Σκουπίδια στους δρόμους για το ξεπούλημα των υπηρεσιών καθαριότητας στους ιδιώτες

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις γίνονται κατά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», με διάταξη του οποίου η κυβέρνηση εκχωρεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως επισημαίνει, κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκήρυξε για Τρίτη και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Μάλιστα, την Τετάρτη στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ενημέρωσε για τα αιτήματά της τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, η ΠΟΕ ΟΤΑ διεκδικεί:

  • Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα, του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
  • Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού, προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται, σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σκουπίδια στους δρόμους για το ξεπούλημα των υπηρεσιών καθαριότητας στους ιδιώτες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.