Οι 15χρονοι Ελληνες δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, σύμφωνα με ανάλυση Κομισιόν

Ποσοστό 32% των εφήβων βρίσκεται σε κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας στη χώρα μας, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20%.

Οι Έλληνες μαθητές εμφανίζουν μεγάλα κενά σε γραφή, ανάγνωση, μαθηματικά και θετικές επιστήμες.

Μάλιστα, ένα απογοητευτικά μεγάλο ποσοστό δεν έχει εξασφαλίσει, τελειώνοντας το Γυμνάσιο, βασικές δεξιότητες, όπως προειδοποιούσε η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έρχεται να επιβεβαιώσει με την δική της αναλυτική αναφορά για την «Παρακολούθηση και Κατάρτιση του 2019» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία της Κομισιόν αποκαλύπτουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών που διατρέχει κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας, είναι σήμερα πολύ υψηλότερο από ό,τι πριν από δέκα χρόνια!

Ειδικότερα, το 27,3% των Ελλήνων 15χρονων έχουν χαμηλές επιδόσεις στην ανάγνωση, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 19,7% και το αντίστοιχο ποσοστό στη χώρα μας το 2009 ήταν 21,3%.

Το 35,8% των Ελλήνων μαθητών έχει χαμηλή επίδοση στα Μαθηματικά, την ώρα που ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 22,2%. Μάλιστα η εικόνα έχει επιδεινωθεί την τελευταία δεκαετία, καθώς στην έκθεση του 2009 το ποσοστό ήταν και πάλι μεν υψηλό, αλλά στο 30,4%.

Το 32,7% των Ελλήνων μαθητών έχει χαμηλή επίδοση στις φυσικές επιστήμες, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 12,1 μονάδες χαμηλότερος, στο 20,6%. Και εδώ το ποσοστό έχει αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με το το 25,3% του 2009

Στα μεγάλα αγκάθια για τη χώρα μας είναι και το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό (μόλις 4,5%) συμμετοχής σε προγράμματα δια βίου μάθησης και κατάρτισης, κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο του εργατικού δυναμικού μένει πίσω από τις τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις.

Στα θετικά από την άλλη το χαμηλό ποσοστό (4,7%) στην πρόωρη εγκατάλειψη των σπουδών από φοιτητές ηλικίας 18-24 ετών όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 10,6%.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: