριο, τον χειρότερο συσχετισμό προσλήψεων-απολύσεων τα τελευταία 18 χρόνια. Όχι τα τελευταία 4 χρόνια, τα τελευταία 18 χρόνια. 126 χιλιάδες περισσότερες απολύσεις τον μήνα Οκτώβριο. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ρεκόρ της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

»Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι είχαμε μια ραγδαία μεταβολή του συσχετισμού, ανάμεσα στην μερική και στην σταθερή απασχόληση, από εκεί που εμείς το καταφέραμε, με αγώνα με δυσκολία, να πάει στο 60-40 υπέρ της σταθερής, τώρα πήγε 60-40 υπέρ της μερικής απασχόλησης…».

«Έχω την αίσθηση ότι η λεγόμενη μεσαία τάξη, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται. Αλλά αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει. Προσδοκά, περιμένει. Πίστεψε το παραμύθι, την καραμέλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους ξεκληρισμένους, δεν κοιτάζει εσάς. Και επειδή, ακόμα και οι αδύναμοι κολακεύονται λίγο στο να θέλουν να είναι μεσαίοι, ενώ δεν είναι ακριβώς μεσαίοι, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο το είδαμε στις εκλογές και πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για αυτό. Εγώ δεν λέω ότι τα κάναμε όλα σωστά.

»Αλλά τι γίνεται τώρα; Που είναι εν πάση περιπτώσει αυτές οι μεγάλες ελαφρύνσεις που θα έβλεπε η μεσαία οικογένεια; Που είναι τι έκανε η κυβέρνηση με το που ήρθε; Έδωσε 200 εκ. παραπάνω, από πού; Από τον πάτο του βαρελιού, το οποίο εμείς εξασφαλίσαμε. Έδωσε 200 εκ στον ΕΝΦΙΑ. Που τα έδωσε αυτά τα 200 εκ. γιατί τον ΕΝΦΙΑ εμείς τον μειώσαμε 30%. Αυτοί δώσανε 200 εκ επιπλέον για να μειωθεί 30% και για τα ψηλά βαλάντια. Εμείς είχαμε πει 30% μείωση, αλλά 50% για τις μικρές ιδιοκτησίες, 15% για αυτούς που μένουν στην Εκάλη. Τι να κάνουμε; Πρέπει να μοιράσεις, όπως μοιράσαμε τα βάρη με δικαιοσύνη και τις ελαφρύνσεις με δικαιοσύνη. Αυτοί ήρθαν και είπαν όλοι. Και αυτοί οι οποίοι έχουν μεγάλες ιδιοκτησίες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για να πούμε τα πράγματα, πρακτικά. Όταν κάποιος έχει ένα σπίτι και πληρώνει 1000 ευρώ ΕΝΦΙΑ, θα έχει 300 ευρώ ελάφρυνση. Αν όμως έχει μια έπαυλη και πληρώνει 10 χιλιάδες ευρώ ΕΝΦΙΑ θα έχει 3000 ευρώ ελάφρυνση. Δηλαδή θα έχει 10 φορές μεγαλύτερη ελάφρυνσης από αυτόν που έχει μια ιδιοκτησία με 1000 ευρώ. Εσείς το θεωρείτε δίκαιο αυτό; Δέκα φορές περισσότερο να ελαφρύνεται ο προνομιούχος και 10 φορές λιγότερο ο μη προνομιούχος; Αυτή είναι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη.

»Πάμε λοιπόν στα όσα περιμένει από εδώ και στο εξής η μεσαία τάξη και οι περιβόητες ελαφρύνσεις στη φορολογία, δεν τα λέω εγώ, τα έγραψε η Καθημερινή και Τα Νέα. Εφημερίδες που δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι περιβόητες ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, δηλαδή σε αυτούς που έχουν εισοδήματα από 20.000 εως 50.000 ευρώ, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ξέρετε πόσο θα είναι τον χρόνο; 17 ευρώ τον χρόνο οι ελαφρύνσεις.

»Την ίδια στιγμή η επιβάρυνση της μέσης οικογένειας από την αύξηση των τιμολογίων στη ΔΕΗ, που επέβαλε ο κ. Χατζηδάκης, λοιδορώντας και κινδυνολογώντας για την δήθεν καταστροφή της εταιρίας είναι 100 ευρώ τον χρόνο. 100 ευρώ επιβάρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, 17 ευρώ το χρόνο ελάφρυνση για την μεσαία τάξη. Όμως νομίζω ότι το χειρότερο είναι αυτό το οποίο έρχεται.

»Και αυτό το οποίο έρχεται είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Μια μεταρρύθμιση η οποία αναιτιολόγητα και η οποία θα οδηγήσει ξανά σε ένα σύστημα με κλάσεις, όπου για τους μη μισθωτούς, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, άρα για την μεσαία τάξη, για να μιλάμε με όρους, εδώ θα έχουμε την επιστροφή σε ένα καθεστώς, όπου θα πληρώνουν το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πολύ περισσότερο σε εισφορές. Εμείς σήμερα φτιάξαμε ένα σύστημα, όπου η κατώτατη εισφορά για το 80% είναι 168 ευρώ, αυτοί τώρα την κατώτατη θα την πάνε τουλάχιστον στα 220. Δηλαδή, 50 ευρώ κατ΄ ελάχιστον, παραπάνω τον μήνα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι πολύ σύντομα οι μεσαιοταξίτες, θα συνειδητοποιήσουν την μεγάλη κοροϊδία από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Ανίκανοι»

«Νομίζω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων στο προσφυγικό, αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί, αλλά και ακραία αδέξιοι. Είναι το μόνο θέμα στο οποίο, πράγματι, γιατί δεν μπορούσαμε, είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο και δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε στρωμένο. Στο μόνο θέμα που δεν το αφήσαμε στρωμένο, το παρέλαβαν – σε δυσκολία πράγματι- αλλά κατάντησαν να είναι τα πράγματα στο μη περαιτέρω. Στο απροχώρητο. 5600 παραδώσαμε στη Μόρια, 15000 αυτή τη στιγμή η Μόρια.

»Τέσσερις ολόκληρους μήνες να καθυστερούν τις μετεγκαταστάσεις που έπρεπε να γίνουν με σχέδιο όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού πρέπει να έχει κανείς και σχέδιο και ικανότητα και πολιτική βούληση αλλά να μην είναι εγκλωβισμένος στην ίδια του την ρητορική. Και ανθρωπιά. Διότι πώς να πείσει τώρα ο κ. Μητσοτάκης τους δικούς του περιφερειάρχες όταν ήταν ο ίδιος που προεκλογικά μαζί τους έβγαινε και έλεγε, ότι «το προσφυγικό το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς μόλις βγούμε θα τους αντιμετωπίζουμε στη θάλασσα, θα τους διώχνουμε πίσω. Οι μετεγκαταστάσεις, δεν είναι λύση και δεν πρέπει να γίνονται». Δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει διότι είναι όμηρος της ίδιας της ακραίας ρητορικής που ο ίδιος καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα. Βλέπω ότι δυστυχώς, πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο.

»Είδα σήμερα, την παρουσίαση, λέει, για κλειστά κέντρα στα νησιά. Σύγχρονες φυλακές που θα χωράνε 5.000 ανθρώπους σε κάθε νησί.

»Είδα και κάτι περίεργο που θέλω να το επισημάνω. Ο υφυπουργός της Άμυνας, φανταστείτε ποιος διαχειρίζεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καταργήσαν το υπουργείο και αφού το καταργήσαν, φτιάξαν αναπληρωτή υπουργό, το πήραν από τον αναπληρωτή υπουργό, το πήγαν στον υπουργό Εσωτερικών, το πήραν από τον υπουργό Εσωτερικών το πήγαν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, το πήραν από εκεί και το πήγαν στον υφυπουργό της Άμυνας, ο οποίος ως στρατηγός που μιλάει τσεκουράτα, πήρε το χαρτί και μας έδειξε την εγκατάσταση της νέα φυλακής που θέλει να δημιουργήσει. Έναν τύπο, λέει, κλειστού κέντρου.

»Σήμερα είδα ένα δημοσίευμα, ότι η εγκατάσταση η οποία παρουσίασε, ο χάρτης ο οποίος παρουσίασε, αντιστοιχεί όχι στη Λέσβο, όχι στη Σάμο, όχι στη Λέρο, όχι στη Χίο, αλλά σε ένα απομονωμένο, στη μέση του Αιγαίου, ακατοίκητο νησί. Στα Λέβιθα. Αναρωτιέμαι, είναι αυτό το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος; Αν είναι αυτό το σχέδιο, μήπως θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει αίτηση να ενταχθεί η Ελλάδα ως πρόσθετο μέλος στη ομάδα του Βίσεγκραντ; Να πάει με τον κ. Όρμπαν και να κάνει παρέα με τον κ. Σαλβίνι;».

«Ξεδιάντροποι»

«Είπα ότι είναι και ξεδιάντροποι. Φίλες και φίλοι, ακούστε. Αυτό το οποίο σημαίνει με την αλλαγή των ποινικών κωδίκων δεν μπορεί να βρει κανείς άλλο τρόπο να το χαρακτηρίσει. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα, παρά μονάχα σε ένα καθεστώς απόλυτου έλεγχου των ΜΜΕ. Οι ποινικοί κώδικες δεν αλλάζουν κάθε 3 μήνες. Είναι μια μεταρρύθμιση που γίνεται κάθε 10, 15, 20 χρόνια. Έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν ώριμο αίτημα και δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων – καθηγητές πανεπιστημίου οι περισσότεροι, νομικοί κύρους – οι οποίοι παρουσίασαν την πρότασή τους. Η πρόταση αυτή τέθηκε σε διαβούλευση και μετά από πολλούς μήνες καταλήξαμε σε ένα σχέδιο. Βεβαίως η επίσπευση των εκλογών μας ανάγκασε να ψηφιστεί λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής, αλλά ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν. Δεν τους αλλάζεις του ποινικούς κώδικες λοιπόν κάθε τρεις και λίγο.

»Γίνεται, λοιπόν, αυτή η διαδικασία, αλλάζουν οι ποινικοί κώδικες, βγαίνει η ΝΔ και λέει θα τους ξαναλλάξω. Γιατί θα τους ξαναλλάξετε; Γιατί, λέει, πρέπει να αλλάξουμε το άρθρο το οποίο αφορά στις μολότοφ. Αυτή ήταν η πρόφαση. Τι να αλλάξουμε στο άρθρο που αφορά στις μολότοφ; Κάνατε, λέει, πλημμέλημα την κατοχή και αυτό είναι απαράδεκτο. Μα τι νόημα έχει αυτό, όταν και το πλημμέλημα αυτό, εκτίεται η ποινή από 3 έως 5 χρόνια. Δεν εξαγοράζεται. Όχι λέει, πρέπει να το εξισώσουμε. Και αυτός που πετάει και αυτός που κρατάει να είναι κακούργημα και το ένα και το άλλο. Αυτή όμως ήταν η δικαιολογία. Ξέρετε, όμως, ποια ήταν πραγματικά η αιτία; Ότι ήθελαν μέσα από την αλλαγή των ποινικών κωδίκων να περάσουν 2 συγκεκριμένα deals.

»Συμφωνίες που είχαν κάνει κάτω από το τραπέζι. Η μια με τους τραπεζίτες για να πάρουν το ακαταδίωκτο, να έχουν δηλαδή ασυλία για όλες τις ποινικές υποθέσεις για τις οποίες θα έχουν ποινικές διώξεις. Υποθέσεις οι οποίες είναι ανοιχτές όπως τα θαλασσοδάνεια στα κόμματά τους. 400 εκ. δανεικά και αγύριστα. Όπως τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και άλλα πολλά.

»Η δεύτερη και πιο εξοργιστική συμφωνία της τελευταίας στιγμής που αφορά την αποδέσμευση των κατησχυμένων περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμούς ως επί το πλείστον σε τράπεζες του εξωτερικού, σε εγκληματίες του «λευκού κολάρου», δηλαδή εγκληματίες με γραβάτα και κοστούμι.

»Όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν καταχραστεί το δημόσιο, όλοι αυτοί οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά και οι δίκες δεν έχουν ολοκληρωθεί και αυτό είναι μια μεγάλοι παθογένεια της ελληνικής ζωής και όχι μόνο της δικαιοσύνης. Όλες αυτές οι υποθέσεις σε 18 μήνες, εφόσον αυτό δεν έχει τελεσιδικίσει, θα μπορούν να παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Εγώ έκανα ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Δεν απάντησε. Θα μου απαντήσει λέει αύριο. Κατόπιν εορτής. Φωνάξαμε, μιλήσαμε, σιωπή των αμνών. Δεν το διαβάσατε, δεν το ακούσατε πουθενά.

»Και ήρθαν οι FT να το κάνουν κεντρικό θέμα, διότι αυτή είναι μια είδηση που συγκλονίζει την Ευρώπη, σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζει η χώρα μας υποθέσεις διαφθοράς. 1, 2 δις θα απελευθερωθούν και θα ξαναγυρίσουν στις τσέπες αυτών που κατηγορούνται για μεγάλες απάτες, μεταξύ των οποίων –μαρτύρησε μόνος του – και ο κύριος Φρουζής της Νοβάρτις, ο οποίος έγινε ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας του κόσμου ξαφνικά. 1,8 εκ θα πάρει πίσω ο άνθρωπος, χαλάλι του λοιπόν, τα είπα καλά στην προανακριτική, το αξίζει.

»Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα. Και ταυτόχρονα και κλείνω με αυτό, άρθρο 86. Το άρθρο 86 του Συντάγματος, είναι ότι πιο παράλογο, κατάπτυστο υπάρχει στο Σύνταγμά μας όλα αυτά τα χρόνια και σκιάζει τη σχέση του πολίτη με την πολιτική. Σκιάζει το πολιτικό σύστημα. Μετά από πολλά δεχτήκαν να αναθεωρήσουν το άρθρο 86. Τι είναι το άρθρο 86; Είναι αυτό που δίνει άλλο προνόμια και δικαιώματα στον υπουργό από ότι στον απλό πολίτη, στην σχέση του με την δικαιοσύνη. Δηλαδή, αν έχει κάνει ένα αδίκημα ο υπουργός, έχει χρόνο παραγραφής πολύ πολύ μικρότερο από ότι ο απλός πολίτης.

»Ερχόμαστε λοιπόν εμείς και λέμε: Εντάξει, από εδώ και στο εξής να αλλάξει το άρθρο 86 αλλά μήπως να ερμηνεύσουμε σωστά και την εφαρμογή του ως σήμερα; Από την έναρξη, δηλαδή, της ισχύος του, έως και σήμερα. Και να πούμε ότι, εντάξει, υπήρχε αυτό το άρθρο το οποίο μίλαγε για παραγραφή, αλλά για αδικήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα καθήκοντα του υπουργού. Για αδικήματα τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τα καθήκοντά του, αυτό που λένε οι νομικοί ότι είναι επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του, να μην υπάρχει αυτή η παραγραφή, να το διευκρινίσουμε όμως, διότι, εντάξει, ερίζουν οι νομικοί.

Εμείς θεωρούμε, ότι, ούτως ή άλλος, η ερμηνεία είναι αυτή και υπάρχει και νομολογία, αλλά επειδή ακούσαμε κάποιους ψίθυρους και κάποιες φωνές από διάφορους κατηγορούμενους απ’ την Νοβάρτις, ας το διευκρινίσουμε και στο Σύνταγμα. Να έχουμε ήσυχη αν θέλετε τη συνείδησή μας όλοι απέναντι στους πολίτες. Έρχεται όμως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και λέει όχι, δεν το ψηφίζουμε. Γιατί δεν το ψηφίζεται λέμε; Δεν χρειάζεται, είστε μπαχαλάκηδες απαντούν και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν το ψηφίζουν, όμως, για τον πολύ απλό λόγο, διότι αν κάποιοι σήμερα κοκορεύονται και βγαίνουν στα κανάλια και είναι και υπουργοί και μιλάνε με θράσος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Νοβάρτις, είναι ακριβώς επειδή θεωρούν ότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που έχουν διαπράξει. Δεν το ψηφίζουν γιατί έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους και για τη Νοβάρτις και για πολλές άλλες υποθέσεις που φοβούνται ότι μπορούν να έρθουν στο προσκήνιο και στον έλεγχο της δικαιοσύνης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: