Φακέλωμα των πολιτών για χρέη

Ετοιμάζεται φορέας, ο οποίος θα συλλέγει όλα τα στοιχεία για τα χρέη του οφειλέτη σε εφορία, Ταμεία, δήμους, ΔΕΚΟ. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα χρέη προς τις τράπεζες κι άλλες ιδιωτικές εταιρείες θα δημιουργεί ένα «σκορ» για την συνολική πιστοληπτική του εικόνα!

Το απόλυτο φακέλωμα, που από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτηρίστηκε ως «Τειρεσίας» αλλά και ως «τράπεζα στοιχείων», προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου για τα NPLs, που διοργάνωσε η DDC.

Οπως ανέφερε, μέχρι σήμερα, η πληροφόρηση για το προφίλ των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι ασύμμετρη και ελλιπής, καθώς αφορά μόνο τα χρέη προς τις τράπεζες.

Σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, επισημάνθηκε ότι η απουσία ενός γραφείου πιστοδοτικής συμπεριφοράς (credit bureau), στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα χρέη του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, ΔΕΚΟ κ.λπ.), αποτελεί βασικό έλλειμμα στην προσπάθεια του Δημοσίου, των τραπεζών, αλλά και των επενδυτών που τοποθετούνται σε χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων, να αποκτήσουν πλήρη εικόνα της πιστοδοτικής ικανότητας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Μία απάντηση στο “Φακέλωμα των πολιτών για χρέη”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: