Αθώοι Ψυχάρης και 10 στελέχη Alpha Bank για δάνεια ΔΟΛ

Δεν υπήρξε καμία παράβαση και η χορήγησή τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το σκεπτικό του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Σταύρος Ψυχάρης και τα 10 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με την χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. Συνολικά, αφορούσαν το ποσό των 44,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το σύντομο σκεπτικό που ανακοίνωσε το Δικαστήριο, δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας στη διαχείριση των δανείων. Το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Επίσης, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Όπως είχε επισημάνει, ήταν νόμιμες οι ενέργειες των στελεχών της τράπεζας, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η κατάρρευση της επιχείρησης και η απόλυση 2.500 εργαζομένων.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του μέχρι το 2010, για αυτό και τα στελέχη της τράπεζας επέλεξαν να τον διευκολύνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: